DESIGN INTERIOR

6 tipuri de covoare pentru living care se poartă acum

publicat pe 20 nov. 2021

  Mai ții minte covoarele persane pe care toată lumea le avea în casă în anii 1990-2000? Dacă au avut atât de mare impact încât ne amintim de ele mai bine de 20 de ani mai târziu, e clar că un covor e un accesoriu important într-o locuință. E acel detaliu de final care face toată diferența în amenajare, deci asigură-te că îl alegi pe cel potrivit.

  După ce ai consultat ghidul nostru pentru alegerea covorului în funcție de forma camerei, hai să vorbim puțin despre tendințe. Chiar dacă nu îți place să îți schimbi casa „după cum bate vântul”, e bine să ții cont de ele când alegi un covor, pentru că este exact elementul care îți poate aduce amenajarea în actualitate. Iată ce covoare se poartă în living în această perioadă.

  1. Covoare turcești, kilim

  ce covoare se poarta in living turcesc
  Covor Nouristan Skazar Isfahan, Bonami, 699 lei

  Cap de listă sunt covoarele turcești vintage, care demonstrează că trendul textilelor orientale s-a păstrat până azi. Conform The Spruce, modelele kilim sunt atemporale și probabil nu vor deveni niciodată demodate. Țesăturile originare din Turcia, Africa de Nord și chiar din zona balcanică vin la pachet cu încărcătură istorică și modele care ies în evidență în orice decor. Le poți folosi să adaugi puțină culoare în amenajarea unui living dominat de mobilier din lemn.

  2. Covoare marocane în stil Beni Ourain

  covor marocan ce covoare se poarta in living
  Covor Berber Indo Off-White, RugVista, 3107 lei

  Probabil le-ai văzut deja peste tot, căutând ce covoare se poartă în living: modelele marocane cu imprimeuri-tribal. Sunt acele piese albe, pufoase și foarte confortabile la atingere, brăzdate cu dungi contrastante și alte desene aparent aleatorii. Ele sunt, de fapt, de inspirație marocană și erau făcute exclusiv de femeile din tribul Beni Ourain, manual, din lână de oaie. Fiecare model reprezenta viața și povestea femeii care l-a țesut, așa că nu există două covoare Beni Ourain la fel. Totuși, poți identifica un model anume care a fost preluat și făcut accesibil de marii retaileri de mobilier și decorațiuni interioare.

  3. Covoare cu model chevron

  covor chevron
  Covor Flat Chevron, Vivre, 499,99 lei

  Covoarele cu model chevron pot adăuga textură și un aspect mai dinamic livingului tău, scrie The Spruce. Sunt populare în ultima perioadă tocmai pentru că pot fi asortate cu orice, de la perne cu imprimeu floral, la pături cu dungi și diverse pattern-uri. Modelul chevron poate fi suficient de subtil încât să nu eclipseze celelalte elemente din casa ta, dar fără să se piardă în spațiu.

  4. Covoare-statement cu modele geometrice

  Indiferent de ce alte covoare se poartă în living în diverse perioade, cele cu modele geometrice nu vor ieși prea curând din tendințe. Asta pentru că opțiunile sunt, practic, infinite. Iar în funcție de ce alegi, poți avea fie un accesoriu textil-statement, care să fie vedeta încăperii, fie unul care să completeze subtil decorul, într-un mod cât mai minimalist. Două exemple de extreme sunt covoarele Carousel și Wabi-Sabi de la Atelier Kairos. Ambele se bazează pe geometrie, însă Carusel e special creat pentru a fi în centrul atenției, pe când Wabi-Sabi are un imprimeu mult mai atenuat. Ambele se lucrează manual la cererea clienților, într-un atelier românesc, cu tehnica artizanilor de covoare din Nepal.

  5. Covoare din iută cu imprimeu

  ce covoare se poarta in living iuta
  Covor multicolor din iută Rosia LifeStyle Home Collection, The Home, 1209 lei

  Odată cu popularizarea stilului boho-chic, au ajuns populare piesele din materiale naturale precum ratanul, iuta, bambusul. Conform Apartment Therapy, covoarele din iută cu imprimeuri colorate sunt următorul nivel al acestei tendințe. Spre deosebire de cele simple, neutre, acestea adaugă un centru de interes vizual amenajării. Adică sparg puțin monotonia unui stil curat și (poate prea) aerisit din punct de vedere estetic.

  6. Covoare abstracte

  covor aventurine atelier kairos
  Covor Aventurine, Atelier Kairos, preț la cerere

  Conform Remodelista, piesele cu model abstract, care arată de parcă tocmai au fost date jos de pe pereții unei galerii de artă, merită menționate în lista cu ce covoare se poartă în living. Găsești variante pentru orice tip de amenajare, însă cel mai bine se potrivesc cu stilurile contemporan, eclectic sau chiar minimalist.

  Foto principală: Atelier Kairos

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  6 tipuri de covoare pentru living care se poartă acum