DESIGN INTERIOR

6 idei pentru o redecorare rapidă a casei, fără cheltuială

  Simți nevoia unor schimbări în casă, dar bugetul nu îți permite? Ia în considerare o redecorare rapidă, pe care s-o faci cu obiectele pe care le ai deja. Da, se poate!

  Cei de la Apartment Therapy vin cu câteva propuneri de schimbări pe care le poți face ca să-ți redecorezi casa fără să cheltui nimic. Poți mai degrabă să renunți la lucruri, decât să cumperi altele. 

  1. Mută decorațiunile dintr-o cameră în alta

  Ia pernele decorative și pătura de pe canapeaua din sufragerie și pune-le pe patul din dormitor. Poți să faci același lucru și cu veiozele sau cu lampadarul. Tipul ăsta de permutări schimbă look-ul ambelor camere, cu un minimum de efort și cu zero investiție.

  1. Ia în serios îndrumările Feng Shui 
  redecorare feng shui dormitor
  Încearcă să nu folosești tehnologia în dormitor, pentru un somn mai bun.

  În primul rând, scoate televizorul din dormitor! Chiar dacă te-ai obișnuit să te uiți la un film sau la un serial în dormitor înainte de culcare, televizorul îți distrage atenția de la persoana iubită sau chiar de la tine însăți, îți afectează ochii și somnul.  

  Apoi, ține ușile de la baie închise și asigură-te că oglinzile sunt într-un loc care să reflecte cât mai bine lumina naturală. Câteva mici schimbări îți pot face casa mai armonioasă. 

  1. Renunță la obiectele care îți aglomerează spațiul

  Cel mai probabil că nu ai nevoie de toate lucrurile pe care le-ai adunat prin casă de-a lungul timpului. Începe de la mic la mare: de la hârtii la piese de mobilier și renunță la cele care nu îți sunt necesare. Dar nu arunca tot, ce poate fi de folos altcuiva, donează sau oferă prietenilor.

  1. Scoate draperiile sau jaluzelele

  Poate nu din dormitor sau din baie (dacă ai norocul să existe fereastră acolo), dar trucul e aplicabil dacă ai o bucătărie în care intră direct lumina soarelui. Merge la fel de bine și dacă ai o sufragerie cu ferestre mari. Scoate jaluzelele sau draperiile și joacă-te cu perdele de diferite culori. 

  1. Folosește bijuteriile sau hainele în amenajare
  redecorare diy
  Ai o ramă pe care nu o mai folosești? Poate fi suport pentru bijuterii.

  Consideră trucul ăsta ca pe un proiect DIY. Un tricou vechi poate deveni față de pernă, iar o ramă veche poate fi suport pentru bijuterii. Ai nevoie de cârlige pentru pescuit, pe care să agăți lănțișoarele sau cerceii. Arată minunat ca piesă de decor, are și aspect practic. O parte din bijuterii vor fi mereu la îndemână și lanțurile nu ți se vor mai înnoda între ele. 

  1. Scoate ușile de la dulapurile din bucătărie
  redecorare bucatarie
  Fără uși la dulapurile suspendate din bucătărie, vei simți că ai mai mult spațiu.

  Ți-a plăcut mereu cum arată rafturile deschise într-o bucătărie? Încearcă să scoți ușile de la un dulap suspendat să vezi dacă bucătăria ta pare mai aerisită. Prin tipul ăsta de mișcare schimbi rapid look-ul bucătăriei. Va fi nevoie și să ștergi mai des praful, dar va merita.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  6 idei pentru o redecorare rapidă a casei, fără cheltuială