24 de moduri în care poți decora colțurile ciudate și goale din casă
publicat pe 17 ian. 2022Orice colț gol din amenajare te poate frustra, dar în același timp reprezintă și o oportunitate ideală pentru decorare. Deși poate fi tentat să lași colțurile goale, ai fi surprinsă cât de ușor este de fapt să le decorezi într-un mod elegant, cu o bibliotecă pe colț sau cu plante.
Ca să ai inspirație, avem 24 de idei pentru decorarea colțurilor goale din amenajare de la The Spruce. Spațiul tău va deveni chiar și mai util.
1. Caută o bibliotecă pe colț
Fie că alegi o opțiune de la podea până în tavan sau o versiune mai mică, o bibliotecă pe colț făcută la comandă este ideală pentru a trezi la viață un colț gol. Pictează biblioteca în aceeași culoare ca pereții ca să arate unitar.
2. Montează un chaise lounge
Să incluzi un chaise lounge în amenajare poate fi dificil dacă nu dispui de prea mult spațiu, dar dacă ai un colț gol, acela e locul ideal. Dacă îți permite spațiul, nu-l lipi de perete, ci poziționează-l cumva înspre interiorul camerei. Vei vedea cum se schimbă toată perspectiva printr-o simplă mișcare.
3. Prinde rafturi plutitoare în perete
Când nu ai loc de o bibliotecă pe colț, poți monta câteva rafturi plutitoare. Pentru aspectul estetic, pune doar vase transparente sau dintr-o anumită paletă cromatică, ca să eviți aglomerația vizuală.
4. Montează un birou
Orice colț gol poate deveni spațiu pentru biroul de acasă. Nu-ți trebuie decât un birou care sa să potrivească ca dimensiune în spațiul gol. Fie că improvizezi un birou dintr-o masă sau o placă de lemn fixată în perete, fie că cumperi un birou de-a gata, nu ai cum să dai greș.
5. Decorarea colțurilor goale: fă-ți un spațiu cozy
Adaugă o băncuță/divan cu perne decorative și pături cozy și decorează spațiul cu luminițe și lumânări. Bonus dacă colțul pe care-l amenajezi e la fereastra care dă afară, vei avea o super priveliște.
6. Folosește-l ca spațiu de depozitare
Nu există prea mult spațiu de depozitare, mai ales dacă arată chic și elegant. Poți oferi un nou scop colțului gol dacă adaugi câteva rafturi, cu cutii drăguțe și alte accesorii.
7. Fă o galerie de perete DIY
O galerie de artă pe perete poate transforma un colț gol într-un punct de accent estetic. Poți include printre tablouri și o oglindă de perete și te poți juca cu dimensiunile ramelor ca să oferi perspectivă spațiului.
8. Include un panou perforat
Depozitarea verticală nu a arătat niciodată mai bine. Fiecare centimetru din peretele și colțul din acest spațiu arată bine și menține toate lucrurile frumos organizate. De la rafturile deschise la un panou perforat strategic pus pe colț, totul are un loc al lui.
9. Improvizează un cuier
Un spațiu gol pe colț la intrarea în casă este perfect pentru depozitarea genților, a pălăriilor și a altor lucruri esențiale. Aplică un tapet pe bucata de perete, câteva cârlige metalice și două rafturi jos pentru depozitarea încălțămintei ca să creezi un nou spațiu de depozitare perfect pentru hol.
10. Fă spațiu de lucru
Un spațiu mic are mult potențial de a deveni un loc ideal pentru muncă – dar pentru asta trebuie să folosești fiecare centimetru de spațiu disponibil. Poți să-ți amenajezi cu mobilă la comandă un birou pe colț încastrat cu spații de depozitare atât jos cât și sus. Vei optimiza la maximum spațiul.
11. Depozitare minimalistă
O scară simplă poate fi mai mult decât o decorațiune drăguță. În baie o poți folosi într-un colț gol pentru prosoape. Este o modalitate minimalistă perfectă de a-ți ține aproape esențialele fără să aduci în spațiu o măsuță sau să montezi rafturi. Pur și simplu înclină scara de colț și voilà!
12. Umple colțul cu o plantă înaltă
Dacă ai un colț micuț în care vrei să aduci un aer fresh, pune acolo o plantă înaltă. O plantă cu multe frunze într-un colț face minuni pentru amenajare. În plus, dacă optezi pentru una înaltă, va rezolva și problema spațiului gol vertical care e mai greu de decorat.
13. Caută o piesă atipică de mobilier
Un colț gol poate fi o modalitate perfectă să etalezi un mobilier unic și atipic care trebuie să se deosebească de restul amenajării. O vitrină sau un dulap vintage este o alegere bună pentru un colț izolat și gol.
14. Pune canapeaua pe colț
Câteodată cele mai simple opțiuni sunt chiar în fața noastră. Dacă împingi canapeaua într-un colț gol, umpli spațiul eficient și poți chiar crea un loc mai deschis pentru adunările cu prietenii.
15. Pune măsuțe de accent identice
Ai de-a face cu două colțuri goale? Încearcă să folosești două măsuțe de accent nu doar ca să umpli colțurile ci și ca să creezi simetrie în dormitor sau în living. Poți decora măsuțele după cum dorești, fie că pui pe ele cărți sau o vază cu florile preferate.
16. Instalează un blat de colț
Dacă ai o bucătărie mică știi că nu ai niciodată îndeajuns de mult spațiu pe blat, nu atât cât ți-ai dori de fapt. Dacă ai un colț gol, poți să prelungești blatul sau să montezi unul fix pe acel colț. Dacă îl montezi la un nivel puțin mai jos decât blatul inițial, îl vei putea folosi ca loc ideal unde să iei masa, să-ți bei cafeaua sau ca spațiu de depozitare pentru cărțile de bucate și plante.
17. Fă-ți un loc pentru micul dejun
Deși poți pune cu ușurință o masă de dining și scaune într-un colț gol, poți profita și mai mult de acel spațiu. Pune băncuțe cu pernuțe ca să creezi locul ideal pentru micul dejun. Nu numai că vor avea loc mai mulți oameni, dar este și un mod cool să decorezi un colț nefolosit.
18. Decorează-l cu obiecte dragi și fă un colț de accent
În loc să ascunzi spațiul de pe colț din cameră, ce-ar fi să-l transformi în punctul de accent? Include acolo obiecte și decorațiuni dragi ție care se potrivesc cu restul amenajării și ies în evidență.
19. Montează un corp de iluminat
Dacă ai nevoie să umpli un spațiu gol pe colțul superior al peretelui, încearcă să montezi o aplică cu brațe. Nu numai că arată bine estetic, dar vei avea la îndemână o sursă de lumină blândă, ideală mai ales dacă o pui pe peretele cu canapeaua sau fotoliul de unde citești seara.
20. Pune o oglindă mare
Oglinzile pot transforma orice spațiu și pot adăuga un aer sofisticat în orice cameră le incluzi. Poți decora un spațiu de colț fără efort dacă rezemi o oglindă mare de perete. Bonus, lumina reflectată va face spațiul să pară mai mare și mai luminos.
21. Pictează peretele de pe colț
Câteodată nici nu ai nevoie de mobilă sau de obiecte decorative ca să umpli un colț gol. Tot ce ai nevoie este vopsea și o viziune artistică. Pentru modele și tehnici te poți inspira de pe Pinterest. Nu uita ca atunci când te apuci de pictat, sa izolezi podeaua si restul lucrurilor ca să nu le murdărești.
22. Folosește-l ca pe colț de citit
Să combini un scaun sau fotoliu confortabil cu o bibliotecă pe colț încastrată este o modalitate sigură de a schimba total un colț gol și plictisitor. Mai adaugă o operă de artă, plante și un corp de iluminat ca să completezi spațiul de citit.
23. Agață o singură operă de artă
Galeriile pe perete sunt minunate, dar dacă vrei să optezi pentru ceva mai minimalist, poți include o singură operă de artă ca să decorezi un colț gol. În funcție de mărimea spațiului, poți încerca o piesă supradimensionată – doar să ții cont de dimensiune în raport cu locul.
24. Umple spațiul cu un bar pe roți
Barul pe roți poate fi un statement piece, dacă-l decorezi și cu o vază cu flori. Partea cea mai bună a barurilor pe roți este că sunt mobile și le poți schimba locul cu ușurință oricând. Ia în considerare să folosești un bar pe roți pentru acel colț gol care-ți dă bătăi de cap. Nu trebuie să îl folosești neapărat pentru băuturi dacă nu ești amatoare de cocktailuri, ci poți să-l folosești pur decorativ cu diverse obiecte.
-
UTILE
Cu ce se curăță inoxul deja zgâriat: 4 soluții smart și rapide
Cu soluții naturale, dar fără bureți abrazivi.
-
hotnews
Cu ce se curăță chiuveta de granit neagră: soluția homemade la care nu te-ai fi gandit
Evită soluțiile care au chimicale.
-