Apartamente cu 2 camere

O studentă și-a amenajat apartamentul de două camere cu ajutorul unei arhitecte și a investit 12.000 euro

publicat pe 21 mai 2021

    După un an de locuit la cămin, o tânără din Craiova, studentă la ASE, și-a cumpărat un apartament de două camere în București, în ansamblul Novum Invest Politehnica. A lucrat cu un designer de interior pentru amenajare, s-a încadrat într-un buget de 12.000 euro și opt luni.

    Apartamentul de 60 metri pătrați se află în complexul Novum Invest Politehnica, iar tânără proprietară (21 de ani) l-a cumpărat la gri, pentru a-l putea personaliza după gustul ei. Împreună cu arhitecta Raluca Vîrtopeanu au ales gresia, faianța, parchetul și ușile dintr-o gamă propusă de dezvoltator. Sunt modele simple, ce au putut fi integrate cu ușurință în amenajare și care, astfel, i-au permis designerului să se „joace” cu restul elementelor din decor.

     

    Conceptul și proiectul amenajării s-au învârtit în jurul eficienței: cei 60 metri pătrați să fie folosiți la maximum, fără a da senzația de înghesuială. În fiecare cameră remarcăm spații de depozitare dispuse pe orizontală sau verticală, în funcție de necesități. Pentru ca totul să se potrivească la milimetru, Raluca a ales varianta mobilierului la comandă, gândit în linii simple.

    Zonă 2 în 1

    O provocare a amenajării a fost zona de zi, care trebuia să înglobeze două spații: livingul și diningul. Raluca a marcat zona de living, care include o canapea și o comodă TV, vopsind pereții într-o culoare „girlish” și cu o scafă cu bandă LED. Vopseaua este de la Benjamin Moore (110 lei/metru pătrat) și a fost aplicată în două straturi, după ce în prealabil întreaga suprafață a peretelui a fost dată cu un grund special.

    Livingul are o fereastră îngustă, care a impus adăugarea unor surse de lumină suplimentară. „Stadiul apartamentului fiind unul incipient, am putut modifica ușor partea electrică. Astfel, în zona de living am creat o scafă cu bandă LED, iar în cea de dining am adăugat o sursă suplimentară de lumină”, spune Raluca.

    În dining a montat o masă cu blat de marmură și bază metalică aurie și scaune tapițate cu catifea într-o nuanță asortată livingului. În felul ăsta, rezultatul este unitar.

    În bucătărie, Raluca a ales mobilier lucrat pe comandă din PAL melaminat alb, cu excepția micii zone de luat masa, unde a folosit o masă din MDF și două scaune din plexiglas negru. Din MDF alb a gândit și masca ce îmbracă caloriferul. Un tablou în stil pop-art, pictat de artistul Laurențiu Istodorescu, dă culoare și energie spațiului.

    „Fiind nevoie de o extensie a spațiului de lucru, am adăugat un corp metalic cu polițe de sticlă, asortat cromatic cu lustra și mobilierul din mica zonă de luat masa”, spune Raluca.

    În dormitor a mers pe varianta unui pat încadrat de un ansamblu de mobilier cu depozitare, lucrat și el pe comandă. Datorită dimensiunilor generoase ale ansamblului, nu a mai fost nevoie de alte spații de depozitare. O măsuță de machiaj, însoțită de un taburet tapițat completează peisajul dormitorului.

    Baia are cabină de duș în loc de cadă și finisaje în culori calde. Chiuveta stă pe un corp de mobilier cu depozitare, iar deasupra ei un dulap cu oglindă sporește latura practică a amenajării.

    novum invest apartament
    Amenajare apartament Novum Invest: finisajele neutre ale băii dau căldură amenajării.

    Resurse

    Majoritatea pieselor au fost lucrate pe comandă la firma Mobroom. Canapeaua a fost cumpărată de la Euromobila,  masa de dining de la Norda Shop, scaunele și lustra de la www.thehome.ro. Mesele și polița din bucătărie au fost luate de la IKEA, iar scaunele de la Brico Depot. Mobila din dormitor a fost făcută pe comandă, inclusiv patul tapițat. Taburetul și lustra au fost de la www.thehome.ro.

    Din momentul cumpărării apartamentului până în cel al mutării au trecut opt luni. Patru luni au durat montarea finisajelor și modificarea instalației electrice, iar alte patru – timpul de execuție al mobilierului custom-made, căutarea și cumpărarea pieselor care nu au fost lucrate pe comandă: canapea, mese, scaune și corpuri de iluminat. Bugetul total al amenajării a fost de 12.000 euro.

    Tips&tricks pentru amenajare de la Raluca Vîrtopeanu

    • Nu vă grăbiți în etapa creării conceptului de amenajare. Este faza ce vă ajută să vizualizați imaginea de ansamblu a decorului, foarte importantă în economia amenajării finale.
    • Adăugați oricât de multe surse artificiale de lumină este nevoie (benzi LED, lustre, aplice) dacă apartamentul este privat de lumină naturală suficientă. Lumina este esențială în fiecare încăpere, căci ne dă o stare de bine.
    • Dacă nu vreți să dați greș într-o amenajare, finisați pereții cu vopsea albă și adăugați accente de culoare cu ajutorul unor mici piese de mobilier și al accesoriilor.
    • Camuflați caloriferele inestetice cu măști din PAL melaminat sau MDF, decorate cu fante de ventilație. Găsiți diverse modele la magazinele de bricolaj sau puteți realiza unele la comandă.

    Foto: Alexandru Prodan

    Arată-ne cum e la tine acasă! Scrie-ne pe adresa de mail [email protected] și cineva din echipa noastră îți va răspunde cât de curând. Povestea acestui apartament din ansamblul Novum Invest ne-a fost spusă de Raluca Vîrtopeanu.

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Oldest
    Newest Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments