LIFE

Vile și cabane din zona muntoasă a Bulgariei în care să te retragi în vacanța de iarnă

  La mai bine de un an de la izbucnirea pandemiei, putem, respectând câteva condiții de siguranță, să călătorim în afara țării. Continuăm să căutăm cele mai frumoase și primitoare locuri în care să-ți petreci vacanțele și ajungem de data asta la munte în Bulgaria.

  Până la urmă, aerul curat al muntelui este un aliat temeinic al imunității, iar noi te invităm să iei o gură de aer proaspăt nu foarte departe de țară, la vecinii bulgari. Cum muntele bulgăresc înseamnă mai mult decât stațiunile Bansko sau Boroveț și cum noi am vrut să ocolim aglomerația, ne-am oprit asupra unor cazări nu doar izolate, ci și deosebit de cochete și așezate în mijlocul naturii.

  Am dau o căutare pe platforma Airbnb și am găsit cabane adorabile și case tradiționale, pe care le poți închiria direct de la proprietari și-n care să te simți în comuniune cu natura.

  Casă de vacanță cu specific balcanic, Aprilți

  Dacă vânezi cazări cu aer rural într-un peisaj rural, poate te tentează o casă mică și cochetă, într-un sat la poalele munților. Casa de vacanță cu specific balcanic este veche de 100 de ani, dar renovată și decorată desăvârșit, în apropiere de Parcul Național Central al Balcanilor, situat în inima Bulgariei.

  Are cinci camere duble, cu o bucătărie echipată complet și living cu tot ceea ce ai nevoie pentru relaxarea de seară. În casă, poți admira obiecte rurale tradiționale din diferite regiuni ale Bulgariei, dar și antichități, covoare lucrate manual și alte țesături vechi moștenite de gazde de la generațiile trecute.

  Preț: 592 lei/noapte/6 persoane

  Cabană în inima pădurii, Semkovo

  Urcăm ceva mai mult și-ți propunem o experiență la altitudinea de 1.650 de metri deasupra mării, în Munții Rila, într-un loc în care atât aerul, cât și claritatea apei sunt deosebite. Este vorba despre o mică cabană situată într-o zonă înconjurată de lacuri, păduri seculare, rezervații de urși și parcuri de aventuri.

  Locul este numai bun pentru cei care vor să facă trasee prin pădure pe timpul verii și al toamnei, dar și pentru pasionații de schi, pe timpul sezonului rece. Mai mult, la doar 30 de kilometri distanță se află izvoare termale cu apă fierbinte.

  Cabana îți are un dormitor, un living, o baie și patru paturi, interiorul fiind decorat cu mult lemn, în stilul locuințelor de la munte.

  Preț: 405 lei/noapte/6 persoane

  Vilă fancy într-un sat liniștit, Beli Iskar

  Am găsit și un loc potrivit pentru cei cu gusturi mai pretențioase. Este vorba despre o vilă cochetă în boemul sat de munte Beli Iskar, înconjurat de păduri maiestuoase de pini, acolo unde se spune că respiri cel mai pur aer din Bulgaria.

  Villa Adelheide este împărțită în două corpuri: prima clădire este o zonă de relaxare, cu saună și jacuzzi, spațiul de dining cu o bucătărie echipată complet și șemineu cu grătar. A doua clădire deține două camera duble și două apartamente, toate cu baie proprie.

  Iar dacă te plictisești de atâta răsfăț, poți da o fugă până în stațiunea montană Borovets, situată la doar șase kilometri distanță, pentru mai multă acțiune.

  Preț: 2.784 lei/noapte/14 persoane

  Refugiul din sat, Bacevo

  Este un alt loc pentru cei care gustă viața la țară mai mult decât agitația stațiunilor aglomerate. O căsuță care face parte dintr-un complex privat de cinci, situate pe deal, la marginea unui sat de munte de pe versantul sudic al Munților Rila, la doar zece kilometri de stațiunea Bansko.

  Locuința oferă trei dormitoare, două băi, un living cu șemineu și bucătărie complet utilată, o cameră pentru copii și, cireașa de pe tort, o terasă generoasă cu vedere spectaculoasă către Munții Pirin și Rila. E bine de știut că în acest mic sătuc de munte se găsesc două surse de izvoare cu proprietăți speciale: unul cu proprietăți curative pentru corp și al doilea numit “Apa iubirii”.

  Rămâne să aflați mai multe detalii despre cel din urmă de la localnici.

  Preț: de la 438 lei/noapte/7 persoane

  Casa de lângă lac, Batak

  Avem ceva și pentru iubitorii de arhitectură mai sofisticată. Proprietarii promit că acesta este cel mai pitoresc loc din inima Munților Rodopi. O cabană modernă, care se învecinează cu păduri de brazi și pini, peșteri, lacuri și priveliști amețitoare.

  Casa a fost construită la începutul anului 2012 și și-a păstrat suflul nou. Atât interiorul, cât și exteriorul cabanei propun o îmbinare a farmecului rural cu confortul și eleganța zilelor noastre. Înăuntru, ai de toate: un living șic, șemineu, bucătărie și spațiu de luat masa, trei camere cu paturi king-size, patru băi și o saună în care se pot relaxa până la șase persoane.

  Preț: 1.485 lei/noapte/6 persoane

  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  VIDEO 3 lucruri pe care nu știai că le poți face cu un televizor în amenajar...