DESIGN EXTERIOR

A construit un foișor în grădina casei părintești și l-a amenajat ca pe dormitor în aer liber

publicat pe 01 iun. 2024

    Alin Beudean a trăit o copilărie frumoasă la țară, în comuna Braniștea, județul Bistrița-Năsăud, pe malul râului Someș. Întâi a renovat casa părintească, apoi a construit o cabană în care să meargă în weekenduri, iar ultimul proiect ceea ce ar părea un foișor clasic, dar este de fapt o încăpere în aer liber cu mai multe folosințe: dormitor, lounge și living.

    În mai 2024, Alin s-a apucat de construirea și amenajarea unui foișor cu rol de lounge, care să permită oamenilor să doarmă și să se relaxeze în aer liber. Construcția a durat o lună de zile, până în iunie, din cauza unor piese a căror livrare a durat mai mult, iar investiția s-a ridicat la aproximativ 20.000 lei.

    „Pentru podea, de exemplu, care este realizată din pavele și structură din lemn stratificat, am apelat la firme specializate, cărora le-am indicat ce și cum să facă. Conceptul, achizițiile și design-ul îmi aparțin”, zice el.

    Ce presupune amenajarea unui foișor ca dormitor în aer liber și lounge

    Spațiul are o suprafață de 30 metri pătrați și este conceput sub forma unei terase-living-dormitor. E ca o cameră în aer liber, dar și un spațiu de relaxare. Alin s-a inspirat din online, dar a folosit proiectul și ca pretext pentru a se juca cu două direcții de design care îl atrag, boho și cozy.

    „Mi-am dorit mai mult decât o terasă, așa că a ieșit un fel de trei în unu – terasă, dormitor, living. Am vrut să le înglobez pe toate, dar în natură. Am creat un unghi care să protejeze de soare și ploi, unde să pot pune obiecte care necesită mai multă protecție și care oferă căldura ambientală pe care mi-am dorit-o”, precizează el.

    Foișorul este pe terenul casei părintești, loc care a fost mereu înconjurat de natură și de care a rămas atașat. A folosit pentru decor doar elemente naturale, de la care fac excepție doar discul de vinil și piesele din pickup. Și-a dorit un loc în care să domine o energie confortabilă, care să îmbie la liniște.

    „Am vrut să fie un loc de evadare de la ritmul agitației urbane, unde să găsim liniște interioară și acea stare de bine care să ne ducă spre un mod echilibrat de a trăi. Natura ne poate oferi vitalitate și inspirație, iar asta ne crește calitatea vieții”, spune Alin, nu fără a menționa că a folosit culori calde, care să reflecte pace și energie pozitivă.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments