![](https://lovedeco.ro/wp-content/uploads/2024/12/coronita-de-craciun-pe-masa-1000x568.x61813.jpg)
Semnificația coroniței de Crăciun. Unde e bine să o așezi în casă și ce simbolizează
publicat pe 02 dec. 2024Coronița de Crăciun vine să completeze magia sărbătorilor de iarnă, alături de bradul de Crăciun. Originea simbolului este una veche, în prezent fiind și un element de decorare important. Uite ce semnificație are coronița de Crăciun, unde se pune în casă și cum completează spiritul sărbătorilor. Toate detaliile, în articol.
Dacă bradul de Crăciun reprezintă spiritul sărbătorilor de iarnă, atunci coronița de Crăciun vine în completarea acestuia și aduce un strop de magie și de căldură specifică.
Fiind un alt simbol al Crăciunului, coronița are legătură atât cu tradiția creștină, cât și cu noile feluri în care îți poți decora casa festiv.
Îți spunem ce semnificație are coronița de Crăciun și care este simbolistica decorațiunii, în continuare.
Ce semnificație are coronița de Crăciun
![coronita de craciun pe perete](https://lovedeco.ro/wp-content/uploads/2024/12/coronita-de-craciun.x61813.jpg)
Originea coroniței de Crăciun are, probabil, rădăcini în tradițiile păgâne dedicate iernii. Forma sa circulară, fără început și sfârșit, simbolizează eternitatea, ciclul nesfârșit al vieții și speranța în renaștere.
Această percepția asupra obiectului a căpătat și mai mare amploare în momentul când oamenii au înțeles efectele solstițiului de iarnă.
Din momentul în care coronița a căpătat un sens și o interpretare, asocierea s-a dus și mai departe. Astfel, în tradiția creștină, coronița asociată cu coroana de spini purtată de Iisus, dar și cu speranța mântuirii și cu lumina adusă de nașterea lui Mântuitorului.
În prezent, coronița de Crăciun este privită mai ales ca un element decorativ care aduce un aer festiv și cald locuinței.
Deși mulți încă respectă simbolistica tradițională, decorarea coroniței este, în prezent, o expresie a creativității fiecăruia, fiind accesorizată cu globuri, panglici, conuri de brad, fructe uscate și alte ornamente.
Unde se pune coronița de Crăciun în casă
![coronita de craciun cu elemente de decor albe si lumanari pe masa de lemn](https://lovedeco.ro/wp-content/uploads/2024/12/coronita-de-craciun-decor.x61813.jpg)
În casă, coronița de Crăciun se pune deasupra șemineului, dacă există unul. Peretele principal al sufrageriei este, de asemenea, un loc favorabil așezării elementului decorativ.
Aceasta poziționare are rolul de a atrage privirile și de a aduce un sentiment de comuniune, precum și un aer festiv în mijlocul familiei. Așezarea coroniței într-un loc central al casei simbolizează unitatea familiei și invitația de a celebra împreună spiritul sărbătorilor.
Coronița poate fi așezată și pe masa de Crăciun, servind ca o piesă centrală decorativă, mai ales dacă este accesorizată cu lumânări.
Pe de altă parte, în funcție de zonă și de cultură, coronița de Crăciun poate să fie pusă și pe ușa de la intrare. În felul acesta, gazdele arată ospitalitatea și deschiderea casei pentru oaspeți. Aceasta este și o invitație subtilă către bucuria Crăciunului și speranța unui an nou plin de binecuvântări.
De ce este făcută coronița din ramuri de brad
Ramurile de brad înseamnă viața eternă. Fiind un copac veșnic verde, bradul simbolizează continuitatea vieții chiar și în mijlocul iernii. Acesta fiind, de altfel, și motivul principal pentru care coronița de brad este realizată din ramurile acestui arbore.
Prin extensie, fiecare decorațiune în parte pe care o poți pune pe coronița de Crăciun poate să aibă un înțeles propriu.
Uite câteva elemente decorative și semnificația lor:
- Globuri și ornamente rotunde: Simbolizează darurile primite de pruncul Iisus la naștere;
- Conuri de brad: Reprezintă, prin apropierea de natură, prosperitatea, rezistența și fertilitatea;
- Panglici roșii: Asociate cu comuniunea și cu protecția familiei;
- Fructe uscate, cum ar fi portocalele și merele: Au legătură cu abundența și harul divin;
- Lumânări: Reprezintă lumina și speranța adusă de nașterea lui Iisus.
Cum să îți faci propria coroniță de Crăciun
![coronita de craciun diy cum sa o faci](https://lovedeco.ro/wp-content/uploads/2024/12/coronita-de-craciun-diy.x61813.jpg)
Poți să îți faci singur propria coroniță de Crăciun, cu puțină îndemânare, creativitate și cu materiale și ustensile la îndemână. Mai jos, găsești pașii pe care să îi urmezi.
În funcție de îndemânare, realizarea coroniței de Crăciun poate dura între 30 și 60 de minute.
Materiale necesare:
- Ramuri de brad, naturale sau artificiale;
- Bază circulară: din spumă, lemn sau sârmă;
- Conuri de brad, globuri mici, panglici, fructe uscate, lumânări decorative:
- Pistol de lipit cu lipici fierbinte sau sârmă florală;
- Foarfecă și clește.
Pași de urmat:
Pregătește baza: Atașează ramurile de brad pe baza circulară cu sârmă florală sau lipici fierbinte.
Adaugă decorațiunile: Fixează globurile, conurile de brad, fructele uscate sau alte ornamente. Poți adăuga și lumânări, dar cu grijă să le securizezi bine.
Finalizează cu panglici: Prinde o panglică decorativă în partea de sus a coroniței pentru a o putea agăța.
Personalizează: Adaugă accente de culoare sau ornamente suplimentare pentru a se potrivi cu decorul casei tale.
-
UTILE
Care este temperatura corectă pentru sterilizarea borcanelor la cuptorul electric
Oferim și alte metode tradiționale de sterilizare a borcanelor.
-
UTILE
Ce poți face pentru eliminarea calcarului din apă. 3 metode simple de ajutor
Poți să fierbi apa și să elimini multe minerale dure.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cu ce se curăță lipiciul de pe geamul termopan și ce metodă funcționează rapid
Fără detergenți abrazivi sau unelta care zgârie.