DESIGN INTERIOR

5 idei despre cum să-ți luminezi livingul cu stil în 2024

  Livingul este una dintre camerele cu suflet ale casei. Atmosfera din cameră este setată și de tipul luminii sau de elementul care luminează. Îți prezentăm câteva idei ca să știi cum să-ți luminezi livingul cu stil în acest an și la ce soluții să apelezi. 

  Idei de iluminat livingul în tendinte în 2024 

  Pentru 2024, tendința spre designul minimalist acaparează și zona de iluminat. Elementele de iluminat ascunse care se îmbină cu cele de arhitectură sau cu cele structurale oferă o iluminare practică, fără a aglomera spațiul. De exemplu, iluminatul de sub sau de după mobilă sau benzine de iluminare încastrate sunt două tendințe ale anului 2024. 

  Tipuri de iluminat pentru sufragerie 

  Cu toate acestea, elementele clasice de iluminat livingul rămân la fel de actuale și pot să fie folosite în stilurile potrivite. Îți explicăm în continuare la ce elemente să apelezi. 

  Candelabre

  Alegerea unui candelabru pentru a ilumina livingul se potrivește unui singur stil. Este vorba de stilul Art Deco sau cel vintage. Numai dacă locuința ta este decorată și realizată într-unul dintre aceste stiluri, atunci poți opta pentru a integra un candelabru în living. 

  De regulă, stilul Art Deco exprimă ideea de lux. Motiv pentru care candelabrul poate să fie în nuanțe de auriu sau argintiu. Candelabrul poate să aibă și nuanțe de alb, negru sau ruginiu atâta timp cât se potrivește nuanței generale a livingului. 

  Lampadare 

  idei iluminat living shutterstock
  Lampadarul este acum și un element de design în cameră

  Lampadarele trebuiau să fie amplasate în așa fel încât să lumineze spațiul dinamic al livingului. Acolo unde primești invitații și unde petreci la rândul tău cel mai mult timp. Regula nu se mai aplică atât de des în prezent. Lampadarul poate să fie amplasat oriunde în living. 

  Aplice

  Aplicele au un rol complementar în iluminarea generală a livingului. Acestea sunt puse în designul camerei ca puncte de lumină și sunt răspândite pe toată suprafața. Scopul aplicelor este de a aduce un plus de lumină în zonele des frecventate din living. Nu există o regulă clară privind amplasarea amplasarea aplicelor într-un spațiu, astfel că ele pot fi montate oriunde este nevoie. 

  Suspensie

  Tot mai des întâlnită, iluminarea cu corpuri de tip suspensie este tot mai în trend. Materialele folosite pentru aceste corpuri de iluminat sunt moderne, iar prețurile sunt accesibile. În plus, culorile și formele îndrăznețe transformă aceste corpuri în variante bune de ales.

  De exemplu, suspensiile pot să fie sub formă de norișor, dând un aspect unic camerei. Se pot realiza și variante personalizate cu pene, mărgele, cristale sau cu sticlă transparentă. 

  Iluminatul inteligent

  idei iluminat living shutterstock
  Becurile inteligente pot aduce atmosfera dorită în living

  Becurile smart, care sunt controlate din aplicații mobile sau cu ajutorul asistenților vocali, reprezintă, iarăși, o caracteristică a anului 2024. Lumina se controlează cu ajutorul tehnologiei pentru a obține efectul dorit de confort și ambianță. Aceste device-uri sunt compacte, accesibile ca preț și pot înlocui sursele clasice de iluminare a unui living. 

  Concluzii 

  Iluminatul inteligent și practic reprezintă tendința pentru 2024. În cazul livingului, aceste aspecte pot fi ușor de aplicat, în funcție de stilul casei. Contează să pui în valoare zona cel mai des frecventată din cameră și să nu lași spații neiluminate. Mergi pe soluții simple acolo unde este cazul. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  icon

  5 idei despre cum să-ți luminezi livingul cu stil în 2024