DESIGN INTERIOR

Idei de amenajare a unui dormitor îngust. Iată câteva sfaturi inteligente și utile

  Amenajarea unui dormitor îngust necesită atenție la detalii pentru a maximiza spațiul disponibil. Ideile de amenajare potrivite și creative pot să ofere aceleași senzații de comoditate și confort ca în cazul unui dormitor de dimensiune mai mare. Îți explicăm la ce trucuri să apelezi pentru un proiect de amenajare reușit. 

  La ce să fii atent când amenajezi un dormitor îngust

  Spațiul unui dormitor îngust trebuie să fie folosit la maximum pentru ca amenajarea să fie una eficientă și coerentă. 

  Piesele de mobilier compacte sau cele multifuncționale sunt opțiuni de luat în calcul. La fel și mărirea vizuală a spațiului prin folosirea unor elemente de lumină sau prin folosirea oglinzilor. 

  La fel de bine, și culoarea camerei poate să influențeze percepția vizuală. Detaliem în cele ce urmează. 

  Nu umple camera cu mobilier

  Dormitorul trebuie să își păstreze opțiunile clasice de mobilier care să îl facă să fie funcțional. Asta înseamnă că trebuie să existe un pat sau un dressing. Însă dimensiunea camerei limitează numărul de piese de mobilier, la fel și dimensiunea acestora. 

  E indicat să alegi mobilier compact care să dea iluzia de spațiu. Astfel, noptierele, de exemplu, pot să fie așezate direct pe podea pentru a evita senzația de aglomerare. Polițele puse pe o parte și pe alta a patului pot să fie o alternativă. La fel și o tăblie de pat cu noptiere incluse. 

  Patul poate să fie unul dotat cu sertare sau ladă de depozitare. Aceste spații sunt utile pentru a păstra lenjeria, pernele și pilotele. Pentru optimizarea spațiului, patul poate să fie lipit de colțul camerei. Centrul dormitorului va rămâne liber, iar tu vei putea include în amenajare un dulap sau o comodă.

  Folosește mai multe surse de lumină

  dormitor cozy unde lumina face diferenta de atmosfera
  Sursele de lumina plasate corect în dormitor dau camerei altă dimensiune

  Iluminatul corect face ca orice cameră, de orice dimensiune, să fie și mai mare din punct de vedere vizual. Lumina naturală trebuie să fie folosită la maxim, indiferent de câte ore este disponibilă. E de preferat să îți pui perdele transparente în dormitor pentru a profita la maxim de lumina naturală disponibilă. 

  Pentru un plus de lumină în cameră, adaugă în amenajare o lustră compactă. Pe lângă rolul funcțional va face camera să fie și mai mare. Și creează un punct de focus. 

  Pentru un plus de intimitate și confort, pune surse de lumină artificială în colțuri strategice ale dormitorului. Un lampadar, o veioză sau surse de lumină inteligentă sunt idei practice de luat în calcul. 

  Trucuri care dau senzația de spațiu mai larg

  oglinzi folosite pentru a mari spatiul intr-un dormitor
  Oglinda pusă în dormitor dă senzația de spațiu suplimentar

  Oglinzile sunt decorațiunile perfecte care pot să dea senzația unui spațiu mai larg în ciuda dimensiunilor mici ale camerei. Totodată, contribuie la ideea de confort, relaxare și odihnă a camerei. 

  Pentru un spațiu deschis și aerisit, dormitorul trebuie să fie vopsit în culori deschise. Nuanțele de alb, bej sau bleu pot fi încadrate în orice stil de amenajare. Și pentru că reflectă lumina dau iluzia unui spațiu mai mare. 

  Spații inteligente de depozitare

  Dulapul trebuie să fie inclus în amenajarea unui dormitor îngust. Contează dimensiunea acestei piese de mobilier, însă compartimentarea lui face diferența. Acest dressing trebuie să aibă rafturi, sertare și compartimente pentru umerașe. Pentru senzația de spațiu, dulapul din dormitor poate să fie cu oglinzi. 

  Dacă spațiul nu îți permite instalarea unui dressing clasic, o opțiune practică este montarea acestuia la capul patului. 

  Spațiul pe verticală trebuie folosit la maxim. Dressingul poate să fie montat până în tavan. La fel și etajerele, polițele și alte corpuri de mobilier suspendate. Dacă podeaua este mai goală, camera va părea mai spațioasă. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  Idei de amenajare a unui dormitor îngust. Iată câteva sfaturi inteligente și...