DESIGN INTERIOR

11 idei pentru cum să integrezi cărămida aparentă la tine acasă

publicat pe 29 ian. 2021

    Te gândești să creezi un perete de accent, dar vrei ceva mai deosebit decât să-l vopsești într-o culoare diferită față de restul casei? Placarea lui cu cărămidă aparentă e o soluție foarte cool. Sigur ai tot văzut tipul ăsta de perete pe Pinterest sau Instagram, însă e un trend care nu pare să se demodeze prea curând. Iar dacă te plictisești cărămidă clasică, roșiatică, o poți vopsi în ce culoare îți place.

    Uite 11 exemple de amenajări despre care am scris pe Lovedeco, în care cărămida e vedeta, fie că vorbim de case în stil industrial, contemporan sau chiar french nouveau.

    Cel mai des cărămida este folosită în amenajări pentru a oferi un sentiment de căldură spațiului. Indiferent că este roșiatică ori vopsită în alb, gri sau chiar negru, acest material poate fi folosit pentru mai multe zone ale casei. Inspiră-te din recomandările lăsate mai jos.

    1. Casă amenajată cu cărămidă aparentă roșie și idei de pe Pinterest

    living open space
    Canapeaua galbenă este de la Naturlich.

    Această casă din Oradea este amenajată de proprietari cu foarte multe idei de pe Pinterest. Cărămida roșiatică din zona de living oferă acel sentiment de bunăstare și căldură, mai ales că paleta cromatică folosită este una în multe nuanțe calde. Fiecare element din living se completează reciproc, canapeaua de la Naturlich și gallery wall-ul fiind zonele de atracție ale casei.

    2. Perete de accent cu șemineu

    amenajare apartament titan maria ionescusufragerie_semineu_1000x1500
    Piesa centrală a livingului este șemineul.

    Dacă îți dorești să aduci puțin din aerul tradițional în casa ta, dar nu știi cum ai putea să o faci, te poți inspira din amenajarea acestui apartament din cartierul Titan. Proprietarii au cumpărat un șemineu din Dedeman cu 1400 lei și l-au montat în living, pe un perete placat cu cărămidă aparentă, roșiatică. Și-au dorit să aducă un aer rustic în casă, așa că, împreună cu celelalte elemente vechi, păstrate de părinții lor, au reușit să creeze un colț tare cozy.

    3. Cărămidă salvată dintr-o fostă fabrică și un minibar suspendat

    zona de bar
    Ioana și Cătălin au o colecție impresionantă de băuturi

    Ioana Vasîi, owner Animaletto Pizza Bar, locuiește într-un apartament luminos, cu 3 camere, din centrul Bucureștiului. Pentru că, împreună cu iubitul ei, au strâns o colecție impresionantă de băuturi din călătoriile pe care le-au avut, au decis să le dedice un spațiu în noua casă.

    fotolii chesterfield
    Fotoliile Chesterfield au fost comandate din Anglia.

    Așa că zona de hol s-a conturat într-o încăpere de socializare. Cărămida decorativă salvată din fosta Fabrică Ventilatorul îmbracă peretele unde este atașat și un minibar suspendat, tare chic. Alături se află și două fotolii Chesterfield și o comodă cu aspect vintage comandată de la Bonami care întregesc stilul „modern country” pe care proprietarii l-au folost în amenajarea apartamentului.

    4. Amenajare living cu cărămidă roșie

    cărămida aparenta amenajare casa alb negru stil industrial sonia titei
    În living, stilul industrial e „încălzit” cu un perete placat cu cărămidă aparentă

    În această casă de 120 metri pătrați din Selimbar, proprietarii au gândit amenajarea ca pe un joc între alb și negru, cu influențe industriale, chiar ecletice.Un perete din living este îmbrăcat cu o cărămidă aparentă, roșiatică, care încălzește spațiul. În plus, canapeaua verde-smarlad în stil Chesterfield, corpurile de iluminat și prezența plantelor, completează frumos nuanța cărămizii și a parchetului.

    5. Aer londonez într-o casă din Cotroceni

    În această vilă din Cotroceni, designerul Hamid Nicola Katrib a creat o amenajare cochetă, cu elemente chic și accente british.

    caramida aparenta vila Cotroceni dining
    Ferestrele sunt accesorizate cu draperii romane.

    Pentru accentuarea anumitor zone, designerul a folosit cărămida decorativă, roșiatică, în mai multe locuri. Intrarea principală este marcată de o arcadă din lemn și cărămidă, peretele din zona de dining și câțiva pereți din bucătărie sunt, și ei, îmbrăcați în bucăți de cărămidă roșiatică, care dau un aer londonez încăperii. Cărămida a fost recondiționată în totalitate, iar lumina naturală ce inundă casa completează fiecare detaliu și fiecare culoare folosită în amenajare.

    6. Apartament cu pereți din cărămidă într-un fost atelier de croitorie

    flori uscate
    Florile uscate sunt peste tot în amenajare.

    Acest apartament de 80 metri pătrați, cu trei camere, este amenajat într-un fost atelier de croitorie din centrul Bucureștiului. Stilul amenajării este unul scandinav, cu piese de mobilier cumpărate de pe OLX sau recondiționate, cu flori uscate și decorațiuni în nuanțe pământii.

    per vaz cu flori de pampas
    Decopertarea pereţilor a schimbat complet aspectul apartamentului.

    Pereții decopertați până la cărămidă, vopsiți în alb, oferă unicitate locului, mai ales că toate decorațiunile și podeaua sunt puse ușor în valoare având o pânză albă și luminoasă.

    7. Perete decopertat într-un living din Militari

    Proprietarii acestui apartament din cartierul Militari au decis în 2018, imediat după ce l-au cumpărat, să dea locul spre închiriere. Echipa Diez Office s-a ocupat de transformarea spațiului, iar amenajarea a pornit de la cărămida găsită în spatele tencuielii.

    Designerii au decopertat câte un perete atât în zona de living, cât și în dormitor. Au dat jos tencuiala și au curățat bine până la cărămidă, un proces destul de anevoios, dar care, la final, a oferit un efect minimalist apartamentului.

    8. Amenajare industrială cu elemente metalice și cărămidă

    caramida aparenta Living open space în stil industrial arh Cristina Golban Delta Studio Design
    Cei 100 metri pătrați par și mai mulți datorită paletei cromatice.

    În acest apartament cu trei camere din Capitală, amenajat în stil industrial, te simți transpus pe o scenă de teatru. Sunt peste 20 de corpuri de iluminat, tavanul este realizat din beton aparent, există multe elemente reci, tipice unui stil industrial, iar cărămida a fost vopsită în alb.

    Caramida aparenta vopsita cu alb
    Manuela s-a ocupat de vopsirea în alb a cărămizii aparente clasice Brikston.

    Cărămida decorativă Brikston e de la Dedeman, iar proprietara a decis să o vopsească în alb pentru a îndulci puțin atmosfera. Aceasta se regăsește în mai multe colțuri din casă, în living, dormitor, chiar și în bucătărie. Elementele metalice, cărămida aparentă, decorațiunile în culori neutre și ferestrele mari prin care intră multă lumina dau apartamentului un farmec aparte.

    9. Cărămidă aparentă vopsită în alb și negru

    Arhitecții din spatele Dofinteriors, Raluca și Radu Dofin, au ales stilul industrial pentru amenajarea acestui penthouse de 200 metri pătrați. Culorile predominante sunt nuanțele de gri, negrul și elementele albe, iar ca materialele regăsim metalul, betonul cofrat și chiar cărămida.

    caramida aparenta uși_filomuro_amenajare_stil_industrial
    Arhitecții au ales să folosească ușile filomuro pentru a oferi un efect minimalist spațiului.

    Textura întregului spațiu este dată de către betonul cofrat folosit pentru plafoane și de cărămida vopsită, folosită atât în holul casei, cât și în toate cele trei dormitoare. Chiar dacă este vopsită, cărămida oferă unicitate fiecări încăperi, iar în combinație cu restul materialelor și texturilor folosite, rezultă un spațiu mult mai unitar.

    10. Amenajare în stil french nouveau cu elemente cozy

    Proprietarii acestui apartament din cartierul Piața Iancului, imediat după ce au plătit avansul, au început să gândească amenajarea și să pună în practică toate ideile pe care le țineau pe pauză de mult timp.

    Au mers pe un stil french nouveau, și pentru că n-au vrut să se limiteze doar la acela, au inserat din loc în loc și câteva elemente scandinave. Peretele din cărămidă aparentă albă contrastează cu eleganța stilului ales, însă aduce căldură și face spațiul mai primitor.

    11. Amenajare în stil scandinav într-o mansardă din Capitală

    dining_amenajare_în_stil_scandinav_scaune_designeri
    Corpul de iluminat, realizat din pet-uri reciclate, se numește Dancing Lamp, este de la Menu. Scaunele Panton Chair au fost cumpărate prin intermediul Intro Design și Scaunul Her de la Casamania.

    Cărămida poate fi inclusă în orice stil de amenajare, atâta timp cât combini corect elementele, culorile și texturile din jurul ei.

    Arhitecții Raluca și Radu Dofin și-au amenajat mansarda în care locuiesc urmărind simplitatea stilului scandinav. Lumina, scaunele cu design inedit, elementele decorative în culori deschise și grinzile maronii, transformă mansardă într-un loc cu adevărat special. Zona de dining este locul și cel mai înalt din casă, datorită coșului de fum, element ce este realizat din cărămidă vopsită în alb. Chiar dacă este un material dur, se completează perfect cu restul elementelor prezente în jur.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments