
7 moduri cool prin care să integrezi cărămida decorativă la tine acasă
Ai trecut deja prin nenumărate palete de vopsea și încă nu ai reușit să alegi o nuanță potrivită pentru pereții casei tale? Atunci profităm de moment ca să îți îndreptăm atenția către cărămida decorativă, un element versatil, de efect în orice amenajare.
Arhitecții și designerii de interior o integrează cel mai des în living, indiferent că aleg restul elementelor în stil industrial, scandinav sau chiar modern. Am selectat câteva exemple care te vor inspira și pe tine să integrezi cărămida aparentă în amenajarea ta.
1. Cărămidă decorativă albă într-o amenajare cu influențe nordice

Arhitecta de interior Raluca Sînziana Căținaș de la Vivico.ro a ales acest element decorativ pentru living, a agățat tablouri și luminițe pe perete și a obținut un spațiu primitor, confortabil. Designul creat de Raluca are influențe nordice, așa cum ne-a spus chiar ea în turul de casă video.
Cărămida decorativă pe care a folosit-o este făcută din ipsos și a cumpărat-o de la Dedeman. Designerul ne-a povestit că a avut peripeții cu montarea ei. Muncitorii din echipa cu care a lucrat au montat-o strâmb la început, așa că au fost nevoiți să o dea jos și să o aplice din nou.
2. Elementul-surpriză din spatele canapelei

„Cărămida aparentă albă este foarte versatilă și poate fi elementul-surpriză dintr-un living”, ne-a explicat arhitecta Andreea Baban de la Rheea Studio. A mers pe acest principiu în amenajarea unui apartament de 38 de metri pătrați.

A ales cărămidă albă pentru perete, pentru a lărgi vizual spațiul și, deși poate părea o alegere cromatică monotonă, „montată în spatele canapelei și iluminată discret, atrage privirile imediat ce intri în casă”, a explicat arhitecta.
3. Tranziție între două spații marcată prin cărămida decorativă

Arhitectul Mihail Neagu de la Inedit.Works a ales să combine două culori de cărămidă decorativă pentru livingul acestui apartament din zona Lizeanu, astfel încât să marcheze simbolic delimitarea dintre zona de zi și zona de studio foto. Amenajarea în stil industrial i-a permis să integreze acest element de decor și în bucătărie, unde a pus cărămidă gri.

Mihail ne-a dat și un pont despre întreținerea ei. „Se aspiră de două-trei ori pe an, căci are o suprafață poroasă. De reținut că pe cărămida albă praful este foarte vizibil”, a explicat el.
4. Cărămidă aparentă pentru un living industrial

Și în apartamentul său din zona Foișorul de Foc, arhitectul Mihail Neagu a placat peretele din living cu cărămidă aparentă. A combinat-o cu o comodă pentru televizor din lemn natur, cu elemente metalice, specifice stilului industrial.
5. Cărămidă aparentă sub lumina reflectorului

Pentru un client care și-a dorit un spațiu cu accente industriale, arhitectul Alexandru Bucur de la Interiology a amenajat un perete de cărămidă decorativă pe care a montat polițe pentru plante și cărți, dispuse ca un puzzle. „Tot ansamblul a fost pus în valoare prin iluminarea cu un reflector montat în tavan”, ne-a explicat Alexandru.
„Placajul de cărămidă e modelul Asuan de la Birkston. S-a montat pe perete de rigips”, a adăugat arhitectul. În plus, el a explicat exact cum a aplicat-o: „Chitul de rosturi se dă într-un strat gros și după ce se usucă, se freacă toată suprafața cu o perie, ca să obții acest rezultat”.
6. Mini-galerie de artă în livingul unui artist

Pictorul și arhitectul Tudor Bura schimbă des culoarea și textura pereților din casa lui, ca să aibă fundaluri diferite pentru tablourile sale. În sufragerie, peretele din spatele canapelei este placat cu cărămidă aparentă albă și contrastează cu peretele adiacent, vopsit în culoarea Pantone a anului 2020.
7. Cărămidă decorativă antichizată într-un living modern

Arhitecta de interior Cristina Micu a folosit cărămida decorativă antichizată de la Brikston pentru a crea un perete de accent în acest living modern. Textura aparent nefinisată a peretelui contrastează cu fotoliul și canapeaua din catifea și de paleta cromatică formată din rozuri pastelate și nuanțe stinse de albastru.
Foto principală: Alexandru Saru
-
Sponsored
5 trucuri DIY pentru diminuarea căldurii de evitat și soluția cea mai bună să te bucuri de confort termic în siguranță
-
LIFE
TikTok tricks: cum păstrezi vinul rămas cu o metodă ieftină și la îndemână
-
Sponsored
VIDEO Before&after: un strop de culoare și optimizarea depozitării într-o cameră de cămin studențesc
-
LIFE
Vacanța din țară: 5 pensiuni inedite și autentice din Bucovina, unde te poți bucura de mâncare tradițională delicioasă
O vacanță reușită = o experiență culinară pe măsură.
-
LIFE
Hotspots: 5 localuri din Piatra Neamț cărora merită să le treci pragul și unde mănânci bine
Nicio aventură fără mâncare bună.
-
Apartamente cu 2 camere
Before&after într-un apartament cu două camere: au dărâmat pereții și au reconfigurat total spațiul
Au plecat de la un buget de 20.000 euro, iar la final au ajuns la 35.000 euro.