CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

4 metode prin care poți să albești pernele îngălbenite fără să apelezi la curățătoria chimică

  De-a lungul timpului, transpirația, uleiurile corporale și praful se pot acumula pe perne și pot duce la apariția unor pete galbene inestetice. Poate îți vine să le schimbi când vezi, dar le poți spăla periodic. Iată cum.

  Din fericire, există mai multe modalități eficiente ca să readuci pernele la culoarea lor originală, albă. Iată, deci 4 metode simple și accesibile care te vor învăța cum albești pernele îngălbenite, inclusiv o metodă pentru albirea pernelor îngălbenite complet, pas cu pas.

  1. Cum albești pernele îngălbenite: bicarbonat de sodiu și oțet

  Cum să albești pernele îngălbenite cu bicarbonat

  Materiale necesare:

  Instrucțiuni:

  Scoate fața de pernă și protecția pentru pernă. Pune două perne în mașina de spălat. Asigură-te că rămâne loc între ele pentru a evita un ciclu de centrifugare neuniform. Adăugă o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu și o jumătate de cană de oțet alb, în recipientul pentru detergent.

  Setează un ciclu de spălare cu apă caldă cu o clătire suplimentară, folosind detergentul tău obișnuit de rufe. După terminarea ciclului, usucă bine pernele pentru a preveni apariția mucegaiului. 

  Dacă ai uscător, verifică etichetele pernelor ca să te asiguri că le usuci la temperatura potrivită. Dacă le usuci la aer, întoarce-le zilnic le cealaltă parte și bate-le ușor cu mâna ca să se usuce uniform.

  2. Cum albești pernele îngălbenite cu peroxid de hidrogen și bicarbonat

  Cum să albești pernele cu peroxid

  Metoda asta este ideală pentru pernele care au pete galbene, dar care nu sunt îngălbenite în totalitate.

  Materiale necesare:

  Instrucțiuni:

  Crează o pastă din ½ cană de peroxid de hidrogen și trei linguri de bicarbonat de sodiu, într-un bol. Aplică pasta pe zonele îngălbenite ale pernei. Freacă ușor perna cu peria. Lasă apoi să acționeze timp de 15-20 de minute. Clătește perna cu apă rece și spal-o în mod obișnuit.

  3. Cum albești pernele cu suc de lămâie și lumina soarelui

  Dacă locuiești la casă și ai un loc în curte unde poți întinde haine în bătaia directă a soarelui, poți folosi metoda asta eco. Recomandăm să faci asta în sezonul în care razele soarelului sunt puternice, cum ar fi vara sau începutul toamnei.

  Materiale necesare:

  • Suc proaspăt de lămâie
  • Un recipient cu pulverizator
  • Apă
  • Soare direct

  Instrucțiuni:

  Amestecă suc proaspăt de lămâie și apă în proporție de 1:1 într-o sticlă cu pulverizator.  Pulverizează soluția uniform pe zonele îngălbenite ale pernei. Pune perna în curte în lumina directă a soarelui timp de câteva ore.

  Proprietățile naturale de decolorare ale soarelui vor ajuta la albirea țesăturii. Odată ce zonele pulverizate sunt uscate, spală și usucă perna cum o faci de obicei. Dacă petele nu s-au dus în totalitate, repetă procesul.

  4. Cum să albești pernele îngălbenite: detergent pentru pete

  Dacă ai perne care s-au îngălbenit în totalitate, poți folosi metoda asta.

  Materiale necesare:

  Instrucțiuni:

  Umple un lighean mare cu apă caldă. Adaugă o măsură de detergent pentru pete conform instrucțiunilor producătorului. Scufundă pernele îngălbenite în soluție și lăsă-le să se înmoaie timp de câteva ore sau peste noapte. După înmuiere, spală pernele ca de obicei.

  Dacă nu reușești să albești pernele îngălbenite acasă, apelează la o curățătorie profesionistă. Uneori este nevoie de un tratament chimic puternic pentru a albi țesăturile.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  4 metode prin care poți să albești pernele îngălbenite fără să apelezi l...