DESIGN INTERIOR

Idei de amenajare a holului de la intrare

publicat pe 08 oct. 2019

  Holul este primul spațiu cu care intră în contact invitații tăi atunci când îți pășesc pragul, deci cu cât este mai primitor, cu atât mai bine. Ți-am pregătit câteva idei de amenajare a holului de la intrare, astfel încât această cameră să fie în armonie cu restul casei.

  De la pereți la mobilier și ultimele detalii, iată ce să iei în calcul în procesul de amenajare pentru acest hol de la intrare pe care probabil l-ai ignorat până acum.

  Ce faci cu pereții într-o amenajare de hol de intrare

  amenajare hol intrare culori
  Pereții în nuanțe închise sunt potriviți pentru o amenajare de hol de intrare cu multă lumină naturală. Foto: Pinterest

  Alegerea culorilor pentru pereții din hol joacă un rol important, pentru că dictează cromatica întregii case. Dacă dispui de un spațiu generos, cu lumină naturală, poți opta pentru nuanțe închise sau un perete accent cu tapet colorat. Astfel, vei atenua senzația de cameră goală dacă nu vrei să adaugi prea multe obiecte de mobilier sau de decor.

  amenajare hol intrare placi ceramice
  Pentru un hol de la intrare mic, sunt mai potrivite nuanțele neutre, mai deschise. Foto: Pinterest

  Dacă spațiul este restrâns și nici nu este deschis la o sursă naturală de lumină, ar fi bine să menții amenajarea holului de la intrare în nuanțe deschise, neutre – griuri pale colorate, bej sau chiar alb. Acestea creează iluzia de încăpere aerisită, mai mare și mai luminoasă. Pentru a evita monotonia, adaugă accente colorate sub formă de tablouri sau chiar un perete statement într-o nuanță diferită de celelalte.

  Amenajarea holului de la intrare: piese de mobilier funcționale

  amenajare hol intrare mobila
  Alege dulapul din holul de la intrare în funcție de culorile zugrăvelii, pentru a limita fragmentarea cromatică a spațiului. Foto: Pinterest

  În funcție de dimensiunea încăperii, amenajarea holului de la intrare presupune și adăugarea unor piese de mobilier funcționale. Într-un spațiu mai mare, poți amplasa un dulap pentru haine încăpător, pe care îl poți alege în nuanțele zugrăvelii, pentru a-l camufla și a reduce din fragmentarea cromatică.

  amenajare hol mobilier multifunctional
  Alege o piesă de mobilier multifuncțională pentru a economisi spațiul. Foto: Pinterest

  Alte piese de mobilier utile în hol sunt un pantofar, un cuier și, eventual, o bancă pe care te poți așeza când te încalți. Dacă spațiul este mic, evită mobilierul care se întinde pe orizontală, în favoarea celui care maximizează spațiul de depozitare pe verticală. Poți opta și pentru un pantofar multifuncțional care poate dubla drept bancă. Tot pentru a nu încărca prea mult spațiul, îți recomandăm să te orientezi către un cuier montat pe perete.

  Amenajarea holului de la intrare: obiecte de decor

  În categoria obiectelor de decor pentru amenajarea holului de la intrare pot intra tablouri, plante, oglinzi de diferite forme și dimensiuni și chiar recipiente de depozitare pentru chei sau scrisori. Într-un hol mic, un covor sau un preș colorat poate defini mai bine spațiul.

  aplice tavan pe hol
  Într-un hol mic, aplicele sunt cea mai bună soluție de iluminat. Foto: Pinterest

  Nu uita de corpurile de iluminat. Cel mai des, în cazul apartamentelor, holul de la intrare nu beneficiază de lumină naturală. Aplicele sunt cel mai des folosite, pentru că nu reduc din spațiu sau din înălțimea camerei. Totuși, dacă dispui de un hol mare, poți opta pentru corpuri de iluminat impunătoare, care întregesc decorul.

  Amenajarea unui hol la intrare într-un spațiu deschis

  amenajare hol open space
  Poți amenaja un hol la intrare cu ajutorul unui perete despărțitor din tâmplărie metalică. Foto: Pinterest

  Dacă locuiești într-o garsonieră de tip open space, poți amenaja holul de la intrare cu ajutorul mobilierului sau poți folosi un perete despărțitor din tâmplărie metalică. Poți delimita spațiul și în zona podelei, cu ajutorul plăcilor ceramice, ca în exemplul de mai sus.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Idei de amenajare a holului de la intrare