
VIDEO Mix&match: tradițional și vintage împletite într-un apartament din Titan
Nume: Marina Ionescu
Oraș: București, Titan
Tip de locuință: apartament cu trei camere
Stă aici: din 2017, proprietară
Împarte casa cu: iubitul ei
Marina și iubitul ei au hotărât în 2017 să cumpere un apartament cu creditul Prima Casă și să se mute împreună. Au găsit un apartament cu trei camere în cartierul bucureștean Titan, au semnat actele și în două luni au fost nevoiți să îl renoveze și să se mute. Dar amenajarea, până au ajuns la stilul tradițional cu accente vintage pe care și-l doreau, a continuat mult după.

Când au început renovarea știau sigur că își doresc un perete din cărămidă, un șemineu și accente tradiționale în întreaga casă. Câteva luni, în fiecare zi după job, au mers prin magazine și depozite de mobilă în căutarea pieselor dorite. Au petrecut ore întregi pe Pinterest și s-au sfătuit cu părinții până au creionat amenajarea noului lor cămin.

Au luat un șemineu de la Dedeman și l-au montat în living, pe un perete placat cu cărămidă aparentă. Tot aici au spart micul balcon și l-au transformat în colț de citit și relaxare, căci este cea mai luminoasă parte din apartament. Dormitorului i-au dat o notă tropicală cu un pat imens din catifea verde, tapet cu model vegetal și decorațiuni excentrice. A treia cameră a devenit dressing cu spații de depozitare deschise, ca să fie ușor de organizat.

Amenajarea este încă în lucru, mai adaugă periodic mici elemente în fiecare cameră, dar nu se grăbesc. Preferă să caute până găsesc ceva de care se îndrăgostesc.
Chestionar cu idei bune
Stilul casei: Unul mai clasic, tradițional, cu elemente rustice, poate și puțin vintage. Nu cred că este un singur stil, am încercat să găsim piese care nu se vor demoda în timp.
Inspirație: Ne-am inspirat de pe pinterest cel mai mult. Și ne-au ajutat super mult părinții noștri cu sfaturi.

Elementul preferat: Șemineul pe care l-am achiziționat din Dedeman. A fost 1400 de lei. Am zis să îl încadrăm pe un perete de cărămidă ca să aducem aerul ăsta mai rustic, mai tradițional în casă.

Ultimul element cumpărat: Fotoliul galben din colțul de citit.

Cel mai mare răsfăț: Lavoarul. E realizat în Mexic și pictat manual, l-am găsit pe Olx și mi l-am dorit foarte mult.
Proiectul DIY pe care l-ai făcut pentru casa ta: Mica lampă care se află lângă fotoliul galben. Ea a venit doar în lemn, dar am zis s-o îmbrăcăm în sfoară ca să se potrivească cu lustra și cu aplicele din sufragerie.

Ce înseamnă acasă: Acasă pentru mine înseamnă un loc liniștit, primitor, călduros. Mă simt foarte bine când ajung acasă și este liniște. Este un loc în care am investit foarte mult sentimental, nu neapărat material și mi-am dorit să fie o casă veselă și liniștită.
Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Răbdare.
Resurse: Vivre, Olx, Kika, Dedeman, Hornbach.
Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!
-
LIFE
Vacanța din țară: 5 pensiuni inedite și autentice din Bucovina, unde te poți bucura de mâncare tradițională delicioasă
O vacanță reușită = o experiență culinară pe măsură.
-
LIFE
Hotspots: 5 localuri din Piatra Neamț cărora merită să le treci pragul și unde mănânci bine
Nicio aventură fără mâncare bună.
-
Apartamente cu 2 camere
Before&after într-un apartament cu două camere: au dărâmat pereții și au reconfigurat total spațiul
Au plecat de la un buget de 20.000 euro, iar la final au ajuns la 35.000 euro.