Bucătărie

7 moduri cool prin care să integrezi cărămida decorativă la tine acasă

  Ai trecut deja prin nenumărate palete de vopsea și încă nu ai reușit să alegi o nuanță potrivită pentru pereții casei tale? Atunci profităm de moment ca să îți îndreptăm atenția către cărămida decorativă, un element versatil, de efect în orice amenajare.

  Arhitecții și designerii de interior o integrează cel mai des în living, indiferent că aleg restul elementelor în stil industrial, scandinav sau chiar modern. Am selectat câteva exemple care te vor inspira și pe tine să integrezi cărămida aparentă în amenajarea ta.

  1. Cărămidă decorativă albă într-o amenajare cu influențe nordice

   

  placaj caramida living scandinav
  Peste placajul de cărămidă, Raluca și Andrei au agățat tablouri și o perdea de luminițe

  Arhitecta de interior Raluca Sînziana Căținaș de la Vivico.ro a ales acest element decorativ pentru living, a agățat tablouri și luminițe pe perete și a obținut un spațiu primitor, confortabil. Designul creat de Raluca are influențe nordice, așa cum ne-a spus chiar ea în turul de casă video.

  Cărămida decorativă pe care a folosit-o este făcută din ipsos și a cumpărat-o de la Dedeman. Designerul ne-a povestit că a avut peripeții cu montarea ei. Muncitorii din echipa cu care a lucrat au montat-o strâmb la început, așa că au fost nevoiți să o dea jos și să o aplice din nou.

  2. Elementul-surpriză din spatele canapelei

  living canapea verde
  Cărămida albă poate lărgi vizual spațiul. Foto: Andreea Baban

  „Cărămida aparentă albă este foarte versatilă și poate fi elementul-surpriză dintr-un living”, ne-a explicat arhitecta Andreea Baban de la Rheea Studio. A mers pe acest principiu în amenajarea unui apartament de 38 de metri pătrați.

  lumina de accent perete
  Arhitecta a montat lumini de accent pentru a scoate în evidență placajul peretelui. Foto: Andreea Baban

  A ales cărămidă albă pentru perete, pentru a lărgi vizual spațiul și, deși poate părea o alegere cromatică monotonă, „montată în spatele canapelei și iluminată discret, atrage privirile imediat ce intri în casă”, a explicat arhitecta.

  3. Tranziție între două spații marcată prin cărămida decorativă

  perete placaj in doua culori
  Tranziția dintre cele două nuanțe de cărămidă delimitează vizual cele două spații. Foto: Inedit.Works

  Arhitectul Mihail Neagu de la Inedit.Works a ales să combine două culori de cărămidă decorativă pentru livingul acestui apartament din zona Lizeanu, astfel încât să marcheze simbolic delimitarea dintre zona de zi și zona de studio foto. Amenajarea în stil industrial i-a permis să integreze acest element de decor și în bucătărie, unde a pus cărămidă gri.

  perete caramida aparenta in bucatarie
  Arhitectul a adus cărămida decorativă și în bucătărie. Foto: Inedit.Works

  Mihail ne-a dat și un pont despre întreținerea ei. „Se aspiră de două-trei ori pe an, căci are o suprafață poroasă. De reținut că pe cărămida albă praful este foarte vizibil”, a explicat el.

  4. Cărămidă aparentă pentru un living industrial

  caramida aparenta living industrial Mihail Neagu
  Cărămida aparentă se potrivește de minune cu stilul industrial. Foto: Mihail Neagu

  Și în apartamentul său din zona Foișorul de Foc, arhitectul Mihail Neagu a placat peretele din living cu cărămidă aparentă. A combinat-o cu o comodă pentru televizor din lemn natur, cu elemente metalice, specifice stilului industrial.

  5. Cărămidă aparentă sub lumina reflectorului

  caramida aparenta perete living
  Arhitectul Alexandru Bucur a combinat cărămida cu polițe în stil industrial

  Pentru un client care și-a dorit un spațiu cu accente industriale, arhitectul Alexandru Bucur de la Interiology a amenajat un perete de cărămidă decorativă pe care a montat polițe pentru plante și cărți, dispuse ca un puzzle. „Tot ansamblul a fost pus în valoare prin iluminarea cu un reflector montat în tavan”, ne-a explicat Alexandru.

  „Placajul de cărămidă e modelul Asuan de la Birkston. S-a montat pe perete de rigips”, a adăugat arhitectul. În plus, el a explicat exact cum a aplicat-o: „Chitul de rosturi se dă într-un strat gros și după ce se usucă, se freacă toată suprafața cu o perie, ca să obții acest rezultat”.

  6. Mini-galerie de artă în livingul unui artist

  caramida decorativa alba living tudor bura
  Tudor Bura a vrut mai multă textură pe peretele din spatele canapelei, ca să-și expună tablourile. Foto: Alexandru Saru

  Pictorul și arhitectul Tudor Bura schimbă des culoarea și textura pereților din casa lui, ca să aibă fundaluri diferite pentru tablourile sale. În sufragerie, peretele din spatele canapelei este placat cu cărămidă aparentă albă și contrastează cu peretele adiacent, vopsit în culoarea Pantone a anului 2020.

  7. Cărămidă decorativă antichizată într-un living modern

  living modern perete antichizat
  Aspectul antichizat al peretelui se potrivește neașteptat de bine cu acest living modern. Foto: Arthur Țintu

  Arhitecta de interior Cristina Micu a folosit cărămida decorativă antichizată de la Brikston pentru a crea un perete de accent în acest living modern. Textura aparent nefinisată a peretelui contrastează cu fotoliul și canapeaua din catifea și de paleta cromatică formată din rozuri pastelate și nuanțe stinse de albastru.

  Foto principală: Alexandru Saru

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  7 moduri cool prin care să integrezi cărămida decorativă la tine acasă