Apartamente cu 2 camere

Apartament de burlac din Militari: sac de box în living și pasteluri în bucătărie

  Când intri în livingul lui George, sacul de box agățat de tavan îți indică imediat că te afli într-un apartament de burlac. Dar, pe lângă box și un perete acoperit de cărămidă, există și pasteluri, plante și elemente… mai soft.

  George are 40 de ani și locuiește singur. La finalul anului 2017, și-a cumpărat un apartament de două camere în cartierul Militari din București. A decis să-l amenajeze împreună cu un designer, așa că a apelat la Alexandru Bucur de la Interiology. George își dorea un apartament cât mai primitor și cald, cu nuanțe de lemn și tonuri de bleu, care să-i deservească și pasiunile: alergatul montan, boxul, cititul și muzica.

  Pat cu tăblie din lemn
  Și-a dorit albastru în dormitor, fără să fie prea rece și întunecat

  Apartamentul decomandat are o suprafață de 50 metri pătrați și e format din living, dormitor cu balcon, baie și bucătărie. Alexandru a preluat apartamentul „la roșu”, cu finisajele propuse de dezvoltator și apoi a realizat conceptul de amenajare împreună cu arh. Roxana Revin. „Pentru optimizarea bugetului, am ales gresia, faianța, parchetul și ușile din lista de propuneri a dezvoltatorului, mergând pe o cromatică neutră, de griuri și bejuri”, povestește arhitectul.

  Un sac de box în casă? Da. Chiar în living

  Piesa de rezistență din living e sacul de box suspendat de tavan, plasat lângă un sticker de perete cu silueta lui Muhammad Ali, care să-l inspire pe George atunci când se antrenează. Arhitectul Alexandru Bucur a redesenat și vectorizat stickerul după o ipostază celebră a boxerului, iar de print și montaj s-au ocupat cei de la Gioto Advertising.

  Amenajare apartament de burlac - living cu sac de box
  George și-a montat un sac de box în casă, pentru a se antrena oricând își dorește.

  Sacul de box are 40 kg, așa că prinderea lui în tavanul de rigips a fost o provocare. Montatorii au străpuns plafonul până la placa de beton cu o piesă lungă, metalică. Pentru a amortiza zgomotele create de lovirea sacului de box, Alexandru a aplicat garnituri de cauciuc și bureți de-a lungul acestuia.

  living cu sac de box, sticker perete Muhammad Ali, perete caramida aparenta, canapea verde
  Apartamentul are doar două camere, așa că era necesar ca livingul să poată deveni dormitor de oaspeți la nevoie. Designerul a ales o canapea extensibilă de la Euromobila, care a costat aproximativ 5500 lei.

  A placat peretele din spatele sacului de box cu cărămidă aparentă klinker – un model antichizat, Assuan de la Brikston. „Plăcile ceramice s-au montat pe perete de rigips. E foarte important să fie montate pe o suprafață dreaptă, curată, pentru a oferi efectul final dorit. Chitul de rosturi se dă într-un strat gros și, după ce se usucă, se freacă toată suprafața cu o perie, ca să se obțină acest rezultat”, explică arhitectul.

  Amenajare apartament de burlac - living - zona media sistem audio polite carti
  Alexandru a păstrat livingul cât mai liber, ca să nu încarce spațiul.

  Corpurile suspendate metalice mențin nota industrială a decorului. Întreg peretele din cărămidă e iluminat de un reflector cu lumină caldă, montat în tavan. „Pe peretele opus, cu zona media, am creat spații deschise pentru cărți și zone închise cu uși, am mascat radiatorul și aerul condiționat, prin corpuri create pe comandă la Ovidius Design Mob și o comodă industrială Mobexpert pentru sistemul audio”, adaugă Alexandru.

  Amenajare apartament de burlac - living cu sac de box, perete caramida aparenta, canapea verde, dulap cu oglinda fumurie (1)
  Cum lipsa spațiilor de depozitare din casă era o problemă, a montat un dulap și în living.

  Bucătăria sparge prejudecățile despre un apartament de burlac

  George mai și gătește din când în când așa că și-a dorit o bucătărie „ca la carte”. Problema era spațiul mic, de doar șapte metri pătrați. „Datorită formei pătrate a bucătăriei, am gândit o mobilare pe trei laturi, cu un blat cu dublu rol în zona ferestrei – loc de luat masa, dar și spațiu de lucru. Astfel, George se poate bucura de peisaj în timp ce își savurează cafeaua de dimineață sau lucrează”, explică Alexandru.

  Amenajare apartament de burlac - bucatarie in stil clasic, mobilier alb si albastru bleu, scaune metalice galben si rosu
  Locul de luat masa e la înălțimea standard a blatului de bucătărie (90 centimetri), mai sus decât înălțimea unei mese.

  Mobilierul de bucătărie a fost fabricat de același producător, cu fronturi de MDF, frezate pentru un aspect ușor clasic. Sunt vopsite într-o nuanță de bleu pastel care se găsește și în dormitor, ceea ce creează continuitate cromatică în amenajare.

  Dormitorul e bleu, ca în cărțile poștale grecești

  George apreciază decorurile însorite din Grecia, cu mult albastru și alb. Își dorea un dormitor complet bleu, dar se temea să nu arate prea rece. Alexandru a preluat ideea și a estompat nuanța cu plinte și rame decorative albe, o bună iluminare și lemn cald.

  Dormitor bleu cu lemn natur
  Un sac de box în casă și un dormitor bleu? Da!

  Patul tapițat e realizat de Cristina Ene de la Crisa’s Home, iar tăblia din lemn de Ovidius Design Mob. Aplicele de deasupra patului sunt reglabile, pentru a putea citi în pat. Draperiile alese sunt galben-muștar, un accent de culoare pe fundalul creat de lemn, bleu și alb.

  Amenajare apartament de burlac - 2 camere - dormitor bleu cu lemn natur, noptiere tapitate
  Noptierele tapițate de la SomProduct contrastează cu lemnul tăbliei și creează o atmosferă generală primitoare.

  Cum baia era deja mobilată de dezvoltator, Alexandru a intervenit doar cu decorațiunile cu tematică vegetală: mușchiul cu licheni pe perete, care profită de umezeala din baie, perdeaua de duș și un dulap suspendat din lemn natur.

  Amenajare apartament de burlac - baie minimalistă, mobilier alb, perdea de duș, dulap suspendat
  Baia e simplă, cu multe spații de depozitare.

  Tips&tricks pentru amenajare cu arh. Alexandru Bucur

  Cum faci un dormitor mic să pară mai mare:

  Dormitorul din această amenajare are o latură de 5 metri și una de 2,3 metri, așa că am propus o tăblie joasă din lemn. Ea se întinde pe toată lungimea camerei, ca să-i accentueze adâncimea și să mărească vizual spațiul. Fereastra mare către balcon adaugă și ea generozitate camerei.

  Cum folosești la maxim un hol mic:

  Apartamentele standard au holurile mici, iar beneficiarii au nevoie să-și poată depozita aici haine, încălțări și diferite obiecte. În acest apartament am făcut pe comandă un dulap pentru hol. El ascunde mașina de spălat rufe și o bară pentru haine de exterior deasupra. În fața lui am pus o banchetă mobilă (pe roți), cu pernuță, care servește atât ca loc de încălțat, cât și ca loc de depozitat pantofii. Cuierul alb din hol e luat de la Ioooi și are o alură minimalistă.

  Ce faci dacă nu ai suficient loc pentru dulap:

  Pentru că întrerupătoarele deja montate diminuau zona disponibilă pentru dulapuri, am creat pe comandă un decupaj pe laterala dinspre ușă care să încorporeze întrerupătorul. Am obținut astfel aproximativ 25 centimetri în plus pentru dulap, pe care îi pierdeam dacă evitam întrerupătorul.

  Foto: Vlad Crețeanu

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  2 Comments
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  crist
  crist
  3 years ago

  ce nuanta a fost folosita la canapeaua de la euromobila?

  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  Apartament de burlac din Militari: sac de box în living și pasteluri în bucă...