Balcon

Cele mai bune idei de depozitare inteligentă în balcon: soluții și sfaturi

  Balconul folosit ca spațiu de depozitare devine o idee tot mai des acceptată în proiectele de amenajare actuale. Spațiul poate îmbina și rolul estetic și cel practic, atât timp cât scopul spațiului devine clar. Ți-am pregătit cele mai bune idei de depozitare inteligentă în balcon dacă ai în plan să dai o nouă întrebuințare acestui spațiu. 

  Idei pentru depozitarea lucrurilor în balcon 

  Balconul a ajuns să îndeplinească în prezent două roluri: unul este acela de spațiu de relaxare, iar al doilea este rolul de spațiu extra de depozitare. 

  Fie că vrem sau nu, balconul ajunge să fie mai mult un spațiu de depozitare suplimentar al casei. Această utilizare poate transforma balconul într-o parte a locuinței destul de inestetică. Atât timp cât depozitarea se face dezorganizat, fără un scop și fără accesoriile potrivite. 

  În cazul unui balcon deschis, depozitarea obiectelor poate să fie făcută atât timp cât piesele de mobilier alese rezistă condițiilor meteo. Însă pentru un balcon închis, soluțiile de depozitare pot să fie mult mai eficiente și practice. 

  Contează foarte mult organizarea spațiului de depozitare dintr-un balcon. Pentru a găsi soluții eficiente, e important să știi ce vrei să depozitezi, cât va dura perioada de depozitare și ce idei pot fi aplicate. Aceste noțiuni te vor ajuta să organizezi mai bine spațiul disponibil. 

  E important, dar și indicat, să folosești cât mai mult din spațiul pe verticală. Valorificarea acestuia va crea soluții ideale de depozitare pentru obiecte indiferent de volumul acestora. 

  Totodată, indiferent de scopul balconului, nu uita de partea estetică. De exemplu, etajerele și polițele suspendate cu flori sunt mereu opțiuni de luat în calcul. Și vor oferi un efect de grădină suspendată. Scările din lemn pot să fie transformate în jardiere, iar pervazul poate fi, de asemenea, folosit fie cu rol estetic, fie cu rol de suport. 

  Ce poți depozita pe balcon 

  Balconul poate fi folosit pentru a depozita o gamă largă de obiecte. Iată care sunt cele mai întâlnite utilizări: 

  Debara pentru depozitare borcane

  Debaraua pentru alimente este cea mai la îndemână utilitate a unui balcon folosit ca spațiu de depozitare. Asta pentru că devine rapid o extensie a bucătărie, mai ales dacă cele două încăperi sunt conectate. 

  În cazul unui balcon închis folosit pentru a depozita alimente, ideal ar fi să fie dotat cu un dulap de bucătărie de tip turn. În felul acesta, spațiul pe înalt va fi folosit eficient și la maxim. Totodată, va oferi spațiu suplimentar de depozitare în bucătărie din moment ce aceasta nu va mai fi la fel de încărcată. 

  Materialul din care este fabricat dulapul poate să fie din plastic, din metal, din lemn sau MDF. Important este să se potrivească în designul general al casei. Și, mai important, să ferească alimentele depozitate de razele soarelui. Ușile dulapului trebuie să se închidă corect și etanș pentru buna păstrare a alimentelor. 

  Oale, tigăi și obiecte voluminoase din bucătărie 

  Spațiul balconului fiind suficient devine un loc bun de depozitare pentru obiectele mai voluminoase din bucătărie. Cum ar fi oalele mari, tigăile sau vesela folosită ocazional. 

  Un rastel cu mai multe polițe pentru depozitare poate fi soluția ideală. Aspectul metalic și industrial îl fac să se integreze ușor în peisaj. Mai ales dacă este asortat cu decorațiuni care îl scot din banal. 

  Pe lângă rastel, poți folosi lăzi de depozitare pentru aceste obiecte voluminoase din bucătărie. Lăzile pot fi apoi îmbrăcate cu huse pentru protecție și pot fi depozitate una peste alta. 

  Lăzile ajută la buna organizare și la păstrarea obiectelor în condiții de siguranță. 

  Haine și încălțămintea din sezonul trecut

  rafturi si polite intr-un dulap montat pe balcon
  Un dulap cu rafturi și polițe, soluția ideală pentru a depozita haine pe balcon

  Balconul poate deveni și locul de depozitare a garderobei sezonului care tocmai a trecut. Fie că e vorba de hainele de iarnă, fie că e vorba de hainele de vară, în balcon poți așeza mobilier modular cu spații ascunse pentru a le putea depozita. De exemplu, hainele și încălțămintea pot fi ascunse în taburete cu capac sau puse în băncuțe cu ladă de depozitare. 

  La fel de bine, poți folosi spaliere pentru balcon sau cuiere generoase pentru haine. Pe de altă parte, dacă spațiul îți permite, poți instala pe balcon un dressing pentru depozitarea articolelor vestimentare. În acest dulap special, grație compartimentării, poți ține și țesături, așternuturi sau haine mai speciale, fără teama că pot fi atinse de mucegai sau de dăunători. 

  Aparaturi pe care le folosești rar

  lazi cu obiecte voluminoase depozitate pe balcon
  Obiectele voluminoase și rar folosite pot fi depozitate în lăzi pe balcon

  Etajerele metalice, care pot susține greutăți considerabile, pot să fie adaptate pentru balcon pentru a depozita aparaturi pe care nu le mai folosești. 

  Poți depozita electronice și electrocasnice folosite rar, seturi de greutăți pentru exerciții de forță, echipamente sportive și chiar plante care nu își mai găsesc un scop. 

  Utilitatea balconului poate să fie multiplă atâta timp cât se găsesc idei inteligente de depozitare. Organizează totul în funcție de obiectele pe care vrei să le depozitezi în acest spațiu. Și nu omite nici aspectul estetic pentru o mai bună integrare în designul general al casei. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cele mai bune idei de depozitare inteligentă în balcon: soluții și sfaturi