Apartamente

Un apartament din Piața Iancului amenajat cu 15.000 euro, cu un concept de design gândit de proprietari

    Nume, profesie: Aura Anghel, Business Analyst la o companie care dezvoltă software-uri financiare, cu o pasiune pentru design de interior
    Oraș: București, zona Piața Iancului
    Tip de locuință: apartament cu 3 camere
    Suprafață: 80 metri pătrați

    La final de 2019, după ani de stat cu chirie, Aura și Aurelian Anghel își căutau un cămin al lor. Erau gata să investească, doar că nu simțeau că l-au găsit încă pe cel potrivit. În decembrie 2019, după cam un an și jumătate de căutări și nenumărate vizionări de apartamente care nu erau tocmai ce își doreau, au decis să dea o șansă unui bloc nou din cartierul Piața Iancului, din București.

    „Mereu mi-am dorit să locuiesc pe una dintre străduțele cu case vechi din zona semi-centrală a Bucureștiului”, povestește Aura. Chiar dacă nu era vorba de o casă veche, cum visa, a mers la vizionare. „Blocul era la gri când l-am văzut prima dată, nu erau deloc finisaje”, spune Aura. Însă asta nu a contat mai deloc, căci a simțit de când a pășit înăuntru că perioada căutărilor trebuie să se oprească, că și-au găsit în sfârșit cuibul lor.

    „În momentul în care am intrat și am văzut cât este de luminos apartamentul deja îmi imaginam cum îl voi mobila și ce va fi în fiecare cameră. Chiar e adevărat ce se spune, că atunci când îți găsești casa simți că va fi a ta”, își amintește Aura.

    Imediat după ce au plătit avansul, au și început să gândească amenajarea. „Am început să îmi fac planuri și proiecții și să pun în practică toate ideile pe care eu și soțul meu le țineam de mulți ani pe pauză”, povestește.

    semineu aparent
    Ideile pe care Aura și soțul ei le puseseră în așteptare când stăteau în chirie au fost aplicate în noul apartament

    Entuziasmul de a-și amenaja locuința s-a cuplat la fix cu un curs de inițiere în design de interior pe care Aura l-a absolvit din pasiune, căci nu avea nicio legătură cu jobul ei de Business Analyst. Așa că a început ca zilnic, după terminarea programului la muncă, să cutreiere showroom-urile pentru inspirație, oferte de preț și chiar măsurători, pentru ca treaba să poată începe.

    Ce presupune să-ți faci singur un concept de design pentru apartament?

    Conceptul de design pentru apartament a fost gândit în totalitate de Aura și soțul ei – dezvoltatorul le-a oferit libertatea de a-și alege chiar și finisajele. „A fost o perioadă destul de intensă, îmi amintesc cu drag despre programul zilnic”, povestește Aura.

    Ziua alerga din showroom în showroom, se întorcea la apartament pe lumină, pentru măsurători, căci nu aveau încă electricitate, „iar seara făceam randări ca să-mi dau seama cum vin diverse obiecte și ca să-i pot ilustra soțului ideile mele, să își dea cu părerea”, își amintește.

    După multe ore de „scanat” internetul după idei și concepte, au ajuns la o amenajare în stil french nouveau, însă nu au vrut să se limiteze la barierele unui singur stil. Din loc în loc, pentru extra cozyness, au inserat elemente scandinave. Iar peretele cu cărămidă aparentă din living, deși contrastează cu eleganța stilului franțuzesc, adaugă un pic de confort vizual și căldură în spațiu.

    Și pentru că Aura a reușit, la final, să obțină un acasă de care e mândră și pe care l-a conturat cu propriile idei, ne-a trimis câteva fotografii cu spațiul pentru a se înscrie la concursul Lovedeco x Delta Studio. Așa am ajuns să aflăm întreaga poveste a amenajării.

    Au ales finisaje de calitate, care să treacă testul timpului

    În februarie 2020, finisajele și o parte din mobilier erau deja comandate. Echipele de muncitori au început să lucreze în luna martie, însă pandemia le-a cam dat planurile peste cap și au fost nevoiți să se oprească pentru o perioadă. „Apoi, ușor-ușor am reluat lucrările și la sfârșitul lunii aprilie am început să dormim deja în casa noastră”, spune Aura.

    Pentru că au pornit de la premisa că nu vor mai schimba finisajele în următorii zeci de ani, au ales unele rezistente, în care au investit mai mult. Au pus parchet de lemn, pe care l-au preferat și datorită aspectului și confortului termic.

    În baie și bucătărie, gresia și faianța sunt de la Marazzi, și au optat pentru o paletă cromatică neutră tocmai ca să se poată potrivi cu orice idei le mai vin pe parcurs: „așa nu ar fi nevoie să le schimbăm dacă se schimbă moda”.

    Bugetul alocat de Aura și soțul ei a fost de aproximativ 15.000 euro și a inclus și finisajele, și o parte din mâna de lucru pentru montaje. „L-am depășit în momentul în care a trebuit să cumpărăm obiecte mai mici de decor, de atunci nu mai țin socoteala”, explică Aura.

    Gresia, faianța și o parte din obiectele sanitare sunt de la Delta Studio, iar alte obiecte sanitare sunt cumpărate de la Nea Kaisa. Canapeaua și patul din dormitor sunt de la Tandem. Restul mobilei este de la Ikea si Jysk, iar obiectele mici decorative sunt de la Zara Home, H&M Home si The Home.

    Chestionarul cu idei bune

    Stilul casei: Este un mix de stiluri și se tot schimbă, la bază are influențe din stilul franțuzesc, provensal, peste care am adăugat puțin industrial și scandinav. Să vedem e parcurs ce mă mai inspiră.

    decoratiuni baie
    Când ai inspirație, pui decorațiuni și în baie

    Inspirație: Locurile în care am stat cazați în călătoriile din străinătate au fost principala sursă de inspirație. Apoi Pinterest, Instagram și casa cumnatei mele.

    Elementul preferat: Comoda TV – îmi dă un sentiment de casa MEA, iar faptul că știu că este făcută din lemn recuperat de la o casă veche din România, mă face să o ador și mai mult.

    camera oaspeti
    Al doilea dormitor este amenajat drept cameră de oaspeți

    Ce spun prietenii: Sunt încântați să descopere ce am mai făcut nou.

    Cel mai mare răsfăț: Canapeaua este cel mai scump lucru, eu și soțul meu petrecem mult timp uitându-ne la filme și am vrut să avem o canapea în care să ne simțim amândoi la fel de confortabil. Am mers puțin cam departe, pentru că e atât de mare încât nu ne-a mai încăput și o zonă de dining și a fost nevoie să cumpărăm o masă extensibilă pe care o scoatem doar la nevoie.

    Dacă, printr-o magie, ai putea schimba ceva la casa ta: Geamurile, visul meu este să am geamuri mari până în podea, cu tocurile gri sau albe.

    Dacă ar fi să-ți descrii casa în cinci cuvinte: Soțul meu, lumină, căldură, voie bună și pizza.

    Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Să nu faci compromisuri la lucrurile pe care ți le dorești și îți plac, dacă nu ți le permiți momentan. Mai bine aștepți și strângi bani, decât să cumperi lucruri care nu îți provoacă nicio emoție.

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastra îți va răspunde cât de curând.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    2 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Diana
    2 years ago

    Foarte frumos!

    Amalia Catalin
    1 year ago

    Superba mobila, exact asa imi doresc si eu pentru apartamentul pe care l-am achizitionat recent. Multumesc pentru idei!

    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Un apartament din Piața Iancului amenajat cu 15.000 euro, cu un concept de desi...