DESIGN EXTERIOR

Kit de ieșit iarbă verde: de ce elemente ai nevoie ca să faci un picnic instagramabil

  A venit în sfârșit vremea caldă, moment oportun pentru ieșiri în natură și în parcuri cu prietenii. Fie că vrei să faci o petrecere pe timp de zi la pădure sau să serbezi o onomastică, un picnic este mereu o alegere inspirată pentru momente memorabile cu cei dragi.

  Dacă vrei să evadezi la final de săptămână la un picnic, vei avea nevoie să planifici din timp, mai ales dacă vrei să și decorezi locul în așa fel încât să faceți o mulțime de poze pentru Instagram. Ca să pui la cale un super picnic instagramabil cu prietenii, ți-am pregătit un ghid cu lucrurile de care ai nevoie, împărțit pe categorii de confort, decor și lucruri esențiale practice.

  Confort pentru o ieșire la iarbă verde: masă de picnic și perne decorative

  Picnic instagramabil cozy
  (Fă un picnic cozy cu perne decorative și măsuță)

  Dacă picnicul nu va avea loc într-o grădină unde există deja amenajat un colț cu mobilier confortabil, atunci va trebui să te ocupi de partea asta în avans. Gândește-te că veți petrece câteva ore acolo, și – dacă vrei într-adevăr o experiență fancy și un decor așa cum vezi pe Pinterest sau Instagram – va fi nevoie să amenajezi un loc confortabil pentru momentul când veți lua masa, dar și să puteți sta cât mai confortabil pe tot parcursul evenimentului.

  Trece pe lista lucrurilor de care ai nevoie perne decorative și o măsuță de cafea, preferabil pliabilă, ca să o puteți transporta cât mai ușor și să ocupe cât mai puțin spațiu în mașină. Stabilește un stil cromatic pentru decor. Pentru ceva cât mai simplu poți încerca țesături albe și crem, ca în imaginea de mai sus. Sfatul nostru e să încerci să nu te complici totuși prea tare, merge și o masă clasică de ieșit la iarbă verde de la Decathlon pe care poți să o acoperi cu o față de masă frumoasă. Mai presus decât designul, important e să alegi niște piese practice pe care să le poți folosi ușor și în mai multe rânduri.

  Confort pentru un picnic instagramabil: pătură

  (Alege o pătură mai groasă, nu un cearșaf)

  Pentru picnicuri primăvara sau la început de vară, este important să alegi o pătură mai groasă, în locul unei fețe de masă sau unui cearșaf. Pământul nu este îndeajuns de cald și trebuie să vă simțiți cât mai confortabil. Nu uita să alegi una care să se potrivească cromatic cu pernele decorative. Pozele pentru Instagram vor arăta mult mai cool dacă folosești elemente decorative care se potrivesc. Truc: poți pune și un izopren sub pătura de picnic.

  picnic instagramabil pătură
  Pătură picnic, Karo Boutique, 140 lei

  Confort pentru un picnic instagramabil: hamac

  Nimic nu se compară cu leneveala în hamac la picnic

  Hamacul este un lucru de care te poți lipsi la un picnic, nefiind un element esențial. Cu toate astea, este o alegere care îți va aduce un plus de confort și va arăta minunat în fotografii. Nimic nu se compară cu relaxarea din hamac după masă. Dacă vrei să incluzi și un hamac la picnic, alege o locație cu copaci, ca să poți să-l legi între ei.

  picnic instagramabil hamac
  (Hamac cu franjuri, ChicVille, 199 lei)

  Decor pentru picnic instagramabil: coș din nuiele

  (Un coș din nuiele este și practic și decorativ)

  Poți să cari o parte din mâncare și ustensile în sacoșe sau în rucsace, dar pentru un pic instagramabil încearcă să găsești lucruri care pot avea și scop decorativ. Un coș din nuiele arată foarte chic și va decora aranjamentul pentru picnic în timp ce va servi și pe post de spațiu de depozitare.

  (Coș pentru picnic, Vivre, 89,99 lei)

  Decor pentru picnic instagramabil: atmosferă cu lumânări

  Lumânările vor aduce un plus de atmosferă picnicului

  Felinarele și lumânările sunt elemente decorative potrivite pentru a oferi atmosferă picnicului. Vor arăta minunat în fotografii la lăsatul serii când le veți aprinde. Poți să legi și niște borcane în copac în care să pui lumânări pastilă. Atmosfera de poveste va face picnicul un moment memorabil pentru toți. Pentru mai puțină bătaie de cap cu lumânările, poți alege unele cu LED, la care nu există pericolul de incendiu.

  picnic instagramabil felinar
  (Felinar cu lumânare LED, 39 lei, Leroy Merlin)

  Decor pentru picnic instagramabil: ghirlandă și baloane

  (Decorează cu baloane și ghirlande pentru onomastice la picnic)

  Decorul cu baloane și ghirlande agățate între copaci este potrivit pentru picnicuri la care se serbează onomastice sau evenimente, dar nu numai. Cu cât decorul este mai interesat și cu multe elemente decorative echilibrate cromatic, cu atât vor ieși mai deosebite fotografiile pentru Instagram. Un buchet cu baloane cu heliu și o ghirlandă cu stegulețe sunt de ajuns pentru completarea decorului de picnic.

  Decor pentru picnic instagramabil: vază cu flori

  picnic instagramabil flori
  (Florile dau picnicului un aer fresh)

  Un buchet de flori la picnic va aduce un aer fresh și romantic aranjamentului. Pentru un picnic rustic poți folosi buchete mici de flori de câmp puse într-o vază sau într-un borcan din sticlă. Dacă vrei un picnic mai fastuos, poți alege și buchete mai mari cu trandafiri și/lsau bujori. Nu uita să alegi culori de flori care să se potrivească cu restu cromaticii. Vei vedea în fotografii cât de bine se vor îmbina elementele decorative ca să creezi un cadru perfect pentru fotografii.

  Esențiale practice pentru picnic: set de picnic 

  picnic instagramabil coș
  (Un coș echipat cu vaselă este cea mai bună alegere pentru un picnic restrâns)

  Dacă faci un picnic mai restrâns, poți aduce veselă și tacâmuri refolosibile pentru invitați. Cea mai practică variantă este să alegi un coș pentru picnic complet echipat cu veselă și tacâmuri. Este realizat special pentru depozitarea cât mai sigură și organizată a veselei și arată și grozav în fotografii ca element decorativ.

  Dacă faci un picnic mai mare cu mulți invitați și nu vrei să te cari cu o mulțime de vase după tine, alege unele ecologice de unică folosință.

  picnic instagramabil coș
  (Coș picnic echipat pentru 4 persoane, Bonami, 579 lei)

  Esențiale practice pentru picnic: geantă frigorifică și termos

  Păstrează băuturile calde și reci cu geantă frigorifică și termos

  La picnic, pe lângă mâncare, trebuie să iei în considerare și băuturile pe care le veți consuma. Pentru băuturile răcoritoare și cocktailuri vei avea nevoie de o geantă frigorifică ca să le poți ține la rece. Dacă faci un picnic mai mare, alege o ladă frigorifică portabilă. Înainte să pleci spre pădure, pune băuturile direct din frigider în geanta frigorifică pentru a le păstra cât mai mult timp reci.

  Dacă vrei să servești și băuturi calde, precum ceai sau/și cafea, cumpără câteva termosuri în care să pui lichidele fierbinți înainte să pleci de acasă.

  Esențiale practice pentru picnic: fund din lemn

  (Un tocător din lemn este și decorativ și practic)

  Chiar dacă vii cu mâncarea deja pregătită de acasă pentru picnic, vei avea nevoie de un tocător din lemn. Vei putea tăia pâinea și brânzeturile cu ușurință, dar și să-l folosești pe post de platou. După ce terminați de mâncat, tocătorul poate deveni și parte din decor sau să susțină paharele cu băuturi și mici gustări.

  picnic instagramabil tocător
  (Tocător lemn, Kitchen Shop, 169 lei)

  Esențiale practice pentru picnic: salate în borcan

  Salatele în bărcane vor arăta super instagramabile

  Când împachetezi mâncarea pentru picnic trebuie să alegi recipientele în care o vei transporta. Dacă vrei să servești și salate, pune ingredientele în borcane cu capace cu puțin timp înainte să pleci la picnic. Arată cool în fotografii și vor fi ready to eat pentru fiecare invitat.

  Ca să nu-și strice textura și forma ingredientelor din salată, nu le condimenta și asezona până la momentul mesei. Pune ulei și condimente în fiecare borcan atunci când vă apucați de mâncat. Ca să fii mai eco și zero waste, folosește borcanele păstrate pentru reciclat. Poți înlcui borcanele și cu niște caserole.

  Esențiale practice pentru picnic: căni cu capac și tavă

  (Cănile cu capac sunt bune ca să eviți vărsarea băuturilor)

  Un alt lucru practic de care trebuie să ții cont sunt micile accidente greu de evitat, cum ar fi vărsarea paharelor cu lichide pe pătura de picnic. Ca să eviți cât mai bine genul ăsta de momente, pune cocktailurile și băuturile în câni din sticlă cu capac și cu paie refolosibile. Pentru extra susținere, ia și o tavă cu mânere pe care poți pune cănile și servi diverse alimente. Va arăta totul mult mai organizat și-ți va permite să muți cu ușurință tavă între invitați.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Kit de ieșit iarbă verde: de ce elemente ai nevoie ca să faci un picnic insta...