LIFE

5 trucuri prin care să aduci acasă experiența de cinema și câteva filme de Oscar la care să te uiți

  N-ai chef să mergi la cinema, dar vrei să vezi un film bun în aceleași condiții? Trucurile astea te vor ajuta să ai o experiență de cinema acasă mult mai autentică. Iar dacă gala premiilor Oscar 2023 urmează să aibă loc, ți-am pregătit și câteva recomandări cu filme de Oscar pe care le poți viziona astfel. 

  O experiență pe care sigur o vei repeta, ideea de cinema acasă face mult mai plăcută vizionarea oricărui film. Acum, cu prilejul premiilor Oscar, vizionarea filmelor acasă te poate transpune direct în sala de cinema, doar că din confortul propriei locuințe. Nu îți rămâne decât să aplici trucurile noastre pentru o experiență de cinema acasă și să te bucuri și de recomandările noastre de filme de Oscar.

  1.Folosește un proiector

  proiector view sonic
  Proiectorul ăsta are și boxe integrate

  Sigur, poți să vezi filmele de Oscar și pe un televizor normal. Unele dintre televizoare chiar oferă experiența de cinema. Noi am testat un televizor care ar putea cu ușurință să te transporte într-o sală de cinema, chiar acasă. Și să îndeplinească și un rol estetic, dincolo de unul practic. 

  Însă, adevărata experiența de cinema acasă capătă alt sens și altă dimensiune atunci când folosești un proiector. Avem o recomandare și în acest sens. Și nu, nu e vorba de proiectoarele clasice, ci de un dispozitiv mic, compact și minimalist în design, un proiector care oferă senzația de home cinema grație imaginii clare și a difuzoarelor stereo integrate. 

  2.Controlează ambianța 

  banda luminoasa led tapo
  Banda LED Wi-Fi Smart Multicoloră Tapo L930-5, TP-Link, 299,99 lei

  Lumina joacă, de asemenea, un rol foarte important în crearea senzației de cinema acasă. O bandă LED multicoloră, care poate să fie controlată cu Amazon Alexa sau cu Google Assistant, poate fi soluția ideală. Cu ajutorul acestui dispozitiv smart, felul în care percepi filmul se va schimba radical. 

  3.Blochează orice sursă de lumină exterioară

  În aceeași măsură în care îți asiguri senzația de cinema prin lumină interioară e important să blochezi orice altă sursă exterioară. Draperiile opace te pot ajuta să limitezi orice sursă de lumină care vine din afara casei și să îți asigure mediul ideal de cinema. 

  4.Mută mobila

  home cinema shutterstock
  De acasă, o poziție bună de vizionare a filmului este mai aproape de ecran Foto: Shutterstock

  Nu lăsa mobila plasată în diferite colțuri ale camerei. Poate cel mai bun mod de a experimenta vizionarea unui film de Oscar acasă este să ai loc în față. Adică, să ai mobila plasată în fața ecranului sau zonei de proiecție, cât mai central și cu cât mai multe accesorii care să îți asigure confortul. 

  5.Fă puțină răcoare 

  De câte ori nu ai simțit la cinema acea senzație de rece odată cu începerea unui lungmetraj? Ei, bine, află că senzația de rece are ca scop menținerea unei temperaturi corporale ideale pe perioada filmului. Lucru pe care și tu trebuie să îl faci acasă. Fie cu ajutorul unui aparat de aer condiționat, fie cu metode mai puțin convenționale

  În final, nu uita să ai floricelele pregătite, câteva băuturi la alegere și experiența de cinema acasă poate fi astfel completă. 

  Filme de Oscar pe care poți să le vezi de acasă

  Anul acesta, gala Premiilor Oscar se vede în România în dimineața zilei de 13 martie, de la ora 03:00, pe voyo.ro. Evenimentul va fi cea de-a 95-a gală organizată de Academia Americană de Film. 

  Înainte de a afla care sunt marii câștigători de anul acesta, iată recomandările noastre de filme de Oscar ce merită să fie văzute de acasă. 

  Fiecare recomandare are un link asociat pe care îl poți accesa pentru a urmări filmul dorit pe diferite platforme de streaming. 

  Pelicula „Everything Everywhere All At Once” poate să fie anul acesta marele câștigător de la Oscaruri. Este o comedie SF, nominalizată la 11 categorii, printre care cel mai bun film, cea mai bună regie și cea mai bună actriță într-un rol principal – Michelle Yeoh -, care a primit o mulțime de laude din partea criticilor și nu numai. 

  „Nimic nou pe frontul de vest”, filmul Netflix cu și despre Primul Război Mondial, are nouă nominalizări, fiind, de asemenea, printre pretendenții la statueta de aur. 

  Totodată, filmul biografic „Elvis”  are opt nominalizări în palmares. Filmul urmărește povestea devenirii și decăderii marelui Elvis, arată detalii din viața lui privată și tratează relația toxică pe care artistul a avut-o cu managerul lui. 

  „Avatar: The Way of Water” (n.r. – rulează momentan doar în cinematografe) concurează la categoria Cel mai bun film, fiind una dintre producțiile așteptate ani la rând de fanii din întreaga lume. 

  Alte filme din această categorie pe care le poți viziona acasă sunt: „Top Gun: Maverick”, „Tar”, „Triangle of Sadness” şi „Women Talking”. 

  „The Whale”, revenirea lui Brendan Fraser pe marele ecran într-un rol dramatic, care i-a adus și prima nominalizare, este, iarăși, un film de Oscar la care merită să te uiți acasă. 

  La fel, și „Blonde”, cu Ana de Armas în rolul celebrei Marilyn Monroe, ar trebui pus pe lista ta. 

  Orice listă cu filme de Oscar ar trebui să aibă măcar o animație printre recomandări. Așa că „Guillermo del Toro’s Pinocchio” este recomandarea noastră de film animat pe care să îl vezi într-un mediu de home cinema. 

  Încheiem recomandările de filme de Oscar care merită să fie văzute acasă cu o peliculă cu supereroi. Este vorba de „Black Panther: Wakanda Forever” care anul acesta a propulsat-o pe Angela Bassett cu o nominalizare la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  5 trucuri prin care să aduci acasă experiența de cinema și câteva filme de ...