Bucătărie

Ce tablouri se pot pune în bucătărie: 5 idei la modă în 2024

publicat pe 11 iul. 2024

  Tablourile chiar se potrivesc în bucătărie, fiind decorațiuni care întregesc mai bine atmosfera spațiului. Există mai multe opțiuni de tablouri pentru bucătărie, în funcție de stil și decor. Uite ce tablouri se pun în bucătărie, cum le poți accesoriza și de ce e o idee bună să încerci acest tip de design pentru un spațiu utilitar. Toate detaliile, în articol. 

  Tablourile folosite ca decorațiuni pentru bucătărie reprezintă o idee tot mai des încurajată în proiectele de design interior. În ciuda faptului că bucătăria este, fără doar și poate, spațiul dedicat gătitului și activităților culinare, estetica acesteia nu trebuie pusă pe plan secund. 

  Tocmai de aceea, tablourile, ca elemente decorative, pot crea un spațiu plăcut și mult mai familiar. 

  Ce tipuri de tablouri se pun în bucătărie 

  Există o varietate largă de tablouri care se pun în bucătărie. Pe lângă personalizarea și înfrumusețarea spațiului, tablourile din bucătărie pot completa excelent decorul deja existent. Iar atmosfera creată poate să fie armonioasă și mai primitoare. 

  Iată ce tipuri de tablouri poți să accesorizezi în bucătărie: 

  1. Tablouri cu tematică culinară

  ce tablouri se pun in bucatarie
  Tablourile cu animale domestice pot induce ideea de familiaritate în spațiu

  Acestea sunt cel mai evident și popular tip de tablouri pentru bucătărie. Vizual, tablourile de acest fel pot să reprezintă fructe, legume, animale, cafele aburinde sau deserturi delicioase, de exemplu. 

  Avantajul tablourilor cu tematică culinară este că sunt în armonia cu utilitatea spațiului. Dar pot să adauge și un strop de culoare și să spargă monotonia bucătăriei prea puțin decorate. 

  2. Artă abstractă

  tablou arta abstracta in bucatarie
  Tablourile cu artă abstracă, o alegere populară în bucătăriile moderne

  Dacă bucătăria ta are un design modern sau minimalist, tablourile abstracte pot fi o alegere excelentă. Acestea adaugă un element de eleganță și pot completa paleta de culori a bucătăriei fără a fi prea evidente în design.

  3. Postere vintage

  O altă alegere populară pentru bucătărie, posterele vintage pot aduce un farmec aparte, mai ales în bucătăriile retro sau rustice. Imagini vechi cu reclame la produse alimentare, postere cu rețete clasice sau ilustrații din reviste culinare de epocă pot transforma bucătăria ta într-un spațiu cu caracter aparte. 

  4. Peisaje 

  tablou peisaj in bucatarie
  Tablourile cu peisaje compensează lipsa unei ferestre

  Dacă bucătăria ta are ferestre mici sau este lipsită de lumină naturală, fotografiile cu peisaj pot compensa prin inducerea ideii de spațiu deschis și aerisit. Imaginile cu peisaje rurale, grădini sau peisaje montane sunt cele mai potrivite. 

  5. Citate inspiraționale

  Tablourile cu citate inspiraționale pot fi un bun element motivațional în bucătărie. Acestea sunt perfecte pentru a crea o atmosferă pozitivă și prietenoasă.

  Ce tablouri se potrivesc în funcție de stilul bucătăriei

  Stilul de amenajare al bucătărie este un factor care contribuie la alegerea tablourilor potrivite. În continuare ți-am pregătit câteva sugestii de tablouri în funcție de designul interior al bucătăriei. 

  Bucătărie modernă: alege tablouri abstracte sau minimaliste în culori neutre sau monocrome. Albul, negrul, griul și accentele metalice sunt ideale; 

  Bucătărie rustică: tablourile cu tematică rurală, posterele vintage sau picturile cu peisaje naturale sunt cele mai potrivite. Ramele de lemn sau din metal patinat completează perfect acest stil; 

  Bucătărie industrială: în acest caz, tablourile cu elemente grafice puternice, citatele motivaționale sau imaginile alb-negru pot completa stilul industrial. Ramele cu aspect uzat folosite pentru oricare dintre tablouri sunt cele mai indicate; 

  Bucătărie clasică: alege picturi sau printuri cu tematică florală, natură statică sau peisaje tradiționale. Ramele bogat ornamentate sau cele aurite se potrivesc de minune.

  Alte accesorii pentru bucătărie

  Dacă tablourile nu sunt suficiente pentru a completa stilul interior al bucătăriei, atunci accesoriile de mai jos sunt soluții ideale pe care le poți folosi: 

  • Plante de interior: acestea adaugă prospețime și culoare. În plus, contribuie la un mediu interior mai sănătos, mai aerisit. Alege plante care rezistă bine în condițiile specifice din bucătărie, precum aloe vera sau ierburi aromatice
  • Rafturi deschise: pot să fie folosite pentru a expune vesela, cărțile de bucate sau borcanele decorative cu condimente; 
  • Textile decorative: fețele de masă, șervețelele, prosoapele de bucătărie cu modele și culori potrivite decorului bucătăriei pot adăuga un plus de stil; 
  • Lămpi decorative: lămpile suspendate sau aplicele de perete cu un design aparte pot deveni un punct central de lumină și design; 
  • Accesorii funcționale: ramele de afișare a rețetelor, suporturile magnetice pentru cuțite sau organizatoarele pentru ustensile pot să fie accesorii atât utile cât și estetice. 
  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Ce tablouri se pot pune în bucătărie: 5 idei la modă în 2024