SHOPPING

16 cadouri de Crăciun pe care să le dai prietenilor care au avut un an greu

  A mai trecut un an plin de momente politice tensionate, dezastre naturale, iar pandemia încă nu s-a încheiat. Pe lângă toate astea mai sunt și restul factorilor stresanți, precum munca, problemele de sănătate, gestionarea problemelor cu copiii și încercarea de a găsi un echilibru cât de cât. Nu încape îndoială că avem nevoie de cadouri care să ne relaxeze și să ne liniștească.

  Cu siguranță cunoști și tu oameni care au acum, mai mult ca oricând, nevoie de iubire de sine și grijă din partea celor dragi. De aceea, fie că vorbim de lucrurile pe care putem să le dăruim celor dragi de sărbători, fie doar ca ocazie să le arătăm că le suntem aproape, am alcătuit o listă cu 16 cadouri potrivite pentru cei care au avut un an greu. Bineînțeles că aceste cadouri ți le poți face și ție, ca să te ajute să te simți mai bine și să faci față mai ușor provocărilor de zi cu zi.

  1. Cadouri potrivite pentru cei care au avut un an greu: Jurnal terapeutic

  (Jurnal Terapeutic, 75 lei, Cărturești)

  În stresul de zi cu zi, avem adesea tendința să uităm de propria persoană, sau să nu avem pur și simplu motivația să stăm cu noi înșine. Jurnalul terapeutic reprezintă în special o oportunitate zilnică de a te reconecta cu tine și cu inconștientul tău, acea parte a psihicului care cuprinde adesea chiar răspunsurile la cele mai arzătoare probleme pe care nu le dăm de cap conștient.

  Este structurat ca o agendă de 365 de zile, iar pe fiecare filă vei găsi câteva fraze și o întrebare care să te ajute să te reconectezi cu acea parte din tine mai îndepărtată. Nu ține loc de terapie, dar te poate ajuta și într-un proces terapeutic deja început, cât și ca modalitate de introspecție, din care vei extrage lucruri importante despre tine, menite să te ajute să ai o perspectivă mai cuprinzătoare asupra propriei persoane.

  2. Pătură moale din lână

  16 cadouri pentru cineva care a avut un an greu pătură
  (Pătură din lână turcoaz, Astratex, 315,99 lei)

  O îmbrățișare caldă și cozy face adesea minuni pentru cineva care trece prin momente grele. Cum nu putem fi mereu alături de cei dragi ca să-i îmbrățișăm, un cadou precum o pătură pufoasă din lână poate servi drept un înlocuitor care să le aducă un plus de confort.

  Pătura selectată de noi este din lână din Noua Zeelandă, potrivită și pentru persoanele alergice. Este foarte cozy și pufoasă, potrivită pentru serile de cuibărit pe canapea cu un pahar de vin sau cu o cană de ceai. O găsești în mai multe nuanțe și cu dungi, ca să poți găsi modelul potrivit pentru persoana căreia i-o vei dărui.

  3. Cadouri potrivite pentru cei care au avut un an greu: plastilină inteligentă antistres

  16 cadouri pentru cineva care a avut un an greu plastilină inteligență antistres
  (Plastilină inteligentă colorată, Educlass, 24,65 lei)

  Cadoul ăsta este ca și cum o minge antistres și plastilina au făcut un bebeluș. Plastilina inteligentă este perfectă pentru cineva care este copleșit/ă de stres și anxietate și are nevoie de o eliberare. O poți modela, frământa, trage de ea și nu se va întări. În plus, vine într-o cutie metalică în care o poți depozita și lua cu tine oriunde. Evită contactul ei cu părul, covorul și materialele textile și nu o depozita în locuri cu temperaturi ridicate și umiditate excesivă.

  4. Abonament floral

  16 cadouri pentru cineva care a avut un an greu abonament floral
  (Abonament floral, Floria, de la 503,10 lei)

  Florile pot anima și înfrumuseța orice cameră și te pot face să te simți și bine. Fă cadou un abonament floral unei persoane dragi care nevoie de un zâmbet cu parfum de flori proaspete. Cei de la Floria îți la dispoziție mai multe abonamente, pe baza cărora trimit la adresa furnizată de tine buchete de flori proaspete zilnic, săptămânal sau lunar.

  5. Lumânare parfumată cu mesaj personalizat

  (Lumânare parfumată cu poveste, Magic of Lara, 65 lei)

  În sezonul rece, și nu numai, nu există nimic mai cozy ca elementele Hygge în amenajare, menite să te facă să te simți mai bine. Iar lumânările sunt unele dintre cele mai comune și mai la îndemână elemente Hygge. Noi am găsit ceva mai drăguț decât o lumânare parfumată într-un recipient frumos, ca să poți face un cadou special unei persoane dragi.

  La Magic Of Lara găsești lumânări parfumate din ceară din soia, în borcane cu etichete cu mesaj. Poți alege dintre șase arome și o multitudine de mesaje pentru orice ocazie. Partea cea mai cool este că poți să personalizezi lumânarea cu propriul tău mesaj, dacă specifici asta în nota comenzii.

  6. Cadouri potrivite pentru cei care au avut un an greu: cană cu mesaj

  (Cană Take it Easy, Catbox, 29,99 lei)

  Nu ne-am oprit cu cadourile cu mesaje doar la lumânarea parfumată, așa că am selectat și o cană simpatică menită să aducă zâmbetul pe buze zilnic persoanei care o va primi. Găsești pe site-ul Catbox mai multe căni, toate cu mesaje și desene numai bune de savurat cu cafeaua sau ceaiul preferat.

  Nouă ni s-a părut potrivită cea cu Take life one cup at a time, fiindcă în vremurile grele avem majoritatea tendința să ne aglomerăm și stresăm cu diverse sarcini. Dar de fapt, de cele mai multe ori avem nevoie doar de un reminder că este ok să luăm lucrurile ușor, puțin câte puțin. Nu-i așa că vrei și tu una pentru tine?

  7. Puzzle-uri relaxante în creion 

  (Paper, pencil and you – Mindfulness de Dr. Gareth Moore, Elefant, 59 lei)

  În ultimii ani, s-a tot discutat despre beneficiile mindfulness asupra stării de spirit și a sănătății mintale. Starea de prezență aduce adesea și relaxare și o mai bună perspectivă asupra situațiilor cu care ne confruntăm, iar ea se poate obține prin mai multe feluri: de la meditație, exerciții de respirație și yoga la puzzle-uri relaxante, cum sunt cele din cartea lui Dr. Gareth Moore. În carte sunt peste o sută de puzzle-uri relaxante gata să scoată din stres cu ajutorul unui creion pe oricine caută un mic moment de deconectare.

  8. Pernă decorativă moale împletită

  16 cadouri pentru cineva care a avut un an greu pernă decorativă împletită
  (Pernă împletită, Kalenda, 203 lei)

  Îți spuneam mai devreme despre confortul pe care îl simți atunci când te cuibărești pe canapea cu o pătură cozy, dar același lucru se aplică și pernelor decorative moi. Pernele împletite de la Kalenda sunt realizate din umplutură de silicon și bumbac și pot fi spălate la mașina de spălat la maxim 30 de grade Celsius. Pe lângă faptul că sunt un obiect cozy pe care îl poți strânge în brațe când ai zi mai proastă, arată și foarte cool în aproape orice amenajare.

  9. Bombe efervescente de baie Tranquility

  (Bombe efervescente de baie Tranquility, Notino, 59 lei)

  Unul dintre cele mai relaxante lucruri este o baie caldă și parfumată la final de zi (sau și în timpul zilei, de ce nu?). Fă cadou unei persoane dragi care are nevoie de momente de relaxare și deconectare de stresul zilnic un set de bombe efervescente de baie. Pachetul Tranquility include două sfere portocalii și două albe. Cele portocalii au miros fructat, de mandarină, piersică și flori de portocal, iar cele albe de fructe confiate și condimente picante, precum scorțișoara și cuișoarele.

  10. Telegramă din ciocolată

  (Chocotelegramă, Chocolissimo, preț în funcție de dimensiuni, mesaj și ambalaj)

  Gustul dulce și aroma ei sunt motivele pentru care multă lume adoră să se răsfețe cu câteva pătrățele de ciocolată (bine, câteodată cu o ciocolată întreagă). Cei de la Chocolissimo au gândit un concept care se numește chocotelegramă și ține loc de carte poștală, ideală pentru un cadou menit să bucure nu doar papilele gustative.

  Este ca și cum ai trimite o telegramă, doar că este făcută din ciocolată, nu din hârtie. Poți să selectezi mărimea ei, formele de pe pătrățele, mesajul pe care vrei să-l transmiți persoanei dragi și plicul care o va însoți. Ciocolata vine ambalată într-o cutie de lemn.

  11. Proiector rotativ stele cu LED

  16 cadouri pentru cineva care a avut un an greu proiector
  (Proiector rotativ stele cu LED, Jysk, 100 lei)

  Uite un cadou menit să facă atmosferă în casă. Persoana care îl va primi se va bucura de el fie pentru momente relaxante în dormitor, fie pentru petrecerile cu prietenii vaccinați în living. Proiectul rotativ cu LED de la Jysk va transforma camera în care este folosit într-un fel de galaxie în mișcare. Cu ajutorul telecomenzii poți să schimbi culorile și intensitatea luminii, lucru care face proiectorul potrivit pentru momentele de relaxare.

  12. Cadouri potrivite pentru cei care au avut un an greu: căști wireless care anulează zgomotul

  (Căști In-ear true wireless cu anularea zgomotului Bose Quiet, All-Audio, Media Galaxy, 1.390 lei)

  Câteodată, să-ți pui căștile și să evadezi în muzică este cea mai bună modalitate să te liniștești și să oprești și la propriu și la figurat zgomotele stresante. Căștile Bose Quiet anulează zgomotul din exterior ca să auzi numai muzica și să te poți deconecta cu succes din tumultul unei zile pline de provocări. Prețul este cam piperat, dar funcțiile de controlare în detaliu a sunetelor și textura moale care le face ușor de purtat toată ziua merită investiția, dacă ai bugetul necesar.

  13. Dispozitiv pentru adormire

  (Dispozitiv de adormire, eMag, 189,81 lei)

  În momentele grele, câteodată e mai dificil să adormi sau să ai un somn de calitate, așa că un dispozitiv care să faciliteze procesul somnului este binevenit. Dispozitivul are șapte culori de lampă de veghe (a căror intensitate o poți regla), timer și funcție de memorie, o dimensiune redusă (încape într-o palmă), 24 de sunete, printre care de ploaie, păsări, greieri, foc, sunet alb, valurile mării, etc. În plus, este și economic, fiindcă bateria ține până la zece ore și se încarcă cu ușurință prin USB.

  14. Pătură grea antistres și anti-anxietate

  (Pătură grea pentru somn profund, Dormeo, 229 lei)

  Tot un cadou potrivit pentru un somn mai bune este pătura cu greutăți. Ajută la adormirea mai rapidă și ameliorează stările de anxietate. Pătura este realizată din pluș moale și umplută cu bile de sticlă fără BPA, disponibilă în două greutăți: de 4,5 sau 5,4 kilograme. Relaxarea și confortul care se obțin cu ajutorul unei pături cu greutate se datorează îmbrățișării simulate, deci dacă ai o persoană dragă care doarme singură, atunci ăsta este cadoul ideal.

  15. Cadouri potrivite pentru cei care au avut un an greu: aspirator robot

  (Aspirator robot ROWENTA X-Plorer Aqua Serie 20, MediaGalaxy, 953,94 lei)

  Sarcinile casnice sunt ultimele lucruri pe care ar vrea să le facă cineva care trece prin momente grele. Poți să ajuți acea persoană să taie de pe lista cu lucruri de făcut două dintre cele mai stresante sarcini: datul cu aspiratorul și cu mopul. Aspiratorul robot de la Rowenta le face pe amândouă, ca tu sau persoana care primește cadoul să vă puteți ocupa de alte lucruri mai relaxante. Noi am testat un model de aspirator robot și putem spune cu mâna pe inimă că este grozav.

  16. Hamac pentru picioare

  (Hamac pentru picioare, Mind Blower, 61 lei)

  Fie că este vorba de muncă la biroul de la firmă sau de acasă, scurtele momente de relaxare sunt foarte importante ca să poți fi în continuare productivă și să-ți reduci nivelul de stres. Poți să-ți faci ziua de muncă puțin mai relaxantă cu ajutorul unui hamac pentru picioare pe care îl agăți sub birou. Poți să-l folosești ca susținere pentru picioare în timp ce muncești sau pentru pauzele de relaxare.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO Un birou de întâlniri și lucru alternativ a fost amenajat în pasteluri...