LIFE

10 trucuri care te vor ajuta să te pregătești din timp pentru musafirii de sărbători

  Dacă petreci sărbătorile acasă cu familia și prietenii, probabil că ai deja niște idei grozave despre cum să petreceți timpul împreună. Dar pregătirile sunt anevoioase, de la gătit la curățenia generală și decorarea casei de sărbători, deci șansele să te stresezi și să te simți copleșită sunt destul de mari.

  Cum ai probabil deja ocupat timpul cu munca, diverse sarcini, gătitul și copiii (sau animalele de companie), planificarea pentru musafiri de sărbători poate părea o sarcină obositoare, mai ales când o faci pe ultima sută de metri. De aceea, cel mai bine este să planifici totul în avans ca să te poți organiza cât mai bine, iar vizitele să meargă ca pe roate și invitații să se simtă bine. Așa că, îți propunem zece trucuri care te vor ajuta să te pregătești în avans pentru invitați de sărbători, conform celor de la The Spruce.

  1. Oferă un mic dar de întâmpinare

  Musafiri de sărbători
  O carte cadou pentru musafiri este un gest care va fi cu siguranță apreciat

  Arătă-le musafirilor că te bucuri de vizita lor și oferă-le un mic „cadou de bun venit”. Le poți lăsa o mică atenție în camera lor, cum ar fi o carte, pliante pentru atracții locale și muzee sau programul de la cinematograful local. O vază cu un buchet de flori este întotdeauna o opțiune simpatică de cadou de întâmpinare.

  2. Musafiri de sărbători: planifică mesele

  musafiri de sărbători masa
  Mâncare gătită, comandă la pizza, e bine să aveți planificate mesele pentru cât mai puțină bătaie de cap.

  Fă un program pentru mese pe perioada când vei avea musafirii la tine acasă. Asta nu înseamnă că trebuie să gătești pentru ei. Dacă musafirii vor fi cu tine doar câteva zile, e posibil să pregătești majoritatea lucrurilor dinainte. Dacă vizita se extinde, include opțiuni de mâncat în oraș. În alte zile poți să comanzi pizza, să rogi musafirii să planifice și să prepare o masă sau două. Fă o listă de meniuri și ingrediente, câte persoane va trebui să hrănești, cine se va ocupa de planificare și cine va face curat.

  Dacă aveți activități speciale planificate, include pe listă și orele la care veți lua masa și momentele când trebuie să ieșiți din casă, ca să nu întârziați.

  3. Nu încerca să faci tu totul

  Acceptă ajutorul oferit de musafiri în bucătărie sau la treburile casnice.

  Musafirii se pot simți inconfortabil dacă îți petreci majoritatea timpului făcând curat, muncind și gătind. Oferă-ți și ție și musafirilor șansa să vă relaxați și să vă bucurați de timpul petrecut împreună. Nimănui nu-i va păsa dacă bucătăria strălucește de curățenie sau dacă cearșafurile nu sunt călcate. Și când trebuie să faci treabă, acceptă ajutorul celor care se oferă să spele vasele sau să pună masa. Fiți o echipă și ajutați-vă între voi.

  4. Lista cu lucruri de făcut

  Fă o listă cu lucruri de făcut și încearcă să faci un program lejer pentru fiecare zi de vizită. Nu pierde timpul planificând fiecare mic detaliu, ci fii flexibilă. Odată ce v-ați decis ce vreți să faceți, discutați ca să fiți toți pe aceeași lungime de undă.

  5. Planifică vizite private și „relaxare”

  Nu planifica fiecare minut din vizită. Mergeți în vizite, jucați cărți, asamblați un puzzle, citiți sau faceți cuvinte încrucișate. Roagă un musafir să vină cu tine când ai treabă în oraș ca să puteți petrece timpul doar voi. Pune un film special pentru copiii de aceeași vârstă. Trimite un musafir într-o misiune cu unul dintre copiii tăi. Timpul ăsta de relaxare va crea cu siguranță amintiri speciale.

  6. Momentele de joacă cu copiii

  musafiri de sărbători joacă
  Include în program și timpul petrecut cu copiii.

  Ai observat cum cei mici vor mereu să-și arate jucăria preferată sau cer să li se citească din noua carte de povești? Oferă-le timp ca să aibă parte de asta. Întreabă-i de prietenii lor, de școală, ce sporturi fac și ce idei le trec prin minte. Din aceste momente unu la unu se clădesc amintiri prețioase.

  7. Musafiri de sărbători: pregătește camera de oaspeți

  Asigură-te că ai o cameră de oaspeți confortabilă pentru vizita musafirilor. Este un sfat important  chiar și pentru cea mai scurtă vizită, când un musafir rămâne peste noapte după petrecerea de Crăciun.

  8. Ieșiți din casă

  Cu noi oameni în casă e posibil să te simți copleșită. Verifică programul de la teatru, al concertelor, vezi ce filme rulează la cinematograf sau ce expoziții sunt la muzee. Dacă poți, cumpără bilete ca să aveți totul gata și să nu mai puteți da înapoi. Asigură-te că toată lumea e la curent ce decideți să faceți.

  9. Distrați-vă afară

  O după amiază petrecută la patinoar vă pune în mișcare în timp ce vă distrați.

  În  funcție de cum e vremea, planifică o plimbare prin parc, cu bicicleta, mergeți la un patinoar în aer liber sau vizitați târgurile de Crăciun. Dacă e prea frig, ieșiți la un restaurant cu terasă încălzită, mergeți la mall sau la jocuri unde fiecare poate alege activitatea preferată.

  10. Musafiri de sărbători: turul orașului

  Pentru o activitate care nu va costa nimic, oferă-le musafirilor un tur prin locurile din oraș în care vă petreceți timpul. Vizitați școala copiilor, arată-te sala unde faci sport, etc. Faceți  o pauză la cafeneaua sau localul pentru brunch preferate. Include în turul orașului și obiectivele turistice și atracțiile istorice.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  10 trucuri care te vor ajuta să te pregătești din timp pentru musafirii de s�...