Apartamente cu 3 camere

Un apartament din Dristor cu șemineu în living și pereți de accent în aproape fiecare cameră

  Culorile de pe pereți, decorațiunile alese cu grijă și șemineul din living au făcut dintr-un apartament al cărui scop primar urma să fie închirierea, un „acasă” ocazional pentru proprietară, care locuiește în Londra și revine cu drag în țară ori de câte ori are ocazia.

  La începutul lunii mai, în 2019, Carmen Niță a cumpărat un apartament cu trei camere și 80 metri pătrați în complexul Day Residence din cartierul Dristor, București. Fiind o construcție nouă, își dorea să amenajeze ca să îl poată închiria până în momentul în care ar fi dorit să se întoarcă definitiv în țară. Așa că i-a scris designerului de interior Iulia Știru și i-a oferit încredere totală.

  Colaborarea a decurs, în majoritate, prin discuții la telefon. Carmen își dorea un spațiu plăcut pentru oricine avea să locuiască în el, un spațiu pe care să îl poți numi cu ușurință „acasă”. Una dintre puținele condiții a fost ca bugetul să se încadreze în 15.000 euro, având în vedere că finisajele erau deja montate.

  Amenajare la îndemâna oricui, cu piese mass-market

  living canapea galbena
  Canapeaua galbenă din living este cumpărată de la Vivre

  „Bugetul fiind unul limitat, nu am lucrat cu branduri mari, ci cu produse de mass-market”, povestește Iulia Știru. Pentru o parte din mobilier – consola TV, masa de dining și scaunele, paturile, noptierele – designerul a colaborat cu o fabrică din Polonia. Pe celelalte, însă, le-a ales de la Vivre, Ikea, The Home, Mobexpert și chiar Pepco.

  De exemplu, canapeaua galbenă din living e cumpărată de pe Vivre. Desginerul a acordat atenție specială încăperii, fiind prima pe care o vezi atunci când pășești în apartament, dar și spațiu de trecere către „zona intimă a casei”, cum o numește Iulia, adică zona de noapte. „Am pus canapeaua și televizorul lângă fereastră și către accesul pe balcon, ca să creez aici un spațiu intim”, povestește designerul.

  detalii in living
  Decorațiunile din toată casa dau personalitate spațiului

  Pentru că radiatorul era montat pe peretele unde urma să fie adusă canapeaua, Iulia Știru l-a camuflat cu o mască pentru calorifer, care astfel s-a transformat într-o zonă de expunere pentru un tablou supradimensionat și alte decorațiuni.

  Un șemineu electric, piesa de rezistență din living

  masă dining în living
  Masa de dining, amplasată pe cealaltă parte a livingului

  Pe cealaltă parte a livingului, designerul a adus o masă de dining extensibilă, iar deasupra ei, câteva pendule amplasate la înălțimi diferite. „Privite din orice unghi al camerei, ele completează peretele alb din spate ca o pată de acuarelă pe pânza albă”, povestește Iulia.

  șemineu living
  În dreptul mesei de dining din living este un șemineu electric

  Însă piesa de rezistență este chiar în dreptul mesei, pe celălalt perete: șemineul electric. Carmen și l-a dorit neapărat în living, iar designerului i s-a părut locul perfect pentru savurat cafeaua în diminețile de iarnă.

  electrocasnice încastrate
  Toate electrocasnicele din bucătărie sunt încastrate în mobilă

  În bucătărie, toate electrocasnicele au fost încastrate în mobilier: frigiderul, mașina de spălat vase, plita electrică și cuptorul. „Pe partea opusă zonei de lucru am amplasat o zonă de luat masa minimală sau mai bine zise un snack-bar pentru două persoane”, explică designerul de interior.

  snack bar bucătărie
  În bucătărie există și un snack-bar, montat la înălțimea mobilei

  Blatul a fost montat la înălțimea de 90 centimetri, ca să fie în linie cu restul mobilierului. Deasupra lui, Iulia a adus un sistem de depozitare cu șine de la Ikea, pe care a prins borcane pentru cereale, suporturi de șervețele și condimente.

  perete accent dormitor
  Designerul a decis ca peretele de accent din dormitor să fie cel cu patul

  În dormitorul matrimonial exista din construcție o nișă pentru depozitare, de care Iulia Știru a vrut să profite nu doar printr-un dulap generos. „Fronturile le-am placat cu oglindă, ca să creez senzația unui spațiu mult mai mare”, explică designerul.

  dressing placat cu oglinzi
  Fronturile dressingului au fost placate cu oglindă, pentru a da impresia de spațiu mai mare

  Și aici a apărut problema radiatorului, pe care Iulia l-a mascat cu o poliță de la Ikea pe care a pus un tablou care să distragă atenția privitorului. „Pentru corpul de iluminat și mobilierul din fața patului, am ales să păstrez elementul comun din toată amenajarea – elemente metalice negre”, spune ea.

  Un perete gri-antracit în dormitor

  Dormitorul mic este preferatul designerului, dar și al lui Carmen. „Întreaga idee de amenajare a pornit de la un tablou pe care îl văzusem într-unul din magazinele Mobexpert”, povestește Iulia. Ca să pună piesa de decor în evidență, a ales culoarea gri-antracit pentru pereții de accent, iar apoi celelalte elemente s-au închegat rapid, spune designerul: „noptierele au venit ca o completare a gamei cromatice din tablou – roz și verde”.

  Finisajele și sanitarele erau deja montate în baia matrimonială, așa că intervenția Iuliei a fost minoră, spune ea. A ales doar dulapul cu oglinda din zona lavoarului, polițele din zona căzii, cumpărate de la Pepco, și alte accesorii care dau personalitate încăperii.

  Toată amenajarea a durat, în total, o lună, povestește designerul Iulia Știru. Însă pentru că lucrările au fost făcute vara, când echipele de muncitori sunt ocupate, lucrările la proiect au început în iunie-iulie și au fost finalizate la începutul lui septembrie, când Carmen a venit în București pentru recepția finală a apartamentului. Iar rezultatul a mulțumit-o atât de mult, încât a decis să nu dea încă apartamentul în chirie, ci să se mai bucure câteva vacanțe de el.

  Tips&tricks pentru amenajare de la Iulia Știru

  • Chiar dacă dispui de un buget restrâns, alege să vopsești un perete de accent în fiecare spațiu, pentru a adăuga un plus de personalitate.
  • Alege o gamă cromatică pe care să o respecți în întreaga amenajare, astfel încât la final totul să fie coerent și unitar.
  • Păstrează un factor comun în fiecare spațiu . De exemplu, în acest proiect am ales ca în fiecare cameră să se regăsească elemente metalice negre în corpurile de mobilier, și am folosit același material pentru draperii în toate spațiile.
  • Lumina influențează ambianța generală și starea pe care o resimți într-o anumită încăpere. Chiar dacă apartamentul tău a fost prevăzut cu o singură sursă de lumină pe centrul camerei, optează pentru lampadare, veioze sau orice alte surse de lumină punctuală sau de accent.
  • Când ai un spațiu cu mai multe funcțiuni, alege să le delimitezi prin amplasarea surselor de lumină.

  Povestea acestui apartament ne-a fost trimisă de Iulia Știru. Dacă ești și tu arhitect sau designer de interior și ai amenajat o locuință care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Trimite-ne un mail la [email protected] și spune povestea acelei case!

  Subscribe
  Notify of
  guest
  8 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Ivona
  Ivona
  4 years ago

  O amenajare minunata. De unde este achiziționata masa de dining din living? Multumesc!

  Anca
  Anca
  4 years ago

  Superb designul. De unde sunt cumparate tablourile? Cel din sufragerie si cel din dormitor. Multumesc

  Ana Maria
  Ana Maria
  4 years ago

  Buna, felicitări pentru amenajare ! De unde ați achiziționat covorul? Mulțumesc!

  Bilic Monica
  Bilic Monica
  3 years ago
  Reply to  Cezara Palade

  Buna ziua ! Cel mai mult din fotografiile de mai sus vizionate mi-a placut bucataria si baia .Sjnt amenajate superb.Cu respect Bilic Monica.

  IONUT
  IONUT
  3 years ago

  Buna,

  De unde a fost achizitionat patul?

  Multumesc,

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Un apartament din Dristor cu șemineu în living și pereți de accent în aproa...