
Bucătării mici, idei mari: cum faci să ai mai mult spațiu
La început, amenajarea unei bucătării mici poate părea o misiune imposibilă. Dar dacă privești lucrurile din alt unghi, situația se poate transforma într-un proiect mai mult decât interesant și foarte creativ. Iar unghiurile sunt cu siguranță ceva pe care trebuie să mizezi într-un spațiu mic, în care e recomandat să pui orice colț în valoare. Uite cum faci asta și cum amenajezi o bucătărie mică de bloc, în câțiva pasi simpli.
Sunt multe moduri prin care poți să amenajezi o bucătărie mică, în așa fel încât să fie practică, iar rezultatul final, unul plăcut estetic. Iată un ghid util, inspirat din ideile propuse de cei la Apartment Therapy.
Barul, un element modern și câteodată necesar

Dacă bucătăria ta este un spațiu deschis cu livingul sau altă încăpere, cea mai simplă modalitate în care poți să economisești spațiu este să înlocuiești clasica masă cu scaune, cu un bar. Acest mic artificiu te va salva în multe situații, nu doar atunci când trebuie să mănânci. Îți este util când gătești, pentru că poți să pui pe blat alimentele sau ustensilele, iar când nu folosești bucătăria poți depozita aici diferite lucruri, precum un coș cu fructe sau chiar obiecte decorative care pot fi mutate cu ușurință. Într-o bucătărie mică, închisă, poți să folosești o masă pliantă.
Litera magică „U”

Felul în care aranjezi mobila într-o bucătărie mică de bloc este important, iar cea mai bună variantă este să amenajezi bucătăria în formă de „U”. Mai exact, să montezi piese de mobilier pe trei laturi ale bucătăriei. În felul ăsta, vei avea mai mult loc pentru a depozita alimente și ustensile pentru bucătărie. Dacă încăperea este lungă, dar foarte îngustă, amenajează doar doi pereți. Ca să economisești și mai mult spațiu, alege electrocasnice incorporabile și montează dulapuri pe perete, cât mai aproape de tavan.
Rearanjarea mobilei și electrocasnicelor

În bucătărie sunt câteva elemente care nu pot să lipsească, precum aragazul sau frigiderul, dar ce faci când nu ai loc să le integrezi? De exemplu, poți să inversezi poziția chiuvetei cu cea a plitei, ca în acest apartament de 38 de metri pătrați. Pentru asta, va fi nevoie să apelezi la ajutorul unui arhitect de interior, care îți va spune exact dacă acest lucru este posibil sau nu în bucătăria ta.
Spații de depozitare inteligente într-o bucătărie mică

Bucătăria nu este doar locul în care gătești sau mănânci, e și locul în care păstrezi cea mai mare parte dintre alimente, ustensile și accesorii. Câteodată, este chiar singurul loc de care dispui pentru a le depozita. Dacă într-o bucătărie mare poți să folosești fără probleme blatul mobilierului pentru asta, într-o bucătărie mică e recomandat să păstrezi cât mai puține lucruri la vedere, pentru că lasă impresia unui spațiu dezordonat.
O soluție practică este să montezi polițe sau suporturi pentru accesoriile de gătit sau condimente, de exemplu. Pe lângă generozitatea pereților, poți să apelezi și la cea a mobilei. Mai exact, montează suporturi pe interiorul ușilor de la dulapuri și păstrează acolo lucruri de dimensiuni medii sau mici. Astfel de suporturi pot fi montate și în lateralul dulapurilor.
-
DIY
Cum să faci căsuțe de turtă dulce precum cele din filmele de Crăciun la care te uiți an de an
Mereu am fost curioasă cum se fac acele căsuțe din turtă dulce pe care le vedeam în toate filmele de Crăciun.
-
CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE
Cum să speli geaca de puf fără să îi deteriorezi umplutura
Foarte important: nu folosi balsam sau înălbitor.
-
LIFE
Ferme cu animale unde poți petrece o vacanță plină de serotonină și dopamină
Ce poate fi mai frumos.