Baie

Tips&tricks: curățarea oglinzilor cu ingrediente de prin casă pentru rezultate spectaculoase

  Oglinzile murdare nu dau bine în nicio casă. Curățarea lor ar trebui să fie un obicei frecvent, mai ales în cazul celor puse în baie. O serie de substanțe la îndemână te pot ajuta să obții rezultatele dorite. Iată ce să faci pentru curățarea oglinzilor cu substanțe comune pe care le ai în casă. 

  Curățarea oglinzilor poate transforma cu totul camera în care acestea sunt poziționate. În baie, de exemplu, o oglindă curată „mărește” spațiul și îl face să fie mai luminos. Cu toate acestea, oglinzile sunt acele obiecte lăsate la urmă când vine vorba de curățare. Astfel că ajung să adune depuneri și urme. 

  Curățarea oglinzilor se poate face și cu substanțe de prin casă, nu doar cu cele din comerț. În cele ce urmează, îți explicăm cum să cureți corect oglinzile și ce substanțe îți sunt de folos. 

  Oglinzile se murdăresc destul de des. Pe suprafața lor poți să descoperi urme de praf, de pastă de dinți sau scame și chiar pete de apă dură. Dacă e vorba de oglinzile din baie, acestea sunt supuse unui nivel mai ridicat de umezeală, motiv pentru care condensul poate lăsa urme. 

  Dacă este lăsată murdară pentru prea multă vreme, oglinda poate fi greu de curățat, iar operațiunea necesită mai multe ture de curățare. 

  Curățarea oglinzilor: cu oțet, suc de lămâie și apă

  Dacă ai o oglindă murdară, indiferent de camera în care este pusă, o soluție din apă și oțet te poate ajuta să o cureți eficient. Ai nevoie de părți egale de apă și oțet pe care să le pui într-un pulverizator. Dai cu soluția pe oglindă și lași să acționeze câteva minute. Ștergi apoi oglinda cu o cârpă din microfibre sau cu un prosop de hârtie. 

  Diferența ar trebui să fie vizibilă. Dacă totuși mai rămân urme de murdărie pe oglindă poți repeta procesul. 

  Oțetul este acid și poate îndepărta chiar și urmele de apă dură, de pastă de dinți sau cele lăsate de mâini. Pe de altă parte, dacă mirosul de oțet este mult prea pregnant, poți apela la sucul de lămâie. Fiind un acid natural, sucul de lămâie are același efect de curățare. 

  Curățarea oglinzilor cu bicarbonat de sodiu și pastă de dinți

  Urme de apă dură mai pot fi îndepărtate cu o pastă formată din bicarbonat de sodiu și oțet. Aplică pasta pe oglindă, lasă să acționeze minim două minute, apoi curăță suprafața cu o periuță veche de dinți sau cu o perie moale. 

  În cazul urmelor întărite de pastă de dinți, deși pare surprinzător acestea pot fi îndepărtate tot cu pastă de dinți. Ai nevoie să aplici un strat subțire de pastă de dinți peste urmele vechi de pe oglindă. Lași să acționeze timp de câteva minute, după care ștergi cu un burete non-abraziv înmuiat în apă caldă. 

  Curățarea oglinzilor cu un mix puternic

  Dacă aceste tipuri de substanțe nu curăță oglinzile așa cum îți dorești, poți folosi un soluție formată din mai multe substanțe cu putere mai mare de curățare. 

  O să ai nevoie de 60 mililitri de spirt, 60 mililitri de oțet, o lingură de amidon de porumb și 500 mililitri de apă caldă. Amestecă toate ingredientele într-un recipient cu pulverizator. Dă cu soluția rezultată pe oglindă și lasă să își facă efectul timp de câteva minute. 

  Înainte să ștergi oglindă mai pulverizează încă o dată un strat din soluția rezultată. După care șterge cu o cârpă cu microfibre. Oglinda va fi astfel curățată, dar și dezinfectată. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Tips&tricks: curățarea oglinzilor cu ingrediente de prin casă pentru rez...