Bucătărie

6 lucruri din bucătăria bunicii care sunt din nou la modă

  Vechiturile din casele bunicilor au revenit la modă, iar tendințele retro și vintage sunt dovada că vechiul e noul cool. Multe dintre lucrurile pe care le credeam demult apuse au redevenit surse de inspirație pentru designerii de interior.

  De la hârtia ceruită pentru rafturi, la colțare și până farfurii decorative, poți să integrezi în locuința ta lucruri din bucătăria bunicii care sunt din nou la modă, conform celor de la Apartment Therapy.

  1. Hârtia ceruită pentru rafturi

  Hârtie pentru rafturi ceruită, Shipgratis, 32,99 lei

  Hârtia colorată din sertarele și rafturile bunicii e din nou cool. Alege culori care să se potrivească cu estetica bucătăriei tale sau modele care să te binedispună. Hârtia ceruită este foarte utilă, îți va proteja rafturile și sertarele de praf și astfel vei avea mai puțin șmotru de făcut. Schimbă hârtia de fiecare dată când faci curat pe rafturi și în sertare, ca să păstrezi curățenia.

  2. Draperii scurte de tip bistro

  Draperiile scurte dau un aer retro bucătăriei

  Vrei să aduci un aer retro bucătăriei fără să arate ca scoasă din anii ’50? Atunci poți adăuga un accent vintage cu ajutorul draperiilor scurte, de tipul celor din bistro. Nu e musai să fie cu pătrățele roșii și albe, ci poți să folosești orice modele și culori îți plac și se potrivesc cu mobilierul din bucătăria ta. Evită totuși culorile închise și modelele prea încărcate dacă ai o bucătărie mică, fiindcă riști să o faci să arate și mai aglomerată.

  3. Față de masă cu flori

  Față de masă Antonela, Mobexpert, 198 lei

  Elementele florale erau piesa de rezistență în bucătăria bunicii, iar acum sunt din nou în trend. De la faianță și tapet la fețe de masă și mușamale cu motive florale, poți da un aer retro bucătăriei tale încorporând printuri cu flori în decor. Arată foarte chic și se potrivesc și într-o amenajare de tip provensal.

  4. Borcane ca recipiente de depozitare

  (Păstrează borcanele de la alimtenele consumate și refolosește-le ca recipiente de depozitare.)

  Pe vremuri, bunicile noastre păstrau borcanele de la bulion sau alte ingrediente cumpărate de la aprozar și le refoloseau ca recipiente de depozitare. Probabil că-ți amintești de magiunul făcut toamna și pus la păstrare în cămara din bucătăria bunicii în borcanele adunate de-a lungul anului. Este o metodă eco, de upcycling, pe care o poți folosi acum și tu, fiindcă borcanele sunt din nou la modă. Poți fi și mai eco dacă în loc să iei alimente ambalate, le cumperi în varianta vrac și le pui în borcane acasă.

  5. Colțarul de bucătărie

  Colțarul din bucătărie este locul perfect pentru micul dejun, dar și pentru serile cu prietenii la un pahar de vin

  Colțarele de bucătărie sunt iar cool. În loc să-ți mănânci micul dejun în timp ce te plimbi prin bucătărie sau stai pe scaun în fața insulei, poți să te bucuri de confortul unui colțar. Este super confortabil și foarte eficient în materie de spațiu. Se potrivește chiar și într-o bucătărie mai mică. În plus, serile cu prietenii se pot desfășura chiar și în bucătărie dacă ai un colțar, nu doar pe canapeaua din sufragerie.

  6. Farfurii decorative

  Înlocuiește tablourile cu farfurii decorative pentru o bucătărie vintage și cool

  A venit timpul să scotocești prin cutiile cu vechituri de la bunica și să scoți farfuriile din lut, dar și pe cele din ceramică. În loc să-ți cumperi tablouri cu citate sau decorațiuni scumpe, atârnă farfurii vechi pe pereți. Vor arăta foarte cool, iar bucătăria ta va avea un aer vintage fără prea mult efort sau investiție. Dacă ai chef și timp, poți să recondiționezi chiar tu niște farfurii care nu-ți mai plac într-un proiect DIY. Cine-ar fi zis că bucătăria bunicii va fi din nou în trend?

  Subscribe
  Notify of
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Medina
  3 years ago

  Eu pe unele le foloseam si inainte.Cum ar fi draperiile scurte si fata de masa cu flori.

  icon

  6 lucruri din bucătăria bunicii care sunt din nou la modă