CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Cu ce se curăță aragazul și plita de inox ca să îndepărtezi orice pete și urme de grăsime

  Îți spunem cu ce se curăță aragazul de inox, ce să faci ca să-i redai strălucirea de la început și ce să nu faci dacă nu vrei să te alegi cu zgârieturi pe suprafața lui sau a plitei.

  Pe cât de rezistent este inoxul, pe atât de pretențios la curățat. Dacă ai ales detergentul nepotrivit, e posibil să rămâi cu zgârieturi pe suprafața electrocasnicelor sau chiuvetei sau chiar cu pete decolorate, ceea ce e destul de dificil de reparat. Iată cu ce se curăță aragazul de inox ori plita de inox, ca să nu riști să le deteriorezi.

  Cu ce se curăță aragazul sau plita de inox

  Esențial atunci când alegi o soluție pentru inox este să nu conțină particule abrazive, clor sau amoniac. Toate acestea trei pot zgâria, păta sau decolora, deci citește bine lista cu ingrediente înainte să cumperi.

  Dacă nu știi cu ce se curăță aragazul de inox și nu vrei să dai greș, cel mai bine alegi din comerț produse special formulate pentru așa ceva. Am găsit trei variante cu review-uri foarte bune pe eMAG, poți avea încredere în ele și dacă nu știi cu ce se curăță plita de inox.

  spray curatare inox sano nirosta
  Spray pentru curățat inoxul Sano Nirosta, eMAG, 15,99 lei

  Cel mai popular este spray-ul pentru curățat inoxul de la Sano. Are un preț accesibil și o mulțime de recenzii pozitive de la clienți mulțumiți. Pe eMAG are nota 4,56 din 5 cu 24 de păreri, iar singura nemulțumire pe care au acuzat-o cei care l-au cumpărat a fost că emană vapori puternici. Poate fi folosit și pentru curățarea suprafețelor din crom, nichel sau orice alte suprafețe din metal.

  solutie curatare inox electrolux
  Soluție de curățat suprafețe din inox Electrolux, eMAG, 31,43

  Cu un preț ceva mai piperat decât produsul Sano, soluția de curățare pentru suprafețe din inox de la Electrolux are nota 4.63 din 5 pe eMAG. Are, însă, mai puține recenzii – doar opt, dar toate sunt pozitive. „Recomand! Plita arată ca nouă după folosire”, spune o clientă, deci acum știi și cu ce se curăță plita din inox.

  spray curatare plite heitmann
  Soluție pentru curățat plite ceramice și inox Heitmann, eMAG, 13,09 lei

  În special pentru curățarea plitei, dar eficientă și dacă nu știi cu ce se curăță aragazul de inox, mai găsești la eMAG și soluția Heitmann. Nu conține clor, bor, fosfați sau formaldehidă, deci nu trebuie să îți faci griji că va păta sau decolora suprafațele. Are nota 4,46 din 5, cu 10 recenzii de la clienți. „Curăță foarte bine plita cu inducție”, spune un client, deci e potrivită și dacă nu știi cu ce se curăță plita cu inducție.

  Cu ce se curăță urmele de pe plita de inox

  cu ce se curata plita de inox
  Dacă nu știi cu ce se curăță urmele de pe plita de inox, poți folosi apă fiartă

  Dacă s-a întâmplat să rămâi totuși cu urme decolorate pe suprafața electrocasnicelor, cei de la sfgate.com au descoperit o soluție să scapi de ele. Întâi de toate, pune niște apă la fiert. Între timp, împăturește un prosop de hârtie și pune-l peste urmele decolorate de pe aragaz sau plită. Când a fiert apa, toarnă puțină peste șervețelul pus peste pată, iar aburii vor curăța suprafața. Lasă șervețelul să stea acolo timp de cinci sau zece minute, după care freacă pata cu el, pe direcția fibrei inoxului.

  În cazul în care aburii nu au rezolvat complet problema, toarnă câteva picături de oțet din vin alb sau de mere peste petele rămase. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute, iar apoi șterge zona cu o lavetă din microfibră sau un material textil moale, în direcția fibrei inoxului.

  Tips&tricks pentru curățarea suprafețelor din inox

  curățare suprafețe inox
  E important să freci suprafețele din inox pe direcția fibrei, ca să nu le zgârii

  Nu este important să știi doar cu ce se curăță aragazul de inox sau plita din același material, ci și anumite tehnici care îți vor păstra suprafețele impecabile și mereu strălucitoare. Iată câteva trucuri conform Good Housekeeping.

  Întotdeauna freacă în direcția fibrei. La fel ca lemnul, metalul se poate zgâria dacă freci împotriva fibrei, așa că respectă acest sfat ca să nu rămâi cu urme de abraziune pe aragaz sau plită.

  Dacă nu ai la îndemână o soluție specială pentru inox, folosește detergent de vase. Amestecă o linguriță de detergent cu apă caldă și folosește soluția să scapi de murdărie, frecând cu o lavetă din microfibră.

  Pentru un aragaz sau o plită de inox la fel de strălucitoare ca în prima zi în care le-ai cumpărat, poți folosi ulei mineral să le lustruiești. Aplică un strat subțire și freacă bine, ca să nu se depună prea mult pe anumite zone. Dacă nu ai ulei mineral, sub nicio formă să nu folosești unul alimentar – nici de floarea soarelui, nici de măsline – pentru că poate râncezi.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Cu ce se curăță aragazul și plita de inox ca să îndepărtezi orice pete ș...