DESIGN EXTERIOR

Idei creative pentru grădină, potrivite oricărui anotimp

  Patru idei creative pentru grădină, potrivite oricărui anotimp, care să te inspire pentru a-ți scoate spațiul verde din banal. 

  Grădina a fost mult timp locul pentru răsaduri. Doar pentru răsaduri. În zonele urbane, însă, rolul ei s-a transformat mai degrabă într-unul recreativ decât lucrativ. Nu mai mergem în grădină ca să muncim, ci ca să ne odihnim.  Ca să și reușim, am devenit cu toții mici peisajiști care încearcă să amenajeze grădina în cele mai practice moduri cu putință.

  Îți dorești ca grădina ta să fie un spațiu verde, să aibă un rol practic, dar și boem? Iată mai jos câteva idei care s-o transforme în spațiul în care să te relaxezi după muncă și în weekend. 

  Idei creative pentru grădină, de la cadă la mobilier de living

  1. Transformă-ți grădina într-o cameră în aer liber
  idei creative gradina camera
  Joacă-te cu spațiul din grădină.

  Dacă ai norocul să ai o grădină lângă casă, transform-o într-un loc în care să te simți la fel de confortabil ca în casă, cu avantajul naturii și al aerului curat.

  Poți folosi mobilier și îți poți construi un umbrar. Dacă îți dorești să creezi rapid și o podea, o poți construi din dale de lemn care se interconectează, cum au cei de la Dedeman.

  Umbrarul îți va permite să te relaxezi în grădină inclusiv în zilele ploioase, dar va contribui de asemenea la design-ul și atmosfera spațiului, așa că încearcă să-l construiești chiar tu. Alege unul din lemn, în locul unui cort din plastic pe care îl iei din comerț.

  Mobila de grădină arată deseori la fel, indiferent de producător. Ca să ieși din tiparul balansoarului din metal sau a canapelei din plastic, alege piese pe care le-ai pune, fără rezerve, și în living room sau dormitor. Un pat king size, un colțar imens sau fotolii din puf. Și nu te teme să te joci cu texturile: covor, perne decorative, accesorii de diferite culori. 

  1. Instalează un igloo
  idei creative gradina igloo
  O opțiune potrivită pentru orice anotimp.

  Designerul turc Cagla Isin Alemdar a lucrat timp de doi ani la un igloo pe care să-l poți instala în grădină fără să afectezi locul, dar care să îți ofere tot confortul unei camere în aer liber. Îl poți muta oriunde și oricând și îl poți amenaja cum îți dorești. 

  Îl poți transforma într-un spațiu în care, fie că e cer senin, plouă sau ninge, poți lua cina. Îl poți amenaja ca pe o cameră, cu fotolii, masă, lumânări și plante. Dacă lucrezi de acasă și ai nevoie de un loc în care să te poți concentra și care să nu fie cu lumină artificială și pereți, fă-l birou. 

  Opțiunile sunt nelimitate. 

  1. Montează o cadă și creează un spațiu de intimitate
  idei creative gradina cada
  Îți imaginezi o cadă în grădina ta?

  Imaginează-ți cada de fontă, în locul căreia cei mai mulți aleg acum cabina de duș, în gradina ta. O umpli cu apă caldă, asculți muzică ambientală și te relaxezi, printre bule de săruri minerale, după o zi de muncă.

  Dacă îți sună tentant, evaluează cât de mult poți investi în asta și cât de complex îți dorești să fie rezultatul. Discută cu un specialist și decide dacă dorești să tragi apă ca să funcționeze ca o cadă din casă sau dacă te axezi mai mult pe creearea unui colț verde în jurul ei, care să îți asigure intimitatea, și o umpli cu furtunul. 

  1. Construiește grădina pe vertical
  idei creative gradina plante
  Poți folosi cutii de lemn, șine din metal sau paleți.

  Sună complicat, dar este cea mai simplă dintre opțiuni. Dacă spațiul este mic și ai mai degrabă o curte, nu o grădină, poți înverzi rapid locul cu câteva trucuri. 

  Fie cumperi un panou din fier, pe care îl montezi pe peretele casei, și de care începi să agăți ghivece și jardiniere cu flori. Fie îți construiești propriul suport vertical pentru plante: poți combina fierul cu lemnul, poți face ghivece din vase pe care nu le mai folosești în casă. Inclusiv din paleți de lemn poți improviza un suport de flori, pentru un spațiu restrâns.

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Idei creative pentru grădină, potrivite oricărui anotimp