DESIGN INTERIOR

8 lucruri care-ți pot face casa să pară lipsită de personalitate

  Chiar dacă te-ai inspirat din reviste de specialitate sau de pe Pinterest să-ți amenajezi locuința, detaliile fac diferența. Sunt câteva lucruri care pot face o casă să arate lipsită de personalitate și trasă la indigo cu multe altele.

  Indiferent ce buget ai, scopul este același: să-ți faci casa frumoasă, iar spațiul să fie și plăcut vizual, și confortabil. Înainte să te apuci de decorat, ține cont de opt lucruri pe care să le eviți ca să nu ai o casă fără personalitate, conform celor de la The Spruce.

  1. Artă produsă în masă

  Pune pe pereți opere de artă originale.

  Arta este unul dintre cele mai importante elemente dintr-o casă frumos decorată. Sunt puține lucruri care-ți fac casa mai plictisitoare decât printurile și tablourile produse în masă.

  Nu este musai să alergi dintr-o galerie de artă în alta ca să vânezi cel mai frumos tablou. Sunt site-uri care vând opere de artă originală și unică la prețuri potrivite oricărui buget. Dacă ai timp și inspirație pentru ceva DIY, poți să-ți pictezi chiar tu un tablou pentru o amenajare cât mai personală.

  2. Un hol aglomerat și neamenajat

  Încearcă să-ți păstrezi holul cât mai bine organizat.

  Încearcă să-ți păstrezi holul cât mai bine organizat și să nu îl lași la urmă în amenajare. Este în regulă să-ți pui diverse lucruri la nimereală pe hol, dar situația poate scăpa foarte rapid de sub control și să se transforme într-o dezordine totală.

  Holul ar trebui să arate bine și sofisticat, pentru că este primul lucru pe care îl văd oamenii care-ți trec pragul. Investește în câteva piese de mobilă funcțională și decorațiuni ca să-ți păstrezi spațiul frumos și util.

  3. Camere aglomerate

  O greșeală decorativă clasică este să aglomerezi blatul de bucătărie cu o mulțime de lucruri.

  O greșeală decorativă clasică este să aglomerezi blatul de bucătărie cu o mulțime de lucruri. Un look mai aranjat și ordonat va face orice cameră să arate bine. Găsește un loc în dulap sau în sertare pentru fiecare obiect și aerisește spațiul. Sunt o mulțime de moduri prin care poți să faci ordine și să scapi de lucrurile de care nu mai ai nevoie sau să le transformi în decorațiuni.

  4. Iluminare proastă

  Lumina trebuie să vină din cel puțin trei surse.

  O cameră mult prea luminată poate fi copleșitoare și poate părea sterilă din punct de vedere al amenajării. Ca să alegi cele mai potrivite corpuri de iluminat, trebuie să ții cont de niște trucuri. Un bec foarte puternic este prea intens pentru dormitor, pe când o lampă cu lumină slabă poate da sufrageriei o atmosferă prea întunecată și sumbră. Lumina trebuie să vină din cel puțin trei surse: de deasupra capului, din zona mesei și de la ferestre.

  5. Prea multe bibelouri și decorațiuni mici

  Prea multe bibelouri și tablouri cu citate clișeu fac o cameră să arate imatur și nesofisticat.

  Este ok să ai câteva decorațiuni mici, în special în preajma sărbătorilor sau în dormitorul copilului. Dar prea multe bibelouri și tablouri cu citate fac o cameră să arate imatur și nesofisticat. Donează o parte din ele (sau pe toate) și înlocuiește-le cu unele făcute chiar de tine.

  6. Pereți goi

  O casă cu pereții goi parcă nu are personalitate.

  Minimalismul poate fi chic, dar dacă duci prea departe acest concept spațiul o să arate de-a dreptul plictisitor. O casă cu pereții goi parcă nu are personalitate.

  Ca să-ți decorezi ușor și ieftin pereții, fă-ți o galerie cu printuri. Doar să te asiguri că folosești cât mai puține printuri produse în masă, ca să păstrezi o atmosferă cât mai fresh și originală.

  7. Aplicele clasice

  Aplica e funcțională, dar arată plictisitor și poate strica atmosfera dintr-o cameră decorată corect.

  Oricine a trăit sau trăiește în apartament știe care e problema cu aplica: e funcțională, dar arată steril și poate strica atmosfera dintr-o cameră decorată corect. Dacă ai un buget limitat, poți să o înlocuiești cu o lustră simplă sau să redecorezi aplica deja existentă într-un proiect DIY.

  8. Mobilă din același set

  Dacă combini stilurile, materialele și tipurile de lemn poți decora casa cu personalitate.

  Să-ți decorezi dormitorul sau livingul cu un set de mobilă poate fi o alegere rapidă și ușoară, dar nu neapărat mai ieftină. În plus, poate face camera să pară fadă. Alege mai degrabă un amestec de stiluri pentru o cameră cu personalitate, cum ar fi cel modern cu boho.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  8 lucruri care-ți pot face casa să pară lipsită de personalitate