LIFE

Cum să refolosești florile primite de Valentine’s Day, înainte să se usuce

  Oricâtă aspirină pui în apa florilor primite de Valentine’s Day, se vor ofili la un moment. Dar te poți bucura cât mai mult de ele dacă le usuci și le folosești ca ornamente în casă. 

  Cum îți sună o baie într-o cadă plină cu apă caldă și petale de flori proaspete? Dar un săculeț cu flori uscate care împrăștie un miros plăcut în bucătărie? Urmează trucurile celor de la Apartment Therapy și oferă buchetului primit de Valentine’s Day o viață prelungită. 

  1. Fă-ți apă de trandafiri

  Apa de trandafiri are o aromă deosebită și poate fi folosită în mai multe feluri. O poți întrebuința ca loțiune tonică, spray pentru față, parfum natural sau o poți adăuga în apă când faci baie. Ca să-ți faci apă de trandafiri, fierbe petalele în apă distilată până își pierd culoarea. După ce se răcește complet, separă lichidul de petale cu ajutorul unei strecurătoare sau unui tifon. Toarnă apa de trandafiri în sticle cu pulverizator și folosește-o zilnic. Rezistă 7 zile la temperatura camerei sau până la o lună în frigider. Sfat: nu ingera apa de trandafiri decât dacă știi sigur că este făcută din flori care nu au fost tratate cu pesticide. 

  2. Potpourri personalizat

  flori valentines day
  Bol potrivit pentru potpurri de la Ikea, 29,90 lei.

  Cumpără un bol decorativ și umple-l cu un amestec de plante și fructe uscate. Pe lângă petalele florilor primite de Valentine’s Day, adaugă felii de citrice uscate, ghimbir, batoane de scorțișoară, vanilie sau alte ierburi cu miros mai complex. Dacă vrei să fie și mai aromat poți să pui câteva picături de ulei esențial pe amestec și să-l reîmprospătezi de fiecare dată când se estompează parfumul. 

  Mai poți pune amestecul în săculeți din pânză printre haine, pentru un miros plăcut și proaspăt. 

  3. Folosește florile în apa din cadă

  Poți să refolosești florile de Valentine’s Day înainte să se usuce pentru o baie în cadă, cu apă caldă. Pune în cadă petalele și bobocii, iar experiența te va face să te simți ca la spa chiar la tine acasă

  Sfat: ca să nu se înfunde scurgerea de la cadă, adună petalele și resturile cu o strecurătoare înainte să scoți dopul. 

  Iar dacă florile s-au uscat, pune-le într-un borcan cu sare de baie și folosește-le data viitoare când ai chef de o baie relaxantă. Păstrează borcanul la vedere ca să te poți bucura de estetica florilor uscate printre bucățile de sare.

  4. Flori presate

  flori valentine day
  Ce semn de carte mai bun?

  Poți păstra florile pentru totdeauna dacă le presezi. O poți face ca atunci când erai copil și le puneai între pagini de carte sau să le presezi în cuptorul cu microunde. Pune florile într-o hârtie de copt îndoită și apoi în cuptorul de microunde. Pune deasupra o farfurie ca să le preseze și ține-le în cuptor pentru 30-60 de secunde. Folosește-le ca semne de carte, pune-le într-o ramă pentru un aranjament pentru perete sau fă-ți un ierbar. 

  5. Buchet din flori uscate

  flori valentine day
  Le poți folosi ca decorațiuni în orice cameră din casă.

  Poți păstra buchetul în varianta lui uscată. Are mai multe avantaje, căci poți și să folosești părți din el ca să-ți faci o decorațiune mai complexă. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să usuci florile când încă nu s-au ofilit, ca să-și păstreze forma și aspectul. Dacă buchetul are mai multe tipuri de flori și vrei să-l păstrezi în forma inițială, fă-i o poză înainte să-l usuci ca să ai modelul. 

  Buchetul trebuie desfăcut înainte de uscare ca să se evapore apa, altfel riști să mucegăiască sau să putrezească. Împarte florile și frunzele în mai multe buchete mici și leagă-le cu sfoară. Apoi atârnă-le într-un dulap sau în cămară timp de 1-2 săptămâni (florile mai cărnoase se usucă mai greu, pe când cele de câmp mai rapid). După ce s-au uscat, încearcă să recreezi buchetul pe baza pozei sau fă-ți o ghirlandă din mai multe buchete prinse pe o sfoară. O poți pune la geam sau chiar pe perete pentru un aer shabby chic și boho. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cum să refolosești florile primite de Valentine’s Day, înainte să se usuce