CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

7 lucruri pe care ar trebui să le aspiri, dar probabil că nu o faci

  Dintre toate obiectele cu care faci curățenie, aspiratorul este poate cel mai subestimat. Îl folosești bineînțeles pentru covoare și podele, poate și pe anumite obiecte de mobilier. Dar știai că mai sunt alte lucruri din casă pe care ar trebui să le aspiri?

  Dacă dai cu aspiratorul mai strategic, poți să-ți ușurezi rutina de curățenie și să economisești și timp în proces. Uite șapte astfel de lucruri pe care ar trebui să le aspiri, dar probabil că nu o faci, conform celor de la Apartment Therapy. 

  1. Baza toaletei

  lucruri pe care să le aspiri toaleta
  Aspiră bine în jurul toaletei de fiecare dată când faci curat în baie.

  Baia e posibil să fie ultimul loc în care te-ai gândit că trebuie să fie aspiratorul, dar cu el vei aduna cel mai eficient firele de păr și praful care se strânge în jurul wc-ului. De fiecare dată când faci curat în baie, dă și cu aspiratorul și insistă în jurul wc-ului. Nu uita să aspiri și în porțiunea din spatele lui. Apoi îți va fi mult mai ușor să cureți și să igienizezi podeaua.

  2. Lucruri pe care să le aspiri: spatele covorului

  Probabil că-ți aspiri covoarele destul de des, dar faci asta și pe spatele lor? De-a lungul timpului, spatele covorului poate aduna praf, păr de animale și mizerie, așa că întoarce-l invers cel puțin o dată pe lună și aspiră-l.

  3. Plita aragazului 

  Nu da pe jos resturile de pe plită, aspiră-le.

  De ce să dai pe podea resturile căzute pe aragaz când va trebui să le aspiri mai târziu? Iar dacă le lași acolo, îți va lua mai mult timp când va veni momentul să cureți aragazul. Folosește timpul acela în plus ca să aspiri plita aragazului. În timp ce faci asta, pune grilajul în chiuvetă la înmuiat în apă cu detergent pentru vase. 

  4. Lucruri pe care să le aspiri: cuptorul

  Același lucru se aplică și la cuptor. Aspiră resturile de mâncare și firimiturile căzute în cuptor după ce ai scos grilajul. Evident, fă asta numai după ce te-ai asigurat că s-a răcit complet.

  5. Jaluzele

  lucruri pe care să le aspiri jaluzele
  Dacă aspiri jaluzelele economisești mai mult timp și ești mai eficientă decât dacă le-ai șterge de praf.

  Poți să ștergi de praf fiecare pliu al jaluzelelor sau poți mai rapid să le aspiri. De fiecare dată când dai cu aspiratorul pe podea sau pe tapiserii, aspiră și jaluzelele. Dacă tot ești la partea asta, aspiră și partea de jos a draperiilor, fiindcă acolo se strâng firele de păr și praful.

  6. Mătura

  Ce rost are să mături podeaua dacă mătura este plină de fire de păr și de praf? Dacă firele ei au adunat mizerie, aspiră-le înainte să mai folosești mătura.

  7. Lucruri pe care să le aspiri: salteaua

  lucruri pe care să le aspiri saltea
  Aspiră salteaua de fiecare dată când speli cearșafurile.

  Ca să ai un pat curat, este important să speli cearșafurile, pernele și pilota. Dar ar trebui să-ți cureți regulat și salteaua ca să o cureți de praf și fire de păr și să previi alergiile. De fiecare dată când scoți cearșafurile ca să le speli, aspiră și salteaua. Capul aspiratorului va trebui să fie curat înainte să îl folosești pe saltea. Când o să pui cearșafurile înapoi, vei simți diferența.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  7 lucruri pe care ar trebui să le aspiri, dar probabil că nu o faci