Balcon

Idei de amenajare rapide și de impact pentru un balcon îngust. Iată cum îți poți decora mini-terasa

  Ți-am pregătit mai multe idei de amenajare pentru un balcon îngust. În ciuda spațiului limitat, acest tip de balcon poate fi amenajat și decorat pentru a servi unui scop precis. În articol descoperi idei care să te ajute să amenajezi balconul îngust rapid și eficient. 

  Pentru amenajarea unui balcon îngust, opțiunile pot fi mai multe și mai variate decât crezi. Important e să știi cum vrei să folosești acest spațiu. Îți explicăm în cele ce urmează ce elemente, idei și opțiuni ai. 

  Amenajarea unui balcon îngust 

  mobilier pliabil balcon ingust
  Mobilierul pliabil, soluția ideală pentru un balcon îngust

  În mod ideal, amenajarea unui balcon îngust trebuie să împartă spațiul existent între rolul funcțional și cel de relaxare. De asemenea, contează foarte mult poziționarea tuturor obiectelor pe care vrei să le integrezi în amenajare. Acestea dau forma balconului și fac să fie mai mult sau mai puțin spațiu. 

  De exemplu, dacă este vorba de un balcon îngust și deschis, un mobilier format din masă și scaun pliabil reprezintă varianta ideală de amenajare. Totodată, poți delimita zona de relaxare cu dale de lemn pentru balcon. 

  În partea opusă poți instala un spațiu de depozitare format dintr-un dulap. Ca decorațiuni, poți folosi ghirlande luminoase de exterior și câteva ghivece de flori de sezon pe care le poți pune pe balustradă sau le poți agăța de tavan. 

  Pentru iluzia de spațiu, pune o oglindă pe unul dintre pereți. De asemenea, poți folosi elemente reflectorizante, cum ar fi vasele din metal sau luminile decorative. 

  Balcon deschis sau închis 

  balcon ingust inchis amenajat pentru relaxare
  Mobila din lemn se potrivește cu podeaua din lemn din balconul îngust închis

  Dacă ții cont de specific, balconul închis poate să fie mai ușor de amenajat. Asta pentru că poate face față mai bine condițiilor meteo, iar elementele de design și amenajare nu sunt afectate. 

  Pentru un balcon închis, alege un mobilier funcțional, potrivit scopului pe care vrei să îl dai spațiului. 

  Montează câteva etajere pe post de spațiu de depozitare sau în scop estetic. De exemplu, poți pune pe ele rame cu fotografii sau flori. Mai mult, integrează pe balcon un covor cu țesătură plată, simplu cu design colorat. Acest accesoriu aduce spațiului un plus de personalitate. 

  Pe de altă parte, balconul deschis servește mai mereu unei zone de relaxare. În acest caz, e important să optezi pentru mobilier rezistent la intemperii și la razele soarelui. Piesele de mobilier din ratan sunt mereu o alegere populară în acest sens. 

  Pentru a fi folositor pe timpul sezonului rece, pune pe balcon un mobilier modular cu rafturi și sertare. Acest tip de mobilier trebuie să fie înalt, până în tavan. Poate să fie folosit pentru depozitarea hainelor de sezon, a instrumentelor de grădinărit, a jucăriilor sau a cărților. 

  Totuși, înainte de orice, contează utilitatea pe care vreo să o atribui unui balcon. Acest spațiu poate să fie un loc de relaxare, un loc de depozitare sau să devină o combinație între aceste roluri practice. 

  Sfaturi amenajarea sau renovarea unui balcon îngust

  mobila din ratan cu spatii de depozitare intr-un balcon ingust deschis
  Mobila din ratan cu spații de depozitare poate fi perfectă pentru un balcon deschis

  Tendințele în amenajarea unui balcon, indiferent de dimensiune, duc spre simplitate, minimalism și funcționalitate. Iată, la final, ce sfaturi pentru amenajarea unui balcon te pot ajuta în proiectul tău: 

  • decorează balconul cu mobilier funcțional și compact: o canapea extensibilă cu spațiu de depozitare și o masă pliabilă sunt elemente de mobilier ideale; 
  • folosește nuanțe deschise de alb sau crem pentru pereți și pardoseală pentru a da senzația de deschidere;  
  • folosește accente de culoare în mobilier și în decorațiunile de mici dimensiuni; 
  • nu folosi ornamente care nu au un scop în amenajare; 
  • adaugă perne și pături moi pentru un plus de confort și accesorizează cu plante și lumânări pentru a crea o atmosferă relaxantă; 
  • evită covoarele sau mochetele în balconul deschis, deoarece acestea pot reține umiditatea și pot fi mai dificil de întreținut.
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei de amenajare rapide și de impact pentru un balcon îngust. Iată cum îți...