DESIGN INTERIOR

Care sunt cele 11 trenduri de design interior pe care le vei tot vedea în 2022, potrivit Pinterest

  Pinterest nu e doar locul de unde să-ți iei ideile pentru tot felul de proiecte DIY sau cum să organizezi o petrecere cool. Platforma de idei, inspirație și shopping este și un observator bun de trenduri. În fiecare an, Pinterest lansează un raport cu ce se așteaptă să fie pretutindeni în anul respectiv. Din predicțiile lor pentru 2021, peste 80 la sută din trendurile identificate chiar au avut momentul lor de glorie.

  Uită-te la predicțiile Pinterest pentru 2022 ca să vezi ce trenduri de design interior vor lua cu asalt locuințele și gusturilor iubitorilor de home&deco anul ăsta.

  1. Trenduri de design interior în 2022: explozie de culoare

  p

  Când rozul a devenit o nuanță neutră, era cumva de așteptat ca restul culorilor să-i urmeze. Trendul începe cu hainele, dar poți fi sigură că se va revărsa din garderobă în restul casei. Arta eclectică și decorul îndrăzneț în culori intense se vor împleti cu corpurile de iluminat statement, pereții colorați și accentele distractive.

  2. Timpul ceasurilor

  p

  A venit timpul ca ceasurile să fie din nou la modă. De la încheieturile mâinilor la camerele de baie, ceasurile vor fi pretutindeni. Căutările pentru colecțiile de ceasuri pe Pinterest au crescut cu 65 la sută, iar cele pentru ceasuri supradimensionate pentru decorarea pereților de șapte ori față de anul trecut.

  3. Spațiu pentru animalele de companie

  p

  Prietenii blănoși au și ei nevoie de un spațiul al lor în locuințe. Căutările de pe Pinterest pentru designuri de case pentru pisici sunt în creștere (de patru ori mai mult ca anul trecut), camerele de lux pentru căței (creștere de 115%) și camerele de lux pentru pisici (3x). Până la urmă, dacă-ți iubești cățelul ca pe un membru al familiei, de ce să nu-i oferi un spațiu dedicat lui în casă?

  4. Trenduri de design interior în 2022: forme curbate

  p

  Liniile organice și formele curbate care au fost la modă în 2021 vor fi și în 2022. Mobilier curbat, pereți curbați și cu arcade, piscine circulare, chiar și cele mai clasice elemente din spațiul de locuit vor deveni curbate. Insula de bucătărie și barul? Curbate. Conform Pinterest, utilizatorii de diverse vârste (boomerii, generația X și milenialii) vor conduce trendul ăsta.

  5. Design goth

  p

  În timp ce Pinterest prezice că o mulțime de oameni vor purta haine și accesorii goth în 2022, pare că trendul va ajunge și în spațiile de locuit: decor pentru bucătărie goth, decorațiuni goth, brad de Crăciun goth – orice îți poți imagina poate fi goth.

  6. Spațiu pentru emoții

  p

  Ai făcut spațiu pentru emoții la nivel mental, acum e timpul să le faci spațiu și fizic. Anul ăsta vom vedea în trenduri camere care există cu scopul de a ne sprijini bunăstarea mentală și emoțională.

  Camerele cu tematică muzicală (x2 în căutările pe platformă), camerele cu cristale (creștere de 8x) și camere de masaj acasă (o crestere de 190 de procente) se pare că vor intra în mainstream. N-ai o cameră pe care ai putea să o amenajezi astfel? Improvizează un dulap. Dacă poate deveni birou, poate deveni și un mic spațiu de bunăstare.

  7. Trenduri în 2022: design biofilic

  p

  Iubitorii de plante se vor bucura și anul ăsta. Principiul de design despre încorporarea naturii într-un spațiu va fi un succes și în 2022. Dacă ai o singură plantă, să știi că nu e de ajuns. Cu cât mai multe, cu atât mai bine. Designul biofilic va aduce natura în birourile, dormitoarele și pe scările noastre. Căutările pentru grădini pe scări au crescut cu 175 la sută pe Pinterest, iar tavanele florale de trei ori.

  8. Suprafețe cu pătrățele

  p

  Pregătește-te pentru pătrățele peste tot. Pinterest se așteaptă ca pătrățelele să ia cu asalt hainele și decorul din locuințele noastre. Căutările de pe site pentru covoare cu pătrățele au crescut de patru ori față de anul trecut, iar pentru podelele cu pătrățele de cinci ori.

  9. Artă cu inspirație din Grecia Antică

  p

  Întâi au revenit la modă decorul vintage și elementele decorative din casele bunicilor. Dar decorul nostalgic atinge un cu totul alt nivel când dăm timpul înapoi mii de ani până la Grecia Antică. Așteaptă-te să vezi mai multe statuete decorative grecești, coloane corintice și obiecte inspirate de Afrodita.

  10. Trenduri de design interior în 2022: vibe de casă de vacanță

  p

  Nici nu mai contează dacă anul ăsta ajungi sau nu în vacanță. Vei avea vacanța acasă în 2022, cel puțin conform Pinterest. Oamenii își vor crea case cu vibe de vacanță (căutările cu crescut cu 40%) și vor îmbrățișa estetica lipsită de griji a verilor petrecute în casa de vacanță de pe lac (creștere în căutări de 180 la sută).

  11. Micile spații luxoase

  p

  Poate că n-ai chef sau nu-ți permiți puțin lux la un hotel sau la un restaurant, dar îți poți face o cameră pentru momente de lux acasă. De la idei pentru camere de spălătorie luxoase (o creștere de 11 ori în căutările pe Pinterest) la interioare de lux pentru garaje (5x), spațiile mici devin locuri speciale.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Care sunt cele 11 trenduri de design interior pe care le vei tot vedea în 2022,...