Balcon

10 flori și plante nepretențioase perfecte pentru amenajarea unui colț verde în balcon

  Oricât de simpatic ar fi mobilierul din ratan pentru balcon, tot vei avea nevoie și de câteva frunze verzi ca să dai spațiului un ambient relaxant. Și dacă nu te pricepi prea bine la îngrijirea plantelor, atunci mergi la sigur cu unele care n-au nevoie de prea multă atenție. Alege-le din această listă cu flori de balcon nepretențioase.

  Chiar dacă nu ai cine știe ce abilități de îngrijire și adesea plantele care ajung pe mâna ta au o soartă fatidică, există totuși câteva soiuri care îți vor supraviețui cu brio. Orientează-te după condițiile de lumină și căldură pe care le ai în mod normal și alege câteva dintre aceste plante și flori de balcon nepretențioase ca să-ți creezi un colț verde.

  1. Aloe Vera

  Planta Aloe
  Planta Aloe

  O vezi frecvent pe listele cu plante greu de ucis și ușor de îngrijit, așa că probabil nu te surprinde că se află și pe lista cu plante nepretențioase pentru balcon. Conform Floweraura.com, are nevoie de udare numai când solul este complet uscat, așa că nu-i cazul să te stresezi cu îngrijirea ei. În plus, este destul de rezistentă la insecte, deci nu trebuie să-ți faci prea multe griji legat de potențiale infestări.

  2. Pothos sau „Iedera Dracului”

  pothos plante nepretentioase balcon
  Pothos e o plantă ușor de întreținut, iar când îi merge bine crește de nu se mai oprește

  O altă plantă care prosperă cam în orice condiții este Pothos, cunoscută și pe denumirea ei populară „Iedera Dracului”. Singura ei pretenție este să nu o lași în soare direct. În rest, se menține verde chiar și în condiții de luminozitate scăzută, iar dacă uiți să o uzi prea mult timp, nu pățește nimic. În general, e recomandat să îi pui apă o dată pe săptămână. Și ai grijă, că se extinde – dacă ai un balcon mic, atunci crește-o vertical.

  3. Chlorophytum comosum sau „Planta paianjen”

  plante nepretențioase
  Planta păianjen se udă moderat

  O altă plantă cunoscută pentru cât de ușor este de îngrijit este „Planta păianjen”, cu denumirea științifică de Chlorophytum comosum. La fel ca în cazul Pothosului, singurul lucru la care trebuie să ai grijă cu ea este să nu o lași în soare direct. La capitolul apă, e simplu de reținut: vara e recomandat să-i menții solul mereu umed, deci să o uzi constant, iar iarna e bine să lași pământul să se usuce complet până la următoarea udare.

  4. Sansevieria sau „Limba soacrei”

  Limba soacrei
  Limba soacrei poate rezista și o lună fără să fie udată

  Conform House Beautiful, poți adăuga și Sansevieria pe lista cu flori de balcon nepretențioase. Sigur o cunoști sub denumirea populară de limba soacrei – este îndrăgită de iubitorii de plante începători, pentru că e greu de ucis. Sansevieria o duce cel mai bine dacă o uzi ocazional și o lași în lumină indirectă.

  5. Arborele de jad sau „Copacul banilor”

  Arbore de jad
  Arbore de jad

  Arborele de jad nu se arde în plin soare, nu are nevoie de apă prea multă și poate prospera în cele mai aride soluri, conform Floweraura.com. Așa că e bun de pus și într-un ghiveci, în balcon, pentru că ai siguranța că nu-l vor deranja condițiile pe care le ai acolo. Noi l-am inclus chiar și pe lista cu plante de apartament aproape imposibil de ucis, deci îți poți da seama cât de ușor e de îngrijit. Ideal ar fi să-l uzi cam o dată pe săptămână sau chiar mai rar, pentru că reține apa în frunze și nu va resimți seceta. Mai degrabă ai șanse să-l omori prin supraudare, decât pentru că ai uitat de el două săptămâni la rând.

  6. Feriga Boston

  plante de apartament feriga
  Frunzele ferigăi care atârnă o vor tenta pe pisicăuță, dar nu sunt toxice

  Feriga Boston nu are pretenții la lumină, așa că dacă ai un balcon în care nu bate soarele toată ziua, o poți pune cu încredere acolo. Adoră apa, deci ar fi bine să o uzi regulat, iar dacă mai vine câte o ploaie din când e perfect pentru ea. Și nu doar că se poate adapta condițiilor de pe balcon, dar poate arăta și foarte bine acolo, într-un ghiveci suspendat.

  7. Panseluțele

  plante nepretentioase balcon panselute
  Panseluțele înfloresc primăvara și toamna

  Panseluțele sunt flori de balcon nepretențioase și vin la pachet cu petale colorate. Înfloresc toamna și primăvara, mai ales dacă au parte de multă lumină naturală. Însă nu se ofilesc dacă le plasezi într-un loc umbros, doar că vor face mai puțini boboci. Încearcă să le menții solul mereu umed – dar nu ud, adică e suficient să le uzi cam o dată pe săptămână. Și e bine să știi că sunt plante anuale sau bianuale, deci trăiesc un an sau maximum doi.

  8. Dracaena

  plante de apartament dracena
  Dracena rezistă foarte bine la umbră

  Dacă ai un balcon ceva mai spațios care îți permite ghivece mai mari, atunci Dracaena e perfectă. Asemănătoare cu planta paianjen datorită frunzelor lungi și subțiri, este o plantă care crește ceva mai mult în dimensiuni, așa că va ocupa mult spațiu. Însă e ușor de întreținut, motiv pentru care am inclus-o pe lista cu flori de balcon nepretențioase. Nu are nevoie de prea multă lumină și se adaptează la orice tip de mediu, atât timp cât îi menții pământul umed constant și îi asiguri un ghiveci cu drenaj bun.

  9. Kalanchoe

  Plantă Kalanchoe
  Este o suculentă încărcată de flori care are nevoie de puțină atenție din partea ta

  O altă plantă care face și flori, Kalanchoe este perfectă pentru balcon. Singurul lucru la care trebuie să ai grijă este să nu o uzi în exces – altfel, face față bine și la condiții de lumină mai scăzută, și de udare mai rară, pentru că este suculentă. Dacă îi schimbi anual ghiveciul, atunci va face întotdeauna o mulțime de buchețele de flori pe fiecare ramură.

  10. Crinul Păcii

  Crinul păcii
  Crinului păcii îi place mult lumina, dar se poate adapta și la semiumbră

  Și Crinul Păcii se află printre recomandările House Beautiful de flori de balcon nepretențioase, iar asta pentru că adoră lumina soarelui. Așa că dacă ai un balcon în care bate mereu soarele, Crinul Păcii o va duce bine acolo. În plus, e genul de plantă care-ți spune când are nevoie de apă. Dacă vezi că încep să i se pleoștească frunzele, înseamnă că îi e sete. În general, e indicat să o uzi cam o dată la două săptămâni.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 flori și plante nepretențioase perfecte pentru amenajarea unui colț verde ...