Apartamente cu 2 camere

10 idei de amenajare pentru un apartament cu două camere decomandat și ce poți învăța din ele

    Cum gândești o amenajare pentru un apartament cu două camere decomandat? Fiecare încăpere vine la pachet cu provocările ei, iar noi venim cu inspirație și sfaturile arhitecților.

    Idei de amenajare pentru un apartament cu două camere decomandat / Idei de amenajare pentru un apartament mic de bloc / Amenajări de apartamente cu 2 camere sub 50 mp

    Sunt o mulțime de lucruri de care trebuie să ții cont într-o amenajare de apartament cu două camere. Mai ales dacă spațiul nu e foarte încăpător și trebuie să înghesui în el toate cele necesare vieții de zi cu zi, de la pat, la dressing, la canapea și alte piese de mobilier mari. Și apoi trebuie să găsești și un concept de design armonios, care să-ți facă plăcere să-ți petreci timpul în acel spațiu, să aibă continuitate în toată casa și să pună în valoare dimensiunile apartamentului. Pare complicat, dar e floare la ureche dacă te inspiri din amenajările de mai jos și extragi din ele și câteva trucuri de la arhitecți și designeri.

    Idei de amenajare pentru un apartament cu două camere decomandat

    O compartimentare care delimitează foarte clar funcționalitatea fiecărei camere funcționează cel mai bine într-un spațiu mai generos. Și dacă nu te confrunți cu lipsa lui, atunci s-ar putea să te inspire aceste idei de amenajare pentru un apartament cu două camere decomandat cu suprafețe între 60 și 80 metri pătrați.

    Amenajare low cost într-un apartament de 60 metri pătrați din Târgu Jiu

    Liliana și George, proprietarii acestui apartament de 60 metri pătrați din Târgu Mureș, și-au dorit un spațiu pe care să-l poată închiria. Cu ajutorul designerului Simona Ungurean, au obținut o amenajare care anticipează nevoile viitorilor chiriași și au cheltuit doar 6.500 euro. Asta în contextul în care l-au cumpărat „la gri”.

    Simona gândit un concept de design ce are la bază stilul industrial, cu mult metal și elemente brute: beton, cărămidă, sticlă. Toate acestea pot imprima o atmosferă rece spațiului, așa că designerul l-a „îndulcit” cu materiale textile moi, decorațiuni, lumină caldă și plante verzi.

    Sfatul designerului:

    „Unul dintre neajunsurile proiectului a fost bugetul limitat, care a determinat alegerea obiectelor după preț mai degrabă decât după aspect. Acest lucru a creat „emoții” asupra rezultatului final, clienții nefiind siguri dacă elementele se vor îmbina armonios în decor. Pentru a verifica acest lucru, am realizat simulări 3D asupra spațiului”, explică designerul.

    Apartamentul din București al unei studente, amenajat cu 12.000 euro

    O tânără studentă la ASE a locuit timp de un an într-un cămin din București, iar apoi și-a cumpărat un apartament cu două camere în ansamblul Novum Invest Politehnica. Ca să-l amenajeze, a lucrat cu arhitecta Raluca Vîrtopeanu și după opt luni de muncă, a reușit să-l amenajeze cu un buget total de 12.000 euro.

    Spațiul era „la gri” când l-a luat, iar conceptul și proiectul amenajării au avut ca scop general eficiența. Cei 60 metri pătrați au fost folosiți la maximm, astfel că spațiile de depozitare sunt prezente în fiecare cameră, iar mobilierul a fost realizat la comandă. Paleta cromatică este predominant neutră, iar stilul modern.

    Sfatul arhitectei:

    „Nu vă grăbiți în etapa creării conceptului de amenajare. Este faza ce vă ajută să vizualizați imaginea de ansamblu a decorului, foarte importantă în economia amenajării finale”, avertizează Raluca. Arhitecta spune că există și o „rețetă” prin care nu poți da greș: „finisați pereții cu vopsea albă și adăugați accente de culoare cu ajutorul unor mici piese de mobilier și al accesoriilor”.

    Amenajare pastelată într-un apartament cu 2 camere din Timișoara

    O paletă cromatică pastelată nu e tocmai ce te-ai aștepta să vezi în apartamentul unui bărbat pasionat de sport. Însă proprietarul acestui spațiu de 60 metri pătrați din Timișoara și-a dorit o amenajare caldă, eficientă ca depozitare și plăcută vizual, iar arhitecta de interior Cristina Blaga de la West Concept a făcut totul posibil.

    Cristina a venit cu o propunere de design eclectic cu influențe glam, a îmbinat piese vintage cu elemente simple de efect și a obținut un „acasă” cozy pentru proprietar. Iar nota de plată de la final a fost de 12.000 euro, cu o implementare ce a dura aproximativ patru-cinci luni. Și tot procesul a inclus și o ședință de „homestyling”, în care Cristina și proprietarul au ales decorațiunile și detaliile finale.

    Sfatul arhitectei:

    „Nu-ți fie teamă să combini mai multe stiluri. De multe ori, nu avem un singur stil care ne place și e greu să alegem un lucru sau altul. De aceea, cu ajutorul unui specialist poți combina gusturile sau stilurile pentru a crea un efect și mai interesant și dinamic”, spune arhitecta de interior.

    Un apartament în stil interbelic din Cluj-Napoca, amenajat cu piese Ikea

    Cum spațiul nu a fost tocmai o problemă, căci acest apartament cu două camere din Cluj-Napoca are o suprafață de 70 metri pătrați, designerii Gabriela Postole și József Fülöp de la studioul de design Mostwanted și-au putut desfășura în voie creativitatea. Locuința are un hol mare, o bucătărie generoasă cu loc de luat masa, o baie, o cămară, un living pe colț și un dormitor super spațios. Iar cei doi proprietari îl folosesc doar în vizitele de lucru sau în vacanțe, și au vrut o amenajare neutră, dar primitoare.

    Finisajele erau deja montate când au preluat proiectul Gabriela și Jozsef, așa că cei doi designeri au venit doar cu decorațiunile și unele piese de mobilier. Realizarea schițelor de amplasare și a listelor de cumpărături de la Ikea a durat cam două săptămâni, iar implementarea a mai durat încă două luni. La finalul cărora au cheltuit 10.000 euro și au obținut o amenajare ca scoasă din catalogul Ikea.

    Sfatul designerilor:

    „Asortat nu înseamnă aceeași gamă de mobilier pentru toată încăperea. Poți combina un dulap de dormitor cu noptiere din altă gamă. De exemplu, în living am folosit alt corp TV decât restul mobilierului, iar masa de cafea este din aceeași gama cu comoda, masa de toaleta și noptierele din living”, sfătuiesc cei doi designeri.

    Un apartament cu 2 camere decomandat în care bucătăria e și închisă, și deschisă

    Mădălina și Bogdan, doi tineri IT-iști proprietari ai unui apartament cu două camere și 82 metri pătrați, și-au dorit ca spațiul să rămână decomandat, însă să-l poată deschide ori de câte ori au chef. Așa că au apelat la arhitecta de interior Cristina Micu, care le-a gândit o bucătărie închisă, dar în același timp deschisă.

    Ca să poată pune o insulă în bucătărie, dar să o poată și închide la nevoie, arhitecta a separat livingul de zona de gătit prin uși armonice de sticlă. A spart doar parțial peretele dintre cele două încăperi, iar acum Mădălina și Bogdan le pot separa oricând.

    Sfatul arhitectei:

    „Pentru a crea o atmosferă generală unitară, păstrează în toate încăperile aceeași gamă cromatică și stil de finisaje și mobilier. În această amenajare, am ales culori neutre și pastelate, accentuate de mici elemente de decor și corpuri de iluminat”, îndeamnă Cristina Micu.

    Idei de amenajare pentru un apartament mic de bloc

    Undeva între limitele de 50 și 60 metri pătrați se încadrează o amenajare de apartament mic de bloc. Nu e chiar minuscul, încât să simți că nu-ți încap toate piesele de care ai nevoie, dar nici nu poți spune că te bucuri de un dormitor ultra-spațios. Dacă ai nevoie de inspirație pentru un astfel de spațiu, o găsești mai jos.

    Un apartament cu două camere și 50 metri pătrați din Militari

    Când au cumpărat acest apartament din cartierul bucureștean Militari, proprietarii i-au intuit potențialul. Au fost nevoiți, căci în 50 metri pătrați erau finisaje învechite, degradate, piese de mobilier vechi ce întunecau camerele și ultima renovare fusese făcută cam cu 30 ani înainte.

    Cei care i-au ajutat să-l scoată la lumină sunt arhitecții de interior Andre-George Dobrea și Ștefania Bobaru, de la Vim Studio. Brief-ul a fost o amenajare potrivită pentru închiriere, cu un stil modern, scandinav. Renovarea a durat cinci luni și a costat aproximativ 30.000 euro, din care cea mai semnificativă investiție a fost la partea de lucrări de renovare.

    Sfatul arhitecților:

    „În vestibul, am creat iluzia unui placaj de PAL albastru care plutește, imagine creată cu ajutorul luminii LED ce creează o aură pe peretele unde am aplicat placajul”, explică arhitecții Vim Studio. Poți aplica și tu metoda asta în amenajarea ta, ca să creezi o zonă de interes și să spargi din monotonia unei camere în care, din cauza spațiului, nu poți veni cu prea multe piese decorative.

    Sac de box în living și pasteluri în bucătărie, într-un apartament de burlac din Militari

    Tot în zona Militari se află și acest apartament cu două camere decomandat, de 50 metri pătrați al unui burlac de 40 ani. Locuiește singur, așa că și-a dorit o amenajare care să-i deservească și pasiunile, dar și să arate primitor și cald, cu nuanțe de lemn și tonuri de bleu.

    De proiect s-a ocupat designerul Alexandru Bucur de la Interiology, care a gândit împreună cu arhitecta Roxana Revin o amenajare echilibrată. A folosit finisaje cozy, precum cărămida aparentă, și o paletă cromatică neutră care să acomodeze și elementele-surpriză: canapeaua din catifea petrol și sacul de box ce atârnă în living. Iar restul casei se armonizează cu această cameră, bucătăria fiind pastelată, iar dormitorul bleu ca în cărțile poștale grecești.

    Sfatul arhitectului:

    „Dormitorul din această amenajare are o latură de 5 metri și una de 2,3 metri, așa că am propus o tăblie joasă din lemn. Ea se întinde pe toată lungimea camerei, ca să-i accentueze adâncimea și să mărească vizual spațiul. Fereastra mare către balcon adaugă și ea generozitate camerei”, explică Alexandru Bucur. Poți folosi și tu trucul cu tăblia întinsă pe toată lungimea camerei, dacă te confrunți cu o situație similară.

    Un apartament cu mult mobilier personalizat și pereți albaștri

    Când arhitecta Cristina Micu a preluat acest apartament din complexul Baba Novac Residence, avea finisajele montate de dezvoltator: pereți albi, gresie, faianță, parchet, uși. În cinci luni, cu aproximativ 20.000 euro, a terminat o amenajare colorată, caldă – în ciuda nuanțelor reci de vopsea -, cu piese de mobilier personalizate după nevoile proprietarilor.

    Pereții de accent care schimbă atmosfera în fiecare cameră, fără să încarce vizual, sunt punctul forte al amenajării. În dormitor, Cristina a vopsit albastru-cerneală peretele cu patul. În living, a placat peretele cu televizorul cu cărămidă aparentă. În bucătărie, un perete întreg e acoperit cu MDF și sticlă albă care reflectă lumina și dă senzația de spațiu mai mare. Și pe lângă toate artificiile stilistice, există și suficient spațiu de depozitare.

    Sfatul arhitectei:

    „Dacă ai un hol îngust și neluminat, fă mobilierul pe comandă. În acest apartament, deși suprafața holului e redusă, am reușit să îmbin și esteticul și funcționalul, prin dimensiunile mobilierului. Un alt truc vizual este folosirea albului, pentru pereți și mobilier, și oglinzile, care fac spațiul să pară mai mare și reflectă lumina”, detaliază Cristina.

    Idei de amenajare pentru un apartament cu 2 camere sub 50 mp

    În proiectul de amenajare pentru un apartament cu 2 camere sub 50 mp ar trebui să incluzi multe trucuri vizuale, căci vei avea nevoie să faci locul să pară un pic mai mare și aerisit. Iar pentru asta te poți inspira din ideile de mai jos.

    Un apartament cu două camere și 45 metri pătrați pare mai spațios după renovare

    Designerul de interior Adela Chivărean a avut o misiune dificilă în amenajarea acestui apartament de 45 metri pătrați dintr-un bloc construit în anii ’60 în zona Floreasca: să îl facă mai luminos și mai spațios. În șase luni, cu 30.000 euro, a reușit să obțină o atmosferă minimalistă, pragmatică, aerisită.

    Singura demolare pe care a făcut-o a fost o jumătate de perete care obtura o ușă franceză. După ce a readus-o la starea inițială, dormitorul a devenit mai luminos. Iar mobilierul l-a păstrat la minim, ca să nu ocupe loc inutil în camere. Și nici nu a fost nevoie de cine știe ce spații de depozitare, căci proprietarii și-au dorit să închirieze în regim hotelier apartamentul. Așa că la final, când toate piesele au fost puse la locul lor, spațiul de 45 metri pătrați a ajuns să pară mult mai încăpător.

    Sfatul designerului:

    „Nu am aglomerat cu mobilier, iar cel pe care l-am ales este see-through (se vede prin el – n.r.) pentru a mări vizual spațiul”, argumentează Adela. Iar asta e o soluție bună când camerele par înghesuite – să lași podeaua și pereții să se vadă prin obiecte de mobilier fie cu picioare care le ridică de la sol, fie cu cadru „scheletic”, fără uși care să obtureze privirea.

    Un spațiu de 48 metri pătrați amenajat glam, cu accente retro

    Cel mai frecvent lucru care se întâmplă într-o amenajare de apartament cu 2 camere sub 50 mp este că ajungi să menții totul alb, pentru ca spațiul să nu mai pară atât de înghesuit. Însă nu e cazul să te temi de culori tari, iar asta o demonstrează designerul de interior Adriana Popa de la Studio AP prin amenajarea acestui apartament de 48 metri pătrați.

    Adriana l-a preluat cu finisaje ponosite, mobilă veche și prea multă, și l-a dat înapoi proprietarilor cu nuanțe saturate pe pereți, mobilă modernă și un stil glam. Verdele smarald este prezent mai în toată casa și se potrivește la fix cu profilele decorative, elementele metalice aurii, accesoriile din blană și catifeaua. Toată investiția a ajuns la 30.000 euro și a inclus finisaje medii ca preț.

    Sfatul designerului:

    „Chiar dacă fiecare încăpere transmite o altă senzație, caută un mod de a lega vizual aceste spații. Menține stilul în toate încăperile, inclusiv paleta cromatică. Iar dacă ai ocazia, alege o formă dominantă care să se regăsească în fiecare dintre ele, fie în tapițeria scaunelor, montajul ceramicii sau în imprimeul textilelor”, spune Adriana.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    10 idei de amenajare pentru un apartament cu două camere decomandat și ce poț...