Pandemia aduce multe schimbări în viețile noastre, iar lucratul de acasă e una dintre ele. Pentru cei care încă muncesc din confortul propriei case, tranziția nu a fost ușoară: dacă nu aveau deja o zonă de lucru, și-au creat una, au investit într-un birou și au regândit organizarea spațiului.
Un birou organizat nu ține doar de estetică, ci și de funcționalitate. Când încerci să-ți duci la îndeplinire sarcinile, știi cât de frustrant e atunci când nu îți mai găsești pixul sau notițele prin aglomerația de pe birou. Dacă ai și un spațiu limitat, atunci organizarea și crearea unor soluții de depozitare sunt esențiale. Ca să-ți desfășori munca într-un spațiu cât mai plăcut, uite 23 idei ingenioase pentru organizarea biroului, de la Apartment Therapy.
1. Idei pentru organizarea biroului: dulap pe roți
Adaugă un extra spațiu de depozitare biroului tău cu un dulap pe roți. În el îți vei putea ține organizate pixurile, documentele și alte obiecte de papetărie. Scopul este să-ți extinzi spațiul de lucru, așa că, înainte să cumperi dulapul, măsoară înălțimea biroului, ca să fie la același nivel și să nu arate inestetic.
2. Refolosește sertarul pentru ustensile în birou
Sertarul din bucătărie, compartimentat pentru ustensile, te va ajuta să-ți organizezi mai bine obiectele mici pentru birou. Dacă nu se potrivește în dulapul de la birou, poți monta în sertarul biroului divizoare pentru compartimentare.
3. Depozitează obiectele folosite cel mai des pe o tavă rotativă
Tava rotativă este un element care te va ajuta enorm la organizare. Toate obiectele folosite des își pot găsi locul pe tavă, fără să-ți aglomereze biroul. Le vei găsi găsi cu ușurință doar printr-o simplă rotire.
4. Montează o poliță retractabilă pentru printer
Deși un printer este necesar în birou, să-i găsești un loc îți poate da bătăi de cap, fiindcă ocupă destul spațiu și nu e nici cel mai estetic obiect. Îl poți pune într-un dulap, dar ca să-l folosești va trebui să-l scoți afară. Rezolvă ambele impedimente dacă montezi o poliță retractabilă pentru printer în interiorul dulapului din birou.
5. Idei ingenioase pentru organizarea biroului: magnet pentru cuțite
Magneții pentru cuțite sunt super eficienți pentru orice obiecte din metal. Montează unul și pe peretele de la birou. Astfel nu-ți vei mai aglomera nici suprafața biroului și nici sertarele. Poți ține pe magnet rigla din metal, foarfece, clipsuri de papetărie, chiar și capsatoare.
6. Panou perforat pe perete pentru organizare
Dacă montezi un panou perforat pe peretele din spatele biroului, vei avea posibilități nelimitate să agăți tot felul de unelte necesare muncii, fotografii și alte decoratiuni simpatice. Cârligele montate pe panou sunt bune pentru obiectele mai voluminoase, iar recipientele, pentru mărunțișuri precum pixuri, markere și rola de scoci. Dar nu te limita doar la astea, improvizează cum dorești.
7. Idei ingenioase pentru organizarea biroului: raft la baza tavanului
Nu mai ai loc pe podea sau pe pereți pentru extra spații de depozitare? Montează un raft mic la baza tavanului, ca în imaginea de mai sus. Prinde și o lampă cu clemă de el, pentru o sursă creativă de lumină.
8. Ține cablurile organizate într-o cutie
Cablurile sunt un rău necesar în orice birou. Ai nevoie de device-uri electronice ca să-ți poți desfășura munca, dar cui îi place un amalgam de cabluri întortocheate? Soluția rapidă și ușoară este să le ții organizate într-o cutie pentru cabluri. Biroul tău va arăta mai bine fără puzderia de cabluri la vedere.
9. Cărucior pentru organizare a obiectelor din birou
Cărucioarele sunt portabile, așa că le poți muta cu ușurință dintr-un loc în altul, în funcție de nevoi și-ți vor oferi un nou spațiu de depozitare. Pe partea superioară pune câteva borcane pentru obiectele folosite cel mai des și ține căruciorul la îndemână lângă birou. E super simplu și practic.
10. Folosește forme de silicon de brioșe pentru obiectele mici
Formele pentru brioșe din silicon sunt grozave pentru depozitarea obiectelor mici, cum ar fi agrafe pentru hârtie, pioneze și clipsuri. Obiectele mici vor avea acum locurile lor și nu-ți vor aglomera sertarele. În plus, sunt și drăguțe.
11. Idei ingenioase pentru organizarea biroului: organizator de perete
Dacă stai în chirie și proprietarul nu-ți permite să dai găuri în pereți, improvizează. Pune un organizator de perete cu compartimente pe birou, rezemat de pe perete. Dacă nu găsești unul gata făcut, sau îți place să faci proiecte DIY, urmează tutorialul de la Poppy Talk.
12. Lampă care se prinde de birou pentru optimizarea spațiului
Un corp de iluminat în plus este întotdeauna binevenit în biroul de acasă, dar o veioză sau un lampadar de podea ocupă din spațiu și nu e neapărat o alegere înțeleaptă, mai ales dacă ai o cameră mică. Poți să-ți iei o lampă cu clemă pe care să o montezi pe marginea biroului sau de un raft superior. Vei avea lumina necesară fără să aglomerezi spațiul.
13. Adaugă „buzunare” de depozitare pentru hârtii pe mobilă
„Buzunarele” pentru depozitare sau organizatoarele de perete sunt excelente pentru documente și agende, dacă nu ai destul spațiu în dulap sau în sertare. Fie montezi unele pe exteriorul mobilei, fie îți atârni un organizator de perete cu buzunare pentru spațiu de depozitare.
14. Transformă hârțogăraia în decor pentru perete
Toate cărțile poștale, notițele, fotografiile din vacanță și diplomele nu au ce căuta în setare, unde nu fac decât să ocupe spațiul și să adune praf. Decorează-ți cu ele pereții din birou și eliberează-ți sertarele. Pentru diplome, cumpără niște rame și pune-le geometric pe o parte din perete.
15. Nu ține plantele pe birou
Dacă ești iubitoare de plante, probabil că ai câteva ghivece și în birou. Ca să nu îți încarci biroul cu plantele, nu trebuie să le muți din cameră, ci doar să gândești altfel amenajarea. Pune câteva ghivece pe standuri pe podea și altele mai mici sau cățărătoare pe rafturile de pe pereți.
16. Idei ingenioase pentru organizarea biroului: cutii pe pereți
În locul rafturilor, montează cu holșuruburi cutii din lemn pe pereți, deasupra biroului. Poți să reciclezi cutii din lemn și să le vopsești în culorile amenajării. Montează câteva pentru obiectele de care ai nevoie zilnic, la o înălțime la care să ajungi cu ușurință.
17. Suport pentru pungi de la Ikea, pentru hârtia de ambalat
p
Problema cu hârtia pentru ambalat este că, dacă nu o depozitezi cum trebuie, se va degrada rapid. Soluția este să montezi un suport (sau două) pentru pungi de la Ikea pe perete și să depozitezi acolo rolele de hârtie. O dată pe săptămână șterge-le de praf ca să le protejezi.
18. Orice poate să te ajute la organizarea biroului
Întotdeauna poți improviza când vine vorba de organizare și depozitare. Fă o plimbare în weekend la un târg de vechituri și găsește lucruri pe care le poți transforma în spații de depozitare. Un exemplu este capacul de la o cutie de unelte, ca în imagine. Poți folosi și un coș, o tavă pentru tort, farfurii vintage și orice te inspiră. Vei avea un birou eclectic și organizat.
19. Împrumută obiecte din alte camere
Câteodată nu e nevoie de niciun efort și cheltuială ca să obții un birou organizat. Inspectează celelalte camere și caută obiecte pe care le-ai putea folosi pe birou, cum ar fi o cană în care să-ți ții pixurile și creioanele, borcane, chiar și o cutie de bijuterii pentru agrafe și obiecte de mici dimensiuni. Fii creativă și folosește orice obiect în care poți depozita uneltele de papetărie.
20. Creează nivele de depozitare
Este posibil să depozitezi toate lucrurile de care ai nevoie, dacă le compartimentezi pe nivele. În biroul de mai sus, soluția a fost bazată pe rafturile de deasupra mesei, o cutie compartimentată și un coș pe podea, toate pline de lucruri.
21. Birou în dulap când nu ai spațiu
Dacă nu ai o cameră dedicată pentru birou, nu înseamnă că va trebui să stai cu laptopul în pat sau pe canapea până te muți într-o casă mai mare. Poți să-ți faci biroul într-o debara sau într-un dulap. Montează câteva rafturi și un blat, adaugă și un dulăpior cu setare, o veioză, și ți-ai făcut un super spațiu de unde să lucrezi.
22. Suport pentru laptop pentru extra spațiu
Un suport pentru laptop face minuni pentru gâtul și spatele tău, dar mai are un beneficiu: vei putea depozita sub el câteva obiecte, cum ar fi agenda, o carte și o cutiuță cu obiecte mai mici.
Cu ceva atât de simplu ai mai eliberat din spațiul de pe birou.
23. … sau folosește o cutie
Același lucru poți face cu o cutie, varianta care nu te costă nimic. O cutie pe care să ții laptopul poate fi spațiu de depozitare pe birou. Pentru o mai bună organizare poți să montezi chiar și un divizor în interiorul ei, ca obiectele tale să nu se amestece.
-
DESIGN INTERIOR
Idei practice de amenajare și reamenajare a biroului de acasă sau de la muncă, în 2024
-
DESIGN INTERIOR
Cum să-ți amenajezi un birou acasă: sfaturi de la arhitecți și zeci de exemple din care să te inspiri
-
Sponsored
VIDEO Un birou de întâlniri și lucru alternativ a fost amenajat în pasteluri întunecate, pentru o atmosferă cozy și creativă
-
LIFE
„Ce am învățat după ce am renovat pe cont propriu fosta casă a bunicii”: 7 învățături despre lucrul la o casă veche
Lecția doi: cimentul nu se potrivește cu casa din pământ
-
UTILE
Ce să nu pui niciodată în cuptorul cu microunde. Alimente și recipiente interzise
Crește riscul de incendiu și de accidente casnice.
-
UTILE
Ghid de curățare a mobilierului de grădină: din ratan, plastic și lemn
În funcție de material, curățarea și îngrijirea se face diferit.