DESIGN INTERIOR

13 culori pentru pereții dormitorului, din tolba Lovedeco

Albul în dormitor e curat, minimalist și modern, însă-i posibil să te plictisești de el la un moment dat. Dacă ai ajuns la acel moment, însă nu știi cu ce să-l schimbi, avem o tolbă plină de inspirație în ceea privește opțiunile de culori de pereți pentru dormitor.

În casele în care a fost echipa Lovedeco, niciun dormitor n-a fost plictisitor. De la nuanțe pastelate de crem, până la unele mai îndrăznețe, de albastru aprins sau chiar negru, iată câteva opțiuni de culori de pereți pentru dormitor din case gata amenajate. Ca să-ți fie mai simplu să vizualizezi cum ar arăta la tine acasă.

Culori calde pentru dormitoare primitoare

perete accent dormitor
Designerul a decis ca peretele de accent din dormitor să fie cel cu patul

O nuanță pastelată de crem-piersiciu poate fi suficientă atunci când ești gata pentru o schimbare, dar nu una radicală. Ia exemplu amenajarea realizată de designerul Iulia Știru în acest dormitor matrimonial, accesorizat cu textile în nuanțe reci de bleu.

culori pereti dormito
Perete de accent roz într-un dormitor matrimonial. Foto: Alexandru Prodan

Rozul e considerat, adesea, o culoare feminină, însă amenajarea dormitorului acestei familii de designeri de interior demonstrează că poate fi o opțiune elegantă.

Amenajare dormitor cu roz și alb. Acasă la Natalia Berezovskaia - Creativ Interior - The Famous Design (1)
Detaliile aurii dau o notă de eleganță amenajării. Foto: Alexandru Prodan

Accentele aurii din decorațiunile de deasupra tăbliei și cele integrate în mobilă contribuie la maturitatea spațiului, care nu poate fi confundat cu un dormitor de adolescentă, așa cum te-ai putea teme când te gândești la pereți roz.

amenajare dormitor
Maro-ul deschis poate fi combinat cu nuanțe de albastru. Foto: Alexandru Saru

Pictorul Tudor Bura din Iași a ales un maro deschis pentru dormitorul său. Este un fundal perfect pentru arta de dimensiuni mari pe care o schimbă adesea în funcție de noile sale creații. Iar combinația cu patul tapițat albastru este una reușită.

dormitor colorat
Dormitorul e plin de obiecte artistice şi creative

Dacă ești gata să îndrăznești mai mult când alegi culori pentru pereți în dormitor, s-ar putea să te convingă portocaliul-caramel folosit de Vio Dan la ea acasă.

culori pereti dormitor
Caramelul de pe perete funcționează perfect cu griul draperiilor

A asortat-o cu mobilier alb sau din lemn natur și textile cu nuanțe neutre, precum gri sau alb.

Nuanțe reci pentru dormitoare relaxante

dormitor mic
Verde pastelat + mobilă albă = ZEN

Dacă îți dorești o atmosferă zen în dormitor, atunci poți opta pentru un verde pastelat, ca cel din dormitorul Roxanei Maraloiu. Alege toate obiectele de mobilier pe alb și ai obținut o cameră de relaxare totală.

apartament Rahova dormitor
Albastrul deschis din acest dormitor invită la relaxare. Foto: Sabin Prodan

Ori poți opta pentru un albastru deschis, dacă verdele nu-i pe gustul tău. Alege o nuanță stinsă, cum e cea folosită de echipa Lime Studio în amenajarea acestui apartament din cartierul bucureștean Rahova.

amenajare dormitor
Dormitorul este intim și cozy, în culori calde și reci

De ce să limitezi culorile din dormitor pe un singur perete, când poți să le extinzi în toată camera, așa cum a făcut Ioana Vasii cu acest gri-albăstrui. Pentru ca atmosfera să nu fie prea rece, a „încălzit-o” cu un pat tapițat galben muștar.

Dormitor cu bleu - amenajare Diez Office (2)
Dormitorul e amenajat cât mai aerisit. Foto: Diana Oros

O altă variantă la fel de relaxantă este turcoazul folosit de arhitecții Diez Office în acest dormitor matrimonial amenajat în stil scandinav. Face echipă bună cu dressingul alb și podeaua din lemn natur.

Dormitor modern cu perete albastru - amenajare Craftr (1)
Amenajare modernă în dormitor, cu un perete de accent albastru. Foto: Mihai Theodor Sava

Chiar și o nuanță mai aprinsă de albastru poate fi o opțiune potrivită pentru dormitor. Echipa Craftr a folosit-o cu succes în această amenajare modernă a unui apartament din zona Vitan.

casă Prahova
Diana Dragne a „îndulcit” peretele verde închis cu câteva motive florale

Alte variante de culori intense pentru pereți în dormitor sunt nuanțele de verde închis. Diana Dragne l-a „îndulcit” cu câteva detalii florale pictate chiar de ea.

casă prahova
Nuanța de pe perete contrastează cu accesoriile galbene

Pentru contrast, a adăugat două tablouri cu accente galbene, culoare pe care a adus-o în cameră și prin accesoriile textile.

Gri-lavandă într-un dormitor matrimonial

Pentru dormitorul lor matrimonial, Roxana și Marius, un cuplu din Cluj-Napoca, au ales o nuanță de bleumarin cu tente de lavandă, care a devenit laitmotivul încăperii. Nu este doar pe pereți, ci și pe draperii și chiar și pe lustra montată pe plafon.

Culori neutre pentru pereți în dormitor

Dormitor apartament cu aer franțuzesc de lângă parcul Cișmigiu - arh. Cătălina Simion, Volucre (1)
Gri deschis folosit într-un apartament din zona Cișmigiu. Foto: Anatol Strună

Dacă vrei ceva neutru, la care să poți asorta orice piese de mobilier ai deja în cameră, atunci griul deschis folosit de arhitecta de interior Cătălina Simion de la Volucre în această amenajare clasică s-ar putea să-ți vină mănușă.

apartament Brasov dormitor
Pereții dormitorului sunt toți finisați în negru. Foto: Dan Mălureanu

Netru nu înseamnă, totuși, comun, iar asta o demonstrează cel mai bine acest dormitor negru amenajat de Laurențiu Paicu. Contrastul nu este doar unul al culorilor, ci și unul al texturilor: dacă peretele vopsit are un finisaj mat, cel cu placaj ceramic este lucios și reflectă lumina.

Foto principală: Alexandru Prodan

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
ULTIMELE ARTICOLE
icon

Am gătit cele mai cunoscute paste de pe Tik Tok într-o bucătărie smart și n...