Case

Casă cu piscină, living pe două etaje și-un perete îmbrăcat în lemn, în Băneasa

    Nume: Cristina și Ovidiu
    Oraș: București, zona Băneasa
    Tip de locuință: casa la calcan, cu acces privat
    Suprafață:  240 metri pătrați, 4 camere  (living, dining, bucătărie, două băi și 3 dormitoare)
    Stau aici: din 2017, proprietari

    Când intri în această casă cu supantă, te copleșește mai întâi un sentiment de măreție – asta datorită înălțimii spațiului – și apoi îți ia ochii peretele impunător din living, placat de jos până sus cu MDF. Ce înseamnă casă cu supantă? Practic, atunci când parterul și etajul comunică parțial pe verticală, lucru care reușește aproape de fiecare dată să ofere un adevărat spectacol vizual. De un astfel de spectacol au fost atrași Cristina și Ovidiu, care și-au găsit aici cuibul mult visat.

    Înainte de a se muta în această casă cu patru camere din Băneasa, Cristina și Ovidiu, doi tineri care lucrează în imobiliare, respectiv relocări, au locuit într-un sat de lângă București, mai exact în Corbeanca. Dar după doi ani de făcut naveta în Capitală, unde au joburile, și mult timp pierdut în trafic, au decis că e timpul să se mute mai aproape. Până să găsească locul pe care azi îl numesc acasă, au căutat și vizionat spații timp de patru luni .

    Pe lângă zonă, Cristina și Ovidiu au fost cuceriți de volumele casei și felul în care e împărțit spațiu.  Dar și de faptul că era o casă la gri, iar asta însemna că o pot finisa după bunul lor plac.

    A fost puțin riscant să cumpărăm o casă la gri, pentru că aveam experiență limitată în amenajări, nu eram siguri de cum vor evolua lucrările și dacă vom duce totul la sfârșit pe baze sănătoase. De altfel, casa a stat la vânzare mai mult timp, tocmai pentru că nu e simplu să duci la capăt un astfel de proiect fără ajutor de specialitate.

    casa cu supanta living
    Peretele cu televizorul are un aer industrial. Vopseaua cu aspect de beton este Benjamin Moore. Peretele cu biblioteca delimitează parțial holul de living.

    Cei doi și-au asumat acest risc, ba chiar l-au văzut ca pe o provocare, așa că au finisat și amenajat casa după schițele făcute de ei, fără ajutor din partea vreunui specialist. Trei ani mai târziu, au simțit nevoia unui decor nou în zona de zi și dormitorul matrimonial. Cristina povestește că amenajării îi lipsea acel ”je ne sais quoi”, iar pentru asta au apelat la arhitectele Alexandra Coman și Lavinia Popescu de la Artizone.

    Din vechea amenajare au fost păstrate mai multe elemente de decor și două piese de mobilier cu aer antichizat: un dulap din dining și un butoi de vin, Ovidiu fiind pasionat de vinuri. Ambele au fost aduse din Franța și recondiționate chiar de Ovidiu.

    Provocarea proiectului a fost peretele placat cu lemn, din living, care e poate cel mai spectaculos element al amenajării. Plăcile sunt din MDF furniruit cu furnir natural din lemn de nuc, băițuit cu lac mat pe bază de apă. Acestea sunt prinse pe un placaj din PAL melaminat montat pe perete. Pentru a obține profunzime, de-o parte și de alta a plăcilor au fost montate benzi LED, care creează un joc plăcut de lumini seara.

    Chestionar cu idei bune

    Stilul casei: Este un stil modern, cu mix de piese de mobilier recondiționat. Au fost folosite nuanțe și texturi diferite, care se îmbină armonios.

    casa baneasa perete lemn
    Toate piesele de mobilier din living au fost păstrate din vechea amenajare.

    Inspirație: Emisiuni de profil, cum ar fi “La Maison France 5” , și reviste de specialitate din străinătate.

    Colțul preferat: Ne place cam totul în casă, dar dacă ar fi să aleg ceva anume, aș alege zona de relaxare din living și dormitorul matrimonial. Sunt două spații care invită la odihnă și care ne dau o stare de bine. În plus, în dormitor sunt expuse și chitările lui Ovidiu, mare iubitor de muzică.

    Elementul preferat: Sunt mai multe. Enumăr aici peretele placat cu MDF, corpurile de iluminat din zona de zi, piscina și, evident, peretele din dormitor, decorat cu ajutorul unei vopsele cu șabloane de la Benjamin Moore. Vopsea este din colecția Stencil, Novacolor, brand Benjamin Moore.

    Cea mai mare provocare: Fiind o casă la gri, a fost o provocare să înțelegem rețelele electrice și sistemul de apă și căldură. Practic, nu știam pe unde sunt trase ele din pereți, dacă sunt funcționale, dacă o să ne trezim la final că nu avem apă sau curent electric într-una dintre camere.

    Cel mai bun lucru iarna: Iarna ne bucurăm din plin de soarele care intră prin ferestrele mari.

    Cel mai bun lucru vara: Atracțiile principale vara sunt piscina și grădina. Exteriorul devine practic livingul nostru. Ne place însă să stăm și la răcoare în livingul inundat de lumină naturală.

    piscina exterioara
    Piscina – vedeta casei pe timul verii

    Ce spun prietenii: Abia așteaptă să vină la piscină.

    Proiectul DIY pe care l-ai făcut pt casa ta: Aici l-aș menționa pe Ovidiu, care a coordonat toate echipele de muncitori în prima parte a finisării casei. El a schițat proiectul în proporție de 80% și a gândit designul băilor.

    Dacă printr-o magie ai putea schimba ceva la casa ta, care ar fi acel lucru: Ne-am propus ca la un moment dat să schimbăm tâmplăria. Fiind realizată din lemn, are nevoie de întreținere frecventă, ce presupune șlefuire, vopsire și reglarea sistemelor de închidere-deschidere. Toate acestea sunt făcute o dată la trei ani de către un specialist.

    Ce personaj de ficțiune crezi că s-ar simți cel mai bine la tine acasă: James Bond

    Acasă înseamnă: Locul în care ne liniștim, ne bucurăm de o cină delicioasă și ascultăm muzică tot timpul.

    casa cu supanta hol
    Lamele din MDF furniruit au fost folosite și pentru decorarea holului.

    Dacă ar fi să-ți descrii casa în 5 cuvinte, acestea ar fi:  Luminoasă, cosy, liniște, veselie și familie.

    Sfaturi despre cum să-ți faci o casă în care să te simți bine: Pentru noi a fost important să ne dăm seama ce ne place și ce nu. Suportul unui architect care să înțeleagă ce vrei este extrem de important.

    Resurse unde ai luat mobila: Arn Store, Mobexpert, SiPro și, nu în ultimul rând, furnizorii Artizone: Grandmob – Mobilier la comanda,  Dalila Interior – Perdele și draperii, Benjamin Moore Romania.

    Foto: Sabin Prodan

    Dacă ai și tu o locuință în care te simți bine și care poate fi o inspirație pentru ceilalți, dă-ne de știre! Completează acest formular simplu și spune povestea casei tale!

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Casă cu piscină, living pe două etaje și-un perete îmbrăcat în lemn, în ...