Apartamente cu 2 camere

O bucătărie amenajată ca un lounge și living pastel, într-un apartament de două camere din Timișoara

  Cristina Blaga, arhitectă de interior la West Concept, a amenajat în culori pastel și stil eclectic locuința unui bărbat pasionat de sport. A luat un simplu apartament din Timișoara, cu două camere și 60 metri pătrați, și l-a transformat într-un acasă confortabil și aerisit.  

  Cristian, pasionat de sport şi călătorii, şi-a dorit ca apartamentul său de două camere să devină un spaţiu cald, eficient ca depozitare și plăcut vizual, fără să cheltuie o sumă considerabilă. Cristina a venit cu o propunere de design eclectic cu influențe glam, care îmbină piese vintage cu elemnte simple și de efect și s-a ocupat de amenajare în 2019.

  apartament Timișoara
  Amenajare apartament Timișoara: fotografiile sunt comandate de pe internet, iar ramele sunt din magazin

  Bucătărie amenajată ca un lounge și living aerisit

  Printre diferite nuanțe neutre, în living iese în evidență fotoliul verde făcut pe comandă. Canapeaua e făcută tot pe comandă, ca să se încadreze pe dimensiunea peretului. Liniile drepte şi geometria mobilierului se îmbină jucăuş cu oglinda din ratan, dar şi cu modelul comodei de sub ea, o piesă vintage cu sticlă cu efect de oglindă, preferata Cristinei şi a lui Cristian.

  Fotoliul verde trebuia să fie albastru iniţial

  Bucătăria cuprinde şi o zonă de dining (da, atât e de mare) și e amenajată atât funcțional, cu tot ce are nevoie o bucătărie, dar și cozy, cu scaune tapițate, o masă din lemn, rafturi cu decorațiuni, flori și lumânări. 

  Bucătăria a păstrat contrablatul original

  Modelul uşilor frezate e similar cu cel al ușilor de la consola TV din living, pentru continuitate. Iar contrablatul ce imită marmura e singurul element original pe care Cristina l-a păstrat și în jurul căruia a gândit amenajarea bucătăriei. 

  Peretele de accent adăugă o notă modernă bucătăriei cu iz clasic

  „Zona de dining am creat-o ca o zonă de lounge, cu frigider incorporabil. Am realizat şi un perete panotat într-o nuanţă de albastru pastel şi am întregit ambientul cu multe texturi naturale: blatul de lemn al mesei, lustra croşetată şi plante. Toate aceste elemente sunt menite să te facă să simţi confortabil şi să doreşti să te bucuri de acea zonă”, povestește Cristina.

  Dormitorul este luminos şi decorat simplu. Cristina a folosit și aici predominant nuanțe neutre, cu mici accente cum ar fi cuverturile, lustra neagră și peretele albastru pal pe care este pus în contrast un ceas metalic negru. Pentru depozitare a montat un dulap încastrat și o comodă. 

  Multe dintre obiecte au fost luate de la The Home, Ikea, Retroboutique, Vivre şi Hornbach, iar patul de la Timflex. Tablourile din living sunt de fapt fotografii comandate de pe internet, cu rame făcute la comandă. Cel mai costisitor element a fost comoda cu uşi de oglindă din living.

  Comoda din living a fost cel mai costisitor element

  Chiar dacă apartamentul era în stare bună atunci când a fost preluat, Cristina a reuşit să-l schimbe radical şi să îi ofere căldura şi senzaţia de spaţiu locuit pe care şi-o dorea proprietarul.

  Îmbinările de culori sunt simple şi echilibrate

  „Unul din ultimele lucruri care s-au întâmplat a fost să facem o sesiune de „homestyling”. E momentul când toate decoraţiunile alese şi detaliile finale au fost puse pe poziţie. Când m-am uitat la imaginea de ansamblu, mi-a trezit un sentiment de căldură şi confort. Părea că e acasă, un spaţiu locuit şi personal”, își aduce ea aminte. Dezvoltarea conceptului a durat în jur de o lună jumate, iar implementarea aproximativ patru-cinci luni și în final, întreaga amenajare a costat 12 000 euro.

  apartament Timișoara
  Amenajare apartament Timișoara: mici decorațiuni pot schimba complet atmosfera

  Tips&tricks pentru amenajare de la Cristina Blaga

  Nu-ţi fie teamă să combini mai multe stiluri. De multe ori, nu avem un singur stil care ne place şi e greu să alegem un lucru sau altul. De aceea, cu ajutorul unui specialist poţi combina gusturile/stilurile pentru a crea un efect şi mai interesant şi dinamic. 

  Caută elemente speciale de amenajare. Nu trebuie să fie multe sau scumpe. Ele vor fi „sarea şi piperul” locuinței tale: poate fi un scaun cu o formă inedită, o pictură abstractă sau decoraţiuni din călătoriile tale.

  Împarte bine bugetul. Investește în elementele pe care le schimbi mai rar – finisaje de calitate, mobilierul de bucătărie, patul şi dulapul de haine. 

  Foto: Dan Purice

  Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea amenajării acestui apartament din Timișoara ne-a fost trimisă de Cristina Blaga. 

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  O bucătărie amenajată ca un lounge și living pastel, într-un apartament de ...