Lifestyle

Top 10 cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa și perioada în care le poți vizita

  Pe măsură ce se instalează iarna, Europa se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă cu târgurile sale încântătoare de Crăciun. Împodobite cu luminițe colorate, decorațiuni festive și arome de vin fiert și castane coapte, târgurile de Crăciun creează o atmosferă magică ce captează spiritul sezonului.

  Îți prezentăm aici un top 10 târguri de Crăciun din Europa, pe care să le vizitezi anul acesta dacă ai în plan să ieși din țară.

  Top 10 târguri de Crăciun din Europa pe care să le vizitezi în decembrie

  Fiecare dintre ele îți oferă un amestec unic de tradiție, măiestrie și veselie de sărbători, unde poți gusta mâncăruri delicioase și cumpăra cadouri unice pentru cei dragi.

  1. Strasbourg, Franța – Târgul de Crăciun Strasbourg

  Top 10 târguri de Crăciun din Europa Franța

  Cunoscută drept „Capitala Crăciunului”, Strasbourg din Franța se mândrește cu unul dintre cele mai vechi și mai pitorești târguri de Crăciun din Europa. Orașul vechi, clasat pe lista UNESCO, prinde viață cu sute de tarabe care oferă ornamente artizanale, delicatese regionale și decorațiuni festive. Catedrala din Strasbourg servește drept fundal impresionant pentru târg, creând un decor de poveste.

  Deschis între 24 noiembrie și 24 decembrie.

  2. Nürnberg, Germania – Christkindlesmarkt

  Christkindlesmarkt din Nürnberg este o tradiție consacrată care datează din secolul al XVI-lea. Acest târg german este renumit pentru tarabele sale autentice din lemn care vând jucării tradiționale, decorațiuni complicate și faimoasa turtă dulce din Nürnberg. Ceremonia de deschidere, în care apare Christkind (Îngerul de Crăciun), adaugă o notă de magie festivităților.

  Deschis între 1 și 24 decembrie.

  3. Viena, Austria – Christkindlmarkt la Rathausplatz

  Top 10 târguri de Crăciun din Europa Viena

  Viena, cu arhitectura și grandoarea sa imperială, găzduiește un elegant Christkindlmarkt în Rathausplatz (Piața Primăriei). Târgul emană un farmec sofisticat, cu obiecte de artizanat de înaltă calitate, spectacole de muzică clasică și un patinoar pentru pasionații de patinaj. Răsfață-te cu delicatese austriece precum cârnați, produse de patiserie și băuturi calde în timp ce explorezi ofertele pieței.

  Deschis între 10 noiembrie și 26 decembrie.

  4. Top 10 târguri de Crăciun din Europa: Copenhaga, Danemarca – Tivoli Gardens Christmas Market

  Top 10 târguri de Crăciun din Europa Copenhaga

  Grădinile Tivoli, unul dintre cele mai vechi parcuri de distracții din lume, se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în timpul Crăciunului. Piața are peste 60 standuri, un carusel de epocă și un patinoar. Parcul este împodobit cu mii de lumini strălucitoare, care creează o atmosferă magică pentru vizitatorii de toate vârstele.

  Ca să intri la târg, este necesar să achiți taxa de intrare în Grădinile Tivoli. Copiii sub 3 ani au intrare gratuită. Vezi aici prețurile. 

  Deschis între 19 noiembrie și 31 decembrie.

  5. Praga, Cehia – Old Town Square Christmas Market

  Piața Orașului Vechi din Praga devine un spectacol festiv în timpul sărbătorilor de iarnă, cu bradul său impresionant, scenele cu nașterea mântuitorului și tarabele decorate în culori strălucitoare. Vizitatorii pot savura specialități cehe, precum trdelník (un produs de patiserie rulat) și pot admira și achiziționa o varietate de obiecte de artizanat realizate manual. Fundalul medieval al Pragăi se adaugă la farmecul târgului. 

  Deschis între 2 decembrie 2023 și 6 ianuarie 2024.

  6. Stockholm, Suedia – Târgul de Crăciun Skansen

  Pentru o experiență suedeză de Crăciun cu adevărat autentică, vizitează Târgul de Crăciun Skansen din Stockholm, care anul acesta împlinește 120 ani de tradiție. Amplasat în cel mai vechi muzeu în aer liber din lume, târgul prezintă obiecte de artizanat tradiționale, spectacole folclorice și o atmosferă festivă care îi transportă pe vizitatori înapoi în timp. Nu rata ocazia de a încerca bunătățile și băuturile suedeze de sărbători.

  Deschis între 8 decembrie și 17 decembrie, dar festivitățile de iarnă au loc până în ianuarie. 

  7. Bruxelles, Belgia – Winter Wonders 

  Top 10 târguri de Crăciun din Europa Belgia

  Târgul de Crăciun Winter Wonders este o extravaganță festivă care oferă o gamă spectaculoasă de lumini, spectacole muzicale și un patinoar. Vizitatorii pot explora ofertele diverse ale târgului, de la obiecte de artizanat la delicioasele dulciuri cu faimoasa ciocolată belgiană.

  Deschis între 24 noiembrie și 31 decembrie. Evenimentele de la Grand-Place, Place De Brouckère și Place de la Monnaie se extind până pe 7 ianuarie 2024.

  8. Top 10 târguri de Crăciun din Europa: Târgul de Crăciun din Budapesta

  Piața Vörösmarty din Budapesta găzduiește principalul târg de Crăciun din oraș, cunoscut pentru decorațiunile sale festive și pentru bogatul program cultural. Târgul cuprinde peste 150 standuri care oferă obiecte de artizanat realizate manual, alimente tradiționale maghiare și cadouri unice. Spectacolele live, inclusiv dansuri populare și concerte de cor, sporesc spiritul sărbătorilor.

  Deschis între 17 noiembrie și 31 decembrie.

  9. Edinburgh, Scoția – Târgul de Crăciun din Edinburgh

  Edinburgh se transformă într-un tărâm al minunilor de iarnă în timpul Crăciunului și oferă un amestec de piețe tradiționale și atracții moderne. Capitala scoțiană găzduiește un târg de Crăciun în stil european în East Princes Street Gardens, cu o Grotă a lui Moș Crăciun, un patinoar și un carnaval festiv. Castelul iconic din Edinburgh oferă un fundal impresionant pentru festivități.

  Deschis între 17 noiembrie 2023 și 6 ianuarie 2024.

  10. Riga, Latvia – Târgul de Crăciun din Riga

  Top 10 târguri de Crăciun din Europa Riga

  Riga, capitala Letoniei, găzduiește un fermecător târg de Crăciun în inima orașului vechi. Târgul, amplasat pe fundalul arhitecturii medievale, prezintă o atmosferă festivă cu colinde, o scenă a nativității și un brad de Crăciun uriaș. Vizitatorii pot explora tarabele care oferă obiecte de artizanat ecologice realizate manual, bunătăți letone și băuturi calde.

  Deschis între 3 decembrie 2023 și 7 ianuarie 2024.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Top 10 cele mai spectaculoase târguri de Crăciun din Europa și perioada în c...