
Idei de amenajare a holului de la intrare
Holul este primul spațiu cu care intră în contact invitații tăi atunci când îți pășesc pragul, deci cu cât este mai primitor, cu atât mai bine. Ți-am pregătit câteva idei de amenajare a holului de la intrare, astfel încât această cameră să fie în armonie cu restul casei.
De la pereți la mobilier și ultimele detalii, iată ce să iei în calcul în procesul de amenajare pentru acest hol de la intrare pe care probabil l-ai ignorat până acum.
Ce faci cu pereții într-o amenajare de hol de intrare

Alegerea culorilor pentru pereții din hol joacă un rol important, pentru că dictează cromatica întregii case. Dacă dispui de un spațiu generos, cu lumină naturală, poți opta pentru nuanțe închise sau un perete accent cu tapet colorat. Astfel, vei atenua senzația de cameră goală dacă nu vrei să adaugi prea multe obiecte de mobilier sau de decor.

Dacă spaÈ›iul este restrâns È™i nici nu este deschis la o sursă naturală de lumină, ar fi bine să menÈ›ii amenajarea holului de la intrare în nuanÈ›e deschise, neutre – griuri pale colorate, bej sau chiar alb. Acestea creează iluzia de încăpere aerisită, mai mare È™i mai luminoasă. Pentru a evita monotonia, adaugă accente colorate sub formă de tablouri sau chiar un perete statement într-o nuanță diferită de celelalte.
Amenajarea holului de la intrare: piese de mobilier funcționale

În funcție de dimensiunea încăperii, amenajarea holului de la intrare presupune și adăugarea unor piese de mobilier funcționale. Într-un spațiu mai mare, poți amplasa un dulap pentru haine încăpător, pe care îl poți alege în nuanțele zugrăvelii, pentru a-l camufla și a reduce din fragmentarea cromatică.

Alte piese de mobilier utile în hol sunt un pantofar, un cuier și, eventual, o bancă pe care te poți așeza când te încalți. Dacă spațiul este mic, evită mobilierul care se întinde pe orizontală, în favoarea celui care maximizează spațiul de depozitare pe verticală. Poți opta și pentru un pantofar multifuncțional care poate dubla drept bancă. Tot pentru a nu încărca prea mult spațiul, îți recomandăm să te orientezi către un cuier montat pe perete.
Amenajarea holului de la intrare: obiecte de decor
În categoria obiectelor de decor pentru amenajarea holului de la intrare pot intra tablouri, plante, oglinzi de diferite forme și dimensiuni și chiar recipiente de depozitare pentru chei sau scrisori. Într-un hol mic, un covor sau un preș colorat poate defini mai bine spațiul.

Nu uita de corpurile de iluminat. Cel mai des, în cazul apartamentelor, holul de la intrare nu beneficiază de lumină naturală. Aplicele sunt cel mai des folosite, pentru că nu reduc din spațiu sau din înălțimea camerei. Totuși, dacă dispui de un hol mare, poți opta pentru corpuri de iluminat impunătoare, care întregesc decorul.
Amenajarea unui hol la intrare într-un spațiu deschis

Dacă locuiești într-o garsonieră de tip open space, poți amenaja holul de la intrare cu ajutorul mobilierului sau poți folosi un perete despărțitor din tâmplărie metalică. Poți delimita spațiul și în zona podelei, cu ajutorul plăcilor ceramice, ca în exemplul de mai sus.
-
Case
Pisicile au culcușul în bibliotecă, într-o casă de 150 metri pătrați din București
-
Apartamente cu 2 camere
Cum arată un apartament de două camere cu o bucătărie de numai 3,4 metri pătrați și priveliște asupra Brașovului
-
LIFE
Obsesia lunii: rafturile de perete de la JYSK care imită un design legendar, dar sunt mult mai ieftine
-
LIFE
6 cazări din țară și din străinătate pe care să le încerci măcar o dată în viață
Nici nu știm care-i mai specială!
-
Apartamente cu 3 camere
Apartament de 120 metri pătrați din centrul Capitalei, amenajat cu 50.000 euro
O amenajare aerisită și practică.
-
LIFE
Hotspot: Rual, Apro-Bistro – localul inedit unde poți mânca bine, în timp ce faci și piața
Pleci de acolo cu desaga și stomacul pline.