Curte

Autoizolarea la curte: 10 legume pe care să le plantezi în aprilie

  Dacă te afli printre norocoșii pe care i-a prins autoizolarea la curte, luna aprilie nu vei avea timp să te plictisești. În luna asta primăvara este în toi și momentul potrivit pentru plantarea de legume, de care te vei putea bucura mai multe luni de acum înainte.

  Weekendul ăsta ia-ți uneltele și pachetele cu semințe și ieși în grădină la plantat. Dacă nu știi ce semințe să alegi, cei de la House Beautiful îți recomandă zece legume pe care să le plantezi în aprilie.

  1. Salată

  Legume salată

  Plantează semințele de salată la începutul primăverii când încă este răcoare. Dacă le plantezi când temperaturile sunt mai mari, salata va ieși amăruie. Presară semințele în rânduri și acoperă-le cu puțin pământ. Păstrează substratul umed în perioada de încolțire. Poți să culegi salatele micuțe chiar după trei sau patru săptămâni. Dacă vrei să faci un mix de salate, ia-ți un plic de mesclun.

  2. Mazăre

  Legume mazăre

  Semințele de mazăre trebuie plantate direct în pământ la finalul lunii martie sau începutul lui aprilie, fiindcă nu rezistă bine la căldură. Plantează-le la o adâncime și o distanță de un centimetru pe ambele părți ale gardului de susținere. Când cresc au nevoie să se cațere.

  3. Ridichi

  Legume ridichi

  Ridichile sunt ușor de crescut și le poți culege după doar 30 de zile. Plantează semințele la începutul primăverii, apoi o dată la două săptămâni plantează noi semințe ca să ai recoltă continuă. Semințele trebuie plantate la doi sau trei centimetri distanță fiindcă au nevoie de spațiu pentru dezvoltarea ridichiilor. Păstrează pământul umed ca ridichiile să iasă bune.

  4. Morcovi

  Legume morcovi

  Morcovilor le place pământul răcoros, dar nu rece, deci plantează-i la finalul lui aprilie. Împrăștie semințele în rânduri și acoperă-le cu puțin pământ. E nevoie să păstrezi pământul umed ca morcovii să nu se despice. Semințele trebuie plantate la o distanță de aproximativ cinci sau șase centimetri una de cealaltă ca morcovii să aibă spațiu să se dezvolte.

  5. Ceapă

  Legume ceapă

  De ce să dai banii pe ceapă la magazin când e super ușor de crescut? Plantează bulbii la aproximativ 15 centimetri distanță unul de celălalt la o lună după ultimul îngheț. Ceapa nu are rădăcini lungi, deci plivește des buruienile, fiindcă acestea consumă apa și nutrienții necesari creșterii.

  6. Varză

  Legume varză

  Varza are nevoie de un sol bogat în nutrienți și mult spațiu. Plantează leguma asta doar dacă ai o grădină mare. Poți să cumperi direct răsaduri când vrei să te apuci de plantat. Ele trebuie plantate la distanță de 30 de centimetri ca să aibă loc pentru dezvoltare. Folosește îngrășăminte naturale, precum compostul fiindcă leguma asta are nevoie de mulți nutrienți.

  7. Broccoli

  Legume broccoli

  La fel ca varza, broccoli este un iubitor de nutrienți și are nevoie de multă apă. Plantează broccoli în perioada când apar răsadurile, dar nu târziu când e prea cald, fiindcă va face prea multe frunze. Trebuie plantate la 30 de centimetri distanță unele de altele.

  8. Sfeclă

  Legume sfeclă

  Sfecla are frunze și rădăcini comestibile. Pe lângă soiurile de un roșu închis (care pătează toate lucrurile din bucătărie, deci ai grijă când prepari sau cureți sfecla), există și alte culori disponibile. Plantează semințele la o adâncime de un centimetru și la o distanță de zece centimetri una de cealaltă.

  9. Spanac

  Legume spanac

  La fel ca salata, spanacul preferă să fie plantat la începutul primăverii, fiindcă temperaturile înalte îi vor strica gustul. Plantează spanacul la fel ca salata și la fiecare două săptămâni ca să ai recoltă constantă.

  10. Panseluțe

  Legume panseluțe

  Panseluțele nu sunt legume, dar sunt incluse aici fiindcă sunt minunate în salate. Aceste flori sunt foarte drăgălașe și comestibile, sunt bogate în vitamina A și C, se folosesc în salate și la decorarea prăjiturilor. Plantează-le în grădină pe toată perioada primăverii printre alte legume, sau pune-le în ghivece și cutii la fereastră.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Autoizolarea la curte: 10 legume pe care să le plantezi în aprilie