DIY

5 feluri în care să împăturești șervețelele decorative pentru masa de Crăciun

  Pe ultima sută de metri, când ai terminat deja cu pregătirea merindelor pentru Sărbători, tot ce îți rămâne de făcut e să aranjezi masa de Crăciun. Cu puțină îndemânare și câteva minute libere la dispoziție, poți să-ți surprinzi invitații cu șervețele decorative împăturite festiv, pentru că detaliile fac diferența.

  Nu-i musai să fii vreun expert în origami ca să pui la punct un aranjament de masă special. Asigură-te că ai la îndemână câteva șervețele decorative, printre care și unele extra, ca să exersezi pe ele. Înarmează-te cu puțină răbdare și, în doi timpi și trei mișcări, vei învăța arta împăturirii șervețelelor.

  1. Șervețele decorative în formă de brad

  a

  Pentru masa de Crăciun, mergi la sigur cu aceste aranjamente în formă de brad. În forma lui inițială, un șervețel de hârtie este gata împăturit într-un pătrat cu mai multe straturi. Împarte-l pe diagonală și urmează pașii din imagine. Ai grijă să nu suprapui complet straturile, pentru că ele vor deveni, la final, crengile bradului.

  2. Fundă festivă

  b

  Dacă și tu îți amintești acele decorațiuni de brad în formă de fundă de mai demult, atunci poți aduce puțină nostalgie în farfurie. Pe lângă șervețele decorative, vei avea nevoie și de inele cu care să le prinzi la mijloc. Ca să obții funda, primul pas e să împăturești șervețelul pe diagonală. Apoi, îndoaie unul dintre colțuri și latura opusă lui și începe să le rulezi ca în imagine. Urmează indicațiile și apoi treci funda obținută prin inel.

  3. Căciula spiridușului

  c

  Pentru un aranjament în formă de căciula spiridușilor lui Moș Crăciun ai nevoie de șervețele verzi. Pornește prin a despături șervețelul într-un pătrat mai mare. Împăturește-l pe diagonală, iar apoi îndoaie colțurile de la bază spre interior, ca în imagine. Rulează forma obținută într-un con și apoi suflecă-i marginile ca pe o mânecă. La final, pune-i în vârf un ac cu gămălie roșie.

  4. Plic pentru tacâmuri

  d

  Dacă ideile de mai sus ți s-au părut prea complicate, însă ai vrea să adaugi un detaliu special mesei de Crăciun, încearcă să faci plicuri pentru tacâmuri din șervețele. În câțiva pași simpli și rapizi, obții un aranjament elegant, perfect pentru masa festivă. Poți adăuga în plic elemente specifice sărbătorii, precum o crenguță de brad sau chiar de vâsc.

  5. Moș Crăciun stilizat

  e

  În caz că ai copii la masă, îi poți ruga și pe ei să te ajute să creezi un aranjament din șervețele. Desenează norișori similari, de aceeași dimensiune, pe o hârtie albă. Roagă-i pe cei mici să îi decupeze – cu o foarfecă din plastic, pentru siguranța lor. Apoi, în partea de sus a norilor decupați, taie o crevasă prin care vor pătrunde șervețelele împăturite și apoi desenează sub ea o față veselă.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 feluri în care să împăturești șervețelele decorative pentru masa de Cr�...