TURURI DE CASE

Un cuplu și-a amenajat într-o singură lună casa de aproape 160 metri pătrați

publicat pe 01 iun. 2022

    Nume complet: Ioana Puiu
    Oraș & cartier: Otopeni
    Tip de locuință: casă
    Suprafață: în jur de 160 metri pătrați
    Stă aici: din ianuarie 2022
    Împarte casa cu: soțul ei

    Ioana Puiu, visual artist, și soțul ei care lucrează în domeniul IT, s-au mutat la începutul anului 2022 în noua lor casă din Otopeni. Chiar dacă încă mai au de amenajat curtea, terasa și la spațiul de lângă parcare, au reușit să își amenajeze cuibul într-un stil minimalist, scandinav, cu mici accente mediteraneene, exact așa cum au simțit.

    Căutările pentru casa mult visată au început în 2020 și, chiar dacă le-a luat ceva timp să o găsească pe cea potrivită, acum sunt mândrii proprietari ai unui cuib cu trei dormitoare, un living spațios, trei băi și o curte, ce se întinde pe aproape 160 metri pătrați.

    proprietari_casă_otopeni
    Ioana și soțul ei în perioada amenajării casei.

    Și-au dat seama într-un timp relativ scurt că pentru ei era foarte important ca noua casă să aibă o curte spațioasă, iar la interior să existe cel puțin două dormitoare și o scară. Ioana adoră să decoreze casa de sărbători, iar visul ei este să împodobească balustrada în fiecare an de Crăciun, cu tot felul de aranjamente specifice.

    Paleta cromatică aleasă a dictat amenajarea

    Ioana și soțul ei iubesc curățenia, simplitatea și obiectele care nu încarcă vizual, drept urmare au optat ca întreaga amenajare să se învârtă într-o paletă cromatică cu mult alb, culori deschise – nuanțe de bej și gri deschis – dar și multe accente în nuanțe derivate ale maroului. Pe cele din urmă le-au ales și pentru că, pe jos, în majoritatea încăperilor din casă au un travertin de la Piatra Design. În plus, șemineul este construit din piatră și au dorit să păstreze puțin stilul și starea pe care acesta o transmite.

    Cei doi nu aveau nicio idee cu privire la amenajarea casei atunci când au cumpărat-o. Singura dorință pe care o aveau era legată strict de bucătărie – își doreau să aibă un mobilier alb, cu inserții de lemn, care să ofere acel sentiment de confort și căldură.

    Au ales o amenajare cât mai simplistă și aerisită, cu puține piese de mobilier pentru că, așa cum spune Ioana, știau că odată cu trecerea timpului se vor tot aduna lucruri, iar lor le place să aibă foarte mult spațiu.

    Pe lângă plăcerea de a locui într-un spațiu aerisit, Ioana, fiind visual creator, are nevoie de mult loc liber în jurul ei. Jucându-se zilnic cu fel și fel de concepte creative pentru postări, i-ar fi fost dificil să aibă mereu în cadru doar mobilier masiv, în culori închise, sau obiecte care să îi încurce vizual spațiul.

     

    Nu tot ce este pe Pinterest se găsește în magazine

    Proprietara s-a ocupat îndeaproape de moodboard-ul și amenajarea propriu-zisă a casei atunci când au început amenajarea. A salvat o mulțime de idei pe Pinterest, de pe conturile de Instagram și website-uri de profil. Marea provocare pe care a întâmpinat-o a fost să caute în magazinele din România produsele pe care le vedea pe Pinterest. Și nu prea a reușit să găsească din prima chiar ce își doreau.

    „Am fost înnebunită să caut în România mobilier sau piese decorative pe care le salvasem de pe Pinterest. Ce pot să spun? O adevarată provocare pentru că, în general, se caută modele cât mai colorate sau cu imprimeuri. Însă noi ne-am regăsit în simplitate”, povestește Ioana.

    Mobilierul din bucătărie, realizat cu ajutorul celor de la Bucăria, este făcut unu la unu cu pozele găsite de Ioana pe Pinterest. Și-a dorit mult exact același  model și echipa a reușit să scoată un mobilier impecabil.

    Culori neutre și cât mai puțin mobilier

    Pentru celelalte încăperi a durat destul de mult până când s-au hotărât în privința mobilierului și a finisajelor. Dormitorul au ales să-l amenajeze cât mai minimalist și cozy, preponderent cu mobilier alb și multe accente călduroase – băncuța din lemn, păturicile și pernele colorate.

    dormitor_minimalist
    Lustra este de la IKEA, patul de la Mobexpert, iar decorațiunile de la Jysk, Bonami și The Home.

    Singura cameră ușor mai colorată este locul căruia Ioana a decis să-i acorde trei întrebuințări: zonă de make-up, spațiu de relaxare și mic depozit pentru genți. Pentru că există mai multe inserții de roz, alb și maro, atunci când apune soarele, camera începe să capete o tentă portocalie, caldă, care schimbă instant vibe-ul spațiului.

    În ceea ce privește băile, acestea au toate grupuri sanitare de la Roca și sunt amenajate exact în aceleași nuanțe de alb și maro tocmai pentru a păstra o continuitate vizuală. Ioana a decorat fiecare loc cu câteva plante verzi, lumânări parfumate și diverse mici accesorii pentru baie.

    Amenajarea propriu-zisă a casei a durat maximum o lună și i-a costat pe proprietari în jur de 30.000 euro.

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: Dacă privești casa la exterior sigur te duce cu gândul la stilul mediteranean, însă în interior am decorat-o în stilul scandinav/minimalist. Probabil datorită influențelor din afară pentru că ne-am petrecut mult timp uitându-ne la conturi de Instagram sau documentare.

    Colțul preferat din casă: Living-ul este locul nostru preferat care ne-a dat și cele mai mari bătăi de cap. Avem un șemineu foarte drăguț pe lemne de care ne este mai mare dragul, mai ales în sezonul rece, dar care este amplasat într-o parte. El stă frumos pe mijlocul peretelui, motiv pentru care ne-a luat ceva să gândim colțul cu relaxare: cum să punem televizorul, canapeaua și restul pieselor de mobilier.

    Elementul preferat: Șemineul, cu siguranță. Este cel care întregește atmosfera caldă a casei.

    Cea mai mare provocare: Mutarea în sine, care a presupus multe drumuri și nopți nedormite, iar la final transportarea pisicii noastre. Mi-a fost teamă de reacția ei, însă a fost totul în capul meu pentru că s-a bucurat enorm de noua căsuță și de spațiu.

    Cel mai mare răsfăț: Cel mai drag obiect din cameră este măsuța din lemn. Este unicată și o îndrăgim tare mult. Nu a fost cea mai costisitoare, însă ne-am implicat mult în găsirea unor persoane care să ne-o facă la un preț avantajos.

    Proiecte DIY preferate: Haha, nu chiar. Însă pot doar să spun că aproape toată mobila din casă a fost montată de noi. La un moment dat am făcut bătături la degete și am zis „Gata! Nu mai renovăm 5 ani de acum înainte!”.

    Holul este amenajat preponderent cu obiecte din IKEA, Jysk, Bonami și The Home.

    Ultimul lucru făcut pentru casă: Am vopsit chiar de curând scândurile magaziei. Ne ocupăm zilnic de câte ceva. La casă întotdeauna se găsesc lucruri de făcut sau de îmbunătățit.

    Ce înseamnă acasă pentru tine: Locul în care mă încarc și care mă liniștește. Familie, siguranță și fericire.

    Sfaturi pentru a-ți face o casă în care să te simți bine: Depinde foarte mult de ceea ce îți dorești. Personal, aș spune că este important să cauți cel puțin un loc care să fie doar al tău și în care să te relaxezi. Să ai un mic spațiu verde care să ajute să te conectezi cu natura și, neapărat, să ai o cadă. Băile cu puțină sare te ajută mult să te răsfeți. Noi am optat pentru o baie cu duș și una clasică, în care am pus cada.

    Sursa foto: Ioana Puiu

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments