Apartamente cu 2 camere

Rozul piersică și roșul aprins formează perechea perfectă într-un apartament de 60 metri pătrați

  Nuanțele roz piersică și roșu sangria formează perechea perfectă în amenajarea acestui apartament de 60 metri pătrați din Capitală. Aceste culori au o putere aparte și reușesc să trezească toate simțurile și să aducă o stare de bine, într-un decor minimalist inundat de lumina naturală.

  Apartamentul are două camere și se află într-un ansamblu central nou din București, are 60 de metri pătrați și este compus dintr-un hol de intrare, living cu bucătărie open space, baie, dormitor și o terasă dispusă pe toată lungimea sa.

  Tânăra proprietară și-a dorit o locuință aerisită, modernă, în culori calde. Amenajarea a durat în jur de patru luni, de la stadiul de proiect, comenzi produse, montare mobilier și decorațiuni. A fost gata în luna ianuarie 2021, iar bugetul a fost de aproximativ 30.000 de euro.

  Arhitecta de interior Cristina Micu a preluat apartamentul gata finisat de către dezvoltator și a remarcat din prima spațiile generoase și lumina naturală din abundență. Nu a intervenit asupra finisajelor existente, doar a accentuat anumiți pereți cu vopsea decorativă.

  Lumină naturală și nuanțe calde în zona de zi

  „Conceptul de la care am pornit a ținut cont de cerințele clientei, de stilul ei de viață și de personalitatea sa. Astfel, am reușit să amenajăm un apartament bine organizat, modern, în culori calde, cu suficiente spații de depozitare”, descrie arhitecta de interior Cristina Micu.

  În open space-ul cu living și bucătărie, arhitecta a gândit spațiile astfel încât să comunice vizual cât mai bine. Bucătăria a dispus-o în L, pe doi pereți, cu un mobilier din MDF vopsit mat alb și pal melaminat Egger cu textură de lemn. Pentru o alură cât mai curată, nu a folosit mânere aplicate, ci sisteme ascunse.

  Amenajare apartament Bucuresti arh. Cristina Micu - open space modern (2)
  Mobilierul de bucătărie e lucrat pe comandă cu MarexMob și alternează depozitarea închisă cu două șiruri de rafturi deschise.

  Perdeaua din voal alb, semitransparent, lasă lumina naturală să treacă, iar draperia din catifea roz piersică reprezintă un accent cromatic plăcut. Toate perdelele, draperiile și pernuțele decorative din apartament sunt confecționate și montate de Zen Interior.

  Amenajare apartament Bucuresti arh. Cristina Micu - perdele roz Zen Interior (2)

  Masa de dining de la Ioooi iese în evidență prin forma rotundă a blatului de piatră naturală, a cărei duritate e temperată prin scaunele cu tapițerie catifelată de la Rovere. În zona de living, doi dintre pereți sunt acoperiți cu vopsea decorativă de la Benjamin Moore, într-o nuanță plăcută de grej, ce nu încarcă decorul. Canapeaua tip colțar are o dimensiune generoasă și este modelul Le Comfort de la Tuscany House. Măsuța de cafea rotundă e de la The Home.

  Placajele din MDF alb și stejar natur de pe peretele cu televizorul reprezintă inserții ce aduc un plus de dinamism și personalitate decorului.

  Draperiile roșu-aprins condimentează dormitorul

  În dormitor, peretele cu tăblia patului este acoperit cu plăci din pal melaminat de diferite dimensiuni, ce se prelungesc cu un riflaj de lamele, ce conferă vibrație spațiului.

  Cromatica neutră e întreruptă de draperiile roșu-aprins, completate de pernuțe decorative din același material, ambele realizate de Zen Interior. Dressingul cu oglindă e lucrat cu Marex Mob, iar patul e de la Rovere. Covoarele sunt de la Mobexpert, iar vopseaua decorativă de la Giorgio Graesan.

  Baia era deja finisată, așadar au intevenit doar cu mobilier. Cromatica neutră e obținută prin gresia și faianța Porcelanosa cu texturi de ciment, încălzite prin pardoseala de parchet ceramic (gresie care imită parchetul).

  Amenajare apartament Bucuresti arh. Cristina Micu (11)
  Mobilierul alb completează sanitarele albe, minimaliste, creând o amenajare unitară și modernă.

  Oglinda amplasată pe întregul perete oferă o mărire vizuală a spațiului și un aer de hotel.

  Tips&Tricks de la Cristina Micu

  Efectul simplității într-un interior: În această amenajare, mobilierul alb și gri deschis oferă acuratețe spațiului, iar elementele cu textură de lemn vin să încălzească cromatic spațiul și să aducă un plus de vibrație elementelor simple și fronturilor minimaliste de mobilier.

  Despre proporție: Când proporțiile de elemente simple sunt echilibrate cu cele încărcate, atât la nivel compozițional, cât și la nivel cromatic, amenajarea spațiului se îndreaptă spre succes.

  Foto: Arthur Țintu

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Cristina Micu.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Rozul piersică și roșul aprins formează perechea perfectă într-un apartame...