Decorațiuni făcute manual sau cum poți să dai un suflu nou casei tale
publicat pe 16 nov. 2019În doar câteva secunde poți accesa site-urile magazinelor de decorațiuni interioare din România și poți cumpăra orice îți dorești. Poți, de asemenea, să mergi în magazinele fizice pentru a alege decorațiunile care îți plac cel mai mult. Cu toate astea, decorațiunile făcute manual au un farmec aparte. Iar cu puțină răbdare și îndemânare, rezultatul poate fi unul wow!
De la decorațiuni din lemn pentru pereți, la decorațiuni făcute manual din lemn pentru grădină, ghirlande și tot felul de alte născociri din materiale pe care probabil le ai deja în casă, iată câteva proiecte pe care le poate duce la bun sfârșit aproape oricine.
Decorațiuni făcute manual pentru pereți-accent
Printre cele mai populare decorațiuni făcute manual se numără cele pentru pereți, pentru că sunt ușor de realizat și există foarte multe modele din care poți să alegi. Indiferent de stilul de amenajare pentru care ai optat, cu siguranță o să găsești o multitudine de idei de decorațiuni făcute manual pe care le poți integra în living, în dormitor sau în orice încăpere dorești.
O modalitate simplă de a decora pereții este să folosești decupaje stilistice din hârtie din care să realizezi flori ori steluțe pe poți prinde pe o sfoară sau le poți lipi pe un suport. Pentru accente poți folosi, de asemenea, ghirlande din flori artificiale, pe care le poți agăța pe unul dintre pereții dormitorului tău.
O altă idee prin care poți da personalitate unei camere sunt suporturile suspendate. Ai nevoie doar de o bucată de lemn, o sfoară și un suport pe care să îl montezi în tavan sau pe perete. Poți adăuga câteva obiecte decorative pe noul raft – lumânări, cărți sau flori de sezon.
x
Decorațiuni cu plante care vor aduce o parte din natură la tine-n casă
Dacă vrei să îți decorezi casa cu plante naturale, dar ghivecele din magazine nu sunt pe placul tău, poți opta pentru decorațiuni făcute manual. Plantele tale agățătoare se vor simți mult mai bine într-un suport DIY, făcut chiar de tine.
Pentru un proiect simplu, dar deosebit, ai nevoie de o scară pe care să o amplasezi într-un colț al camerei, pe care să montezi apoi niște rafturi din lemn. Decorează fiecare treaptă cu diferite obiecte decorative și plante în ghiveci. Ai obținut, astfel, fără prea mult efort, un obiect de decor chic.
Decorațiuni de primăvară făcute manual
Primul anotimp al anului vine întotdeauna cu-n aer proaspăt și cu multă energie, așa că nu există moment mai bun să te pui pe treabă și să adaugi în estetica locuinței tale câteva decorațiuni de primăvară făcute manual.
Îmbracă-ți casa în culori, joacă-te cu florile de sezon și alege alte câteva elemente simple care te pot ajuta să creezi obiecte de decor impresionante.
Un candelabru floral elegant, agățat deasupra mesei din zona de dining, poate deveni o piesa centrală în decorul tău de primăvară. Poți opta pentru florile tale preferate, pe care le poți schimba, de altfel, periodic, aranjamentul fiind extrem de simplu de făcut, pentru flori uscate sau pentru soiuri de flori nemuritoare.
„Croiește” o ghirlandă din sfoară împletită și fixează, printre împletituri, câteva flori de bumbac pentru rezistență în timp ori lalele, narcise sau alte flori de sezon. Aranjamentul îți poate întâmpina oaspeții, agățat de ușa de la intrare sau poate înfrumuseța orice perete al casei, fiind o decorațiune de primăvară făcută manual potrivită atât pentru interior, cât și pentru exterior.
O altă idee inedită, potrivită pentru împodobirea ușii de la intrare, este o umbrelă închisă folosită drept vază pentru flori, agățată în partea de sus a ușii. Umple faldurile cu lalele și împodobește-ți ușa cu metafora perfectă pentru primăvară.
Decorațiuni făcute manual din lemn
De obicei, atunci când ne gândim la decorațiuni făcute manual din lemn, ne gândim la o cabană rustică din vârful munților. Dar stilul rustic, care are un aer natural, o rezistență sporită și promovează o estetică în legătură cu care nu trebuie să îți faci griji să se va demoda prea ușor poate fi adoptat în orice locuință, nu doar în casele de vacanță.
Decorațiuni din lemn pentru pereți
Îndeletnicirile meșteșugărești sunt, desigur, importante atunci când vorbim despre decorațiuni din lemn făcute manual, însă determinarea și atenția la detalii sunt cele care fac diferența. Lemnul pare un material simplu, însă aparențele sunt uneori înșelătoare. De exemplu, lemnul trebuie tăiat într-un anume fel, trebuie șlefuit astfel încât suprafața lui să nu rămână plină de așchii și trebuie tratat pentru a nu se deteriora în timp.
Dar, după ce îți pui la punct documentarea cu la întreținerea și îngrijirea acestuia, ești gata de treabă. Decorațiuni din lemn pentru pereți – acestea sunt cele mai de efect și creative proiecte pe care le poți face chiar la tine acasă.
O sugestie sunt modelele simple, care imită un set de rame dispuse asimetric, unite, cu un raft fin plasat în centrul fiecăreia pe care poți așeza ghivece de flori, sticluțe cu parfum ambiental și alte accesorii de decor reprezintă.
O altă idee, ceva mai complicată, presupune realizarea a trei rame identice și plasarea lor la distanțe egale pe verticală. Punctul forte al acestui aranjament?
Creanga de copac care pleacă de la baza primului raft de lemn, întinzându-și crengile până la ultimul. Lemn, cuie, un lipici puternic special pentru lemn, o creangă cu ramificații deosebite și ochiul format pe detalii și ai obținut o decorațiune din lemn pentru perete de-a dreptul fabuloasă.
Din doar două plăci de lemn poți realiza o altă decorațiune pentru perete: un suport pentru ghiveci. Iar în holul de la intrare poți meșteri, cu ceva îndemânare, un cuier care va atrage cu siguranță atenția tuturor celor care îți vor călca pragul.
Alte decorațiuni făcute manual din lemn sunt bibliotecile și rafturile pentru un living cu accente rustice. Fie că alegi să construiești o piesă de mobilier realizată din lăzi de lemn, fie că optezi pentru o versiune mai dificil de realizat, dar cu un aer clasic, cu bucăți de stejar care sprijină rafturile de lemn, efectul va fi unul cu adevărat special.
Ce-i mai frumos decât să faci chiar tu o casă să se simtă „acasă”?
Decorațiuni făcute manual pentru grădină
În sezonul cald, grădina casei este locul în care ne petrecem, probabil, cea mai mare parte din timp. Și cum tocmai ți-am prezentat câteva proiecte de interior ușor de realizat, te vom ajuta cu alte câteva idei, de data aceasta pentru exteriorul casei. Avem o singură temă pentru tine: realizarea unor obiecte de decor încântătoare și utile deopotrivă menite să-ți transforme grădina.
Fie că ești fericitul posesor al unei grădini mari, extinse, fie că ai doar un colțișor de Rai, cu siguranță vei găsi un element care să îți stimuleze creativitatea și să te determine să pui osul la treabă. Elementele fresh, subtile sunt probabil favoritele noastre, întrucât sunt coerente din punct de vedere stilistic și se încadrează de minune în spațiul exterior fără a eclipsa farmecul natural al acestuia.
Folosește, așadar, cât mai des elemente naturale în proiectele tale de creație realizate manual. Nu da totuși înapoi de la provocări. Poți realiza, de exemplu, un otoman de exterior foarte cool folosind doar trei elemente: cauciucuri vechi, sfoară și un lipici puternic.
Orice decorațiuni făcute manual pentru grădină au un farmec aparte, pentru că le privești și știi că le-ai meșterit chiar tu. Sigur, ești mândru și-atunci când dibuiești cum să asamblezi piese de mobilier cumpărate, desfăcute în bucăți și bucățele, ca un puzzle cu sute de piese. Nimic nu se compară însă cu mândria lucrului bine făcut de tine.
Un proiect de mare efect este realizarea unui panou despărțitor care servește și pe post de suport pentru plante agățătoare. Ai nevoie de paleți de lemn, câteva cârlige și câțiva metri de sfoară pentru a face suporturile pentru ghivece și, pentru un strop de magie, de o instalație luminoasă cu lumină caldă.
Când vine vorba de decorațiuni făcute manual pentru grădina, unul dintre cele mai spectaculoase proiecte este, cu siguranță, șemineul de exterior (n.r. fire pit). Și se realizează în doar patru pași:
-
-
- sapă o groapă a cărei dimensiuni poate varia în funcție de cât de mare îți dorești să fie șemineul tău;
- tapetează pereții gropii cu blocuri de cărămidă din teracotă;
- toarnă pietriș pe fundul gropii într-un strat de 2-3 centrimetri;
- decorează marginea gropii cu pietre de dimensiuni diferite.
Nu-ți mai rămâne decât să pui lemnele et voilà: îți poți aduna familia în jurul focului și vă puteți spune poveștile de peste zi într-un mediu cald și relaxant. Cine ar fi crezut că în câțiva pași simpli poți să îți faci propriul șemineu de grădină?
-
Pentru mai multe exemple de decorațiuni făcute manual pentru casă, poți să te inspiri din conturile studio-urilor de design din România și nu numai.
-
UTILE
Cu ce se curăță inoxul deja zgâriat: 4 soluții smart și rapide
Cu soluții naturale, dar fără bureți abrazivi.
-
hotnews
Cu ce se curăță chiuveta de granit neagră: soluția homemade la care nu te-ai fi gandit
Evită soluțiile care au chimicale.
-