DESIGN INTERIOR

7 reguli Feng Shui pentru ușa de la intrare în casă. Ce să faci ca să atragi abundența

publicat pe 01 aug. 2024

    Regulile Feng Shui pot să fie aplicate și pentru ușa de la intrare în casă. Se promovează astfel armonia diverselor elemente pentru bunăstarea locului. Iată o serie de reguli Feng Shui pentru ușa de la intrare în casă. Respectarea lor asigură un flux bun de energie pozitivă și poate atrage norocul în casă. Detalii și sfaturi, în articol. 

    Ușa de la intrarea în casă este percepută în concepția Feng Shui drept un fel de poartă care lasă să intre și să circule energia pozitivă. Ușa și holul de la intrare, cu fiecare element specific, pot să influențeze fluxul de energie, pot influența starea de spirit a locatarilor și pot atrage sau nu norocul. 

    Sfaturi Feng Shui pentru ușa de la intrare în casă

    Ca să știi la ce să fii atent când alegi ușa de la intrare și când decorezi holul, iată câteva reguli Feng Shui care te pot ajuta. 

    1. Oglinda cu fața spre ușă

    Plasarea unei oglinzi pe holul de la intrarea în casă influențează foarte mult felul în care energia pozitivă circulă prin casă. 

    Regulile Feng Shui subliniază faptul că este o greșeală plasarea oglinzii din hol cu fața către intrare. Asta pentru că, practic, energia pozitivă Chi care intră în casă este reflectată de oglindă și se întoarce afară. 

    Oglinda poate să fie așezată pe un perete perpendicular cu ușa de la intrare pentru a nu influența negativ fluxul de energie. 

    2. Direcția ușii

    Felul în care ușa dă către o direcția sau alta influențează foarte mult parcursul energiei în casă. Ideal, recomandarea Feng Shui este ca ușa de intrare să fie plasată pe următoarele direcții: est, sud-est, sud sau nord. Aceste direcții sunt asociate cu prosperitatea, norocul și o stare de bine în casă. 

    Pe de altă parte, o ușă pusă pe direcția vest, sud-vest, nord-vest sau nord-est poate aduce energii negative în casă. 

    3. Culoarea potrivită

    Ușa de la intrare trebuie să aibă, potrivit Feng Shui, o culoare care să se armonizeze cu energia generală a casei. Roșul este, de exemplu, o culoare care rezonează cu energia pozitivă, aduce vitalitate și noroc. Roșul se potrivește unei uși orientate către sud. 

    Negrul sau albastrul reprezintă culori potrivite pentru ușile de la intrare cu orientare către nord. Pentru ușile orientate către est și sud-est culorile naturale, cu tente de lemn, sunt cele mai bune. Galbenul este potrivit pentru ușile puse pe vest, iar albul pentru cele cu direcțiile sud-vest sau nord-est. 

    4. Proporții și obstacole

    Ușa de la intrare trebuie să aibă deschidere spre interior. Numai așa energia pozitivă va fi atrasă în casă. Dacă ușa se deschide la exterior va aduce dezechilibru în fluxul de energie. 

    Și dimensiunea ușii este importantă pentru armonia interioară propusă de Feng Shui. O ușă dimensionată prea mare pentru hol va duce la pierderea diverselor oportunități. În schimb, o ușă prea mică nu va lăsa energia să circule corect și nu va aduce armonie în casă. 

    Foarte important, ușa nu trebuie să aibă obstacole în calea ei. Energia pozitivă Feng Shui fiind un element care curge lin, nu trebuie să fie obstrucționată în niciun fel atunci când trece de ușa de la intrare. 

    Mergând pe aceeași idee, ideile Feng Shui arată că ușa nu trebuie să se deschidă aproape de o scară ori de un perete despărțitor care este mai aproape de doi metri. 

    5. Plante și simboluri

    Ghivecele cu plante naturale puse pe holul de la intrarea în casă atrag energia bună. Plantele nu trebuie să aibă frunze ascuțite, trebuie să aibă parte de suficientă lumină și să fie în armonie cu designul spațiului. 

    Energia este atrasă în hol prin ușa de la intrare dacă există și simboluri sau obiecte personale cu semnificație pozitivă. Un clopoțel de vânt poate promova armonia în casă, în timp ce fotografiile sau lucrările de artă creează o atmosferă primitoare. 

    6. Dezordinea

    Pe holul de la intrare este important să nu fie dezordine. Intrarea în casă creează atmosfera locului și prima impresie, așa că dezordinea trebuie eliminată. Folosește-te de mobilă și accesorii pentru hol pentru organizarea încălțămintei, a hainelor și a cheilor. 

    7. Verificare periodică

    Ușa de la intrarea în casă trebuie să funcționeze perfect pentru a nu afecta energia casei. Dacă ușa scârțâie, atunci trebie unsă. Dacă vopseaua se cojește, atunci trebuie vopsită. Dacă are crăpături sau nu mai funcționează corect, atunci trebuie înlocuită. 

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments