DESIGN INTERIOR

Inspirație pentru casă: 8 amenajări în care pereții gri sunt vedetele

publicat pe 30 ian. 2021

  Dacă te gândeai să incluzi pereți gri în amenajarea ta, dar ți-e teamă ca nu cumva rezultatul final să semene mai degrabă cu o peșteră, decât cu un interior modern, îți prezentăm câteva exemple care îți vor înlătura orice temere.

  Oricât de mult ne-ar plăcea culorile vii, pastelate sau saturate, nu putem contesta că unele amenajări funcționează mult mai bine cu pereți gri. Ei creează un fundal neutru pentru restul elementelor din decor, fără să fure toată atenția. Totuși, asta nu-i face plictisitori. Totul stă în finisaje și în aspectul lor. Iată câteva exemple care s-ar putea să te convingă să îți dorești pereți gri și la tine acasă.

  1. Living cu pereți gri finisați cu vopsea decorativă și dungi metalice

  Living modern vila Klimt Targu Jiu - designer Camelia Radu - mobilier modern canapea gri vopsea decorativa gri accente de galben si albastru (1)
  Amenajarea gravitează în jurul câtorva elemente de impact: combinația de ocru, turcoaz și gri

  Cu inspirație din operele de artă ale celebrului pictor Gustav Klimt, designerul de interior Camelia Radu a amenajat livingul acestei case cu pereți gri finisați cu mai multe tipuri de vopsea decorativă. Paleta de texturi e îmbogățită și cu un model cu linii geometrice aurii cu aspect metalizat. Restul accentelor de culoare vin din decorațiuni și mobilier.

  vopsea decorativa pereti gri duecento
  Vopsea decorativă de interior Duecento, MAM Bricolaj, 229,97 lei/un litru

  Dacă vrei să obții un aspect asemănător celui din amenajare, poți finisa pereții cu vopseaua decorativă Duecento. Este o vopsea acrilică pe bază de apă, lavabilă și neinflamabilă. Se aplică cu pensula cu fir sintetic, dar cel mai bine lași un zugrav să se ocupe de manoperă.

  2. Living și bucătărie gri cu finisaj ceramic ce imită betonul

   

  Stilul contemporan merge mână în mână cu ideea de pereți gri, mai ales dacă finisajul imită betonul. Cel mai bun exemplu este în această amenajare din Brașov gândită de designerul Mihail Neagu de la Inedit Works. Livingul și bucătăria open space combină aspectul de beton aparent cu riflajul din lemn și câteva accente colorate la nivelul mobilierului.

  tapet aspect beton aparent
  Tapet cu model de beton gri, Vida XL, 104 lei

  Poți folosi acest finisaj cu plăci de ceramică, dar și cu un model de tapet cum e cel de la VidaXL. E ușor de aplicat, rezistent la rupere și poate fi îndepărtat complet uscat, fără să deterioreze peretele.

  3. Tavan gri într-un living cu bucătărie open space

   

  Livingul și bucătăria acestui apartament din Cluj-Napoca împart același tavan. Pentru că spațiul era unul mic și înghesuit, arhitecta Andra Bica de la Kanso Design l-a redimensionat din punct de vedere vizual cu o mulțime de oglinzi montate pe pereți. Ca să accente iluzia, a ales o nuanță închisă de gri închis pentru tavan.

  vopsea pereti gri antracit
  Vopsea pentru pereți gri antracit Schoner Wohnen, Luna Home, 75 lei

  Dacă vrei să obții același efect, poți folosi o vopsea gri antracit cum e cea de la Schoner Wohnen. Este rezistentă la șocuri și uzură și hidrofugă.

  4. Hol cu pereți gri închis amenajat în stil contemporan

  Amenajare apartament cu două camere Oradea - AIDO Studio Design (15)
  Nota artistică se anunță încă de la intrarea în apartament.

  Dacă îți dorești ca locuința ta să lase o impresie greu de uitat chiar și vizitatorilor care nu trec de hol, poți amenaja intrarea în casă cu pereți gri închis. Așa cum a făcut arhitectul Dorin I. Lungi de la AIDO Studio Design în acest apartament cu două camere din Oradea.

  Living apartament de inchiriat Oradea - AIDO Studio Design (2)
  Intrarea în casă se face prin zona de dining

  Pentru că zona de zi este open space și accesul se face direct în zona de dining, a fost nevoie ca holul și diningul să aibă un caracter puternic, punctează arhitectul.

  vopsea gri antracit kober
  Vopsea mată Opal Gri Antracit Kober, Utilul.ro, 56,10 lei

  Vopseaua mată Opal Gri Antracit de la Kober e potrivită dacă vrei să obții un rezultat asemănător. O poți aplica atât pe zidărie, cât și pe metal și lemn, dacă ai piese de mobilier în hol pe care vrei să le faci să se „piardă” în perete.

  5. Dormitor cozy cu pereți gri deschis și accente calde

  Dacă aveai impresia că pereții gri dau o notă rece amenajării, această amenajare realizată de designerul Ciprian Sipoș îți poate demonstra contrariul. Cu o nuanță caldă de gri și accente galbene și oranj introduse prin decorațiuni, acest dormitor matrimonial te învăluie în energie și optimism. Designerul a ales paleta cromatică special ca să inducă o stare de bine.

  vopsea pereti gri cald selecton
  Vopsea mată premium StyleColor Selection nuanța 35 Ritmul mareelor, Hornbach, 69,95 lei

  Nuanța 35 de la Selection are un subton cald și o poți folosi ca să obții un efect asemănător. Este o vopsea de interior rezistentă la abraziune, cu finisaj mat nobil, potrivită pentru a fi aplicată pe tencuială, tapet, gipscarton sau chiar fibră de sticlă.

  6. Un dormitor matrimonial relaxat cu pereți gri-rece

  Chiar și nuanțele reci de gri pot fi folosite cu succes pentru a crea un decor relaxant. În această amenajare din Iași, dormitorul matrimonial este cel mai luminos loc din casă datorită combinației de alb, gri și bej-maro. Paleta cromatică pare desprinsă dintr-un spa, iar decorul în stil boho o completează la fix.

  vopsea lavabila colorata pereti gri rece
  Vopsea lavabilă colorată de interior Luxens Gri2, Leroy Merlin, 31 lei

  O vopsea lavabilă gri cu subton rece găsești la Leroy Merlin. Are un finisaj mat, permeabilitate la vapori, este lavabilă și rezistentă la uzură.

  7. Cameră de oaspeți cu un perete de accent gri-decorativ

  minibiblioteca alba
  Peretele de accent de lângă birou și draperiile roz pudrat funcționează la fix împreună

  Dacă nu ești gata să vopsești întreaga cameră într-o nuanță de gri, poți alege un singur perete de accent pe care să-l finisezi cu vopsea decorativă. Ia exemplul acestei amenajări semnată de arhitectele Sorana Leru și Mihaela Tampiza de la Miso Architects. În dormitorul mic, lângă zona de birou, peretele a fost finisat cu vopsea decorativă gri pe care draperiile roz pudrat o scot în evidență.

  vopsea decorativa gri mida
  Vopsea decorativă gri Mida, Decora-House.ro, preț la cerere

  Ca să obții un efect similar, poți folosi o vopsea decorativă cu aspect de mătase, cum e cea de la Mida. Este permeabilă la vaporii de apă și, aplicată corespunzător, favorizează difuziunea naturală a umidității prin tencuială. Asta te va ajuta să eviți formarea de mucegaiuri și bacterii.

  8. Baie gri amenajată în stil industrial

  Baie în stil industrial arh. Cristina Golban Delta Studio Design
  Cada freestanding în combinație cu finisajele ceramice dau băii aerul luxos al unei băi de hotel de lux

  Dacă vrei o baie amenajată în stil industrial, poți începe de la pereți gri, placați cu o ceramică cu aspect de ciment. Arhitecta Cristina Golban de la Delta Studio Design a pus în aplicare această idee în amenajarea băii acestui apartament din Capitală. Gresia și faianța de la Porcelanosa îmbracă și pereții, și pardoseala, iar mobilierul e unul minimalist. Cada freestanding și oglinda supradimensionată împrumută spațiului atmosfera unei băi luxoase de hotel.

  faianta aspect de ciment porcelanosa
  Faianță Baltimore Natural Porcelanosa Grupo, Delta Studio, 253,60 lei/metru pătrat

  Dacă vrei ceva asemănător la tine acasă, faianța Baltimore Natural de la Porcelanosa e răspunsul, căci e exact cea folosită de arhitectă. Este rectificată și are un finisaj mat ce imită cimentul sau chiar piatra.

  Produsele din acest articol au fost selectate de echipa lovedeco.ro în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Inspirație pentru casă: 8 amenajări în care pereții gri sunt vedetele