CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

8 locuri și lucruri de care uiți atunci când faci curățenie generală

  Dacă n-ai apucat încă să faci sau să termini curățenia generală de primăvară (știi tu, șmotrul ăla general) timpul nu doar că nu e pierdut, dar nu e nicio regulă care să spună că trebuie să faci totul deodată. Vei avea parte de mai puțin stres, dacă faci curățenie generală pe etape și pe camere.

  Deși vorbim despre o curățenie generală, există mereu locuri și lucruri pe care cu toții uităm să le curățăm, indiferent cât de profund facem șmotrul. Uite cele mai comune opt locuri pe care uităm să le curățăm când facem curățenia generală de primăvară, conform celor de la The Spruce. 

  1. Întrerupătoarele de lumină și plăcile pentru comutatoare

  Gândește-te de câte ori pe zi tu și cei cu care locuiești atingeți întrerupătoarele de lumină din camere. Chiar dacă în pandemie am devenit mai conștienți de igienizarea regulată a casei, probabil că mulți dintre noi mai trecem cu vederea întrerupătoarele când facem curățenie generală.

  Procesul în sine nu ar trebui să fie unul complicat și nici să-ți ia mult timp. Pulverizează un detergent dezinfectant pentru suprafețe (sau chiar alcool sanitar) pe o lavetă și șterge întrerupătoarele și cadrele acestora, frecând inclusiv la baza lor pentru a înlătura toate urmele de mizerie și praf.

  2. Locuri pe care uiți să le cureți când faci curățenie generală: clanțele de la uși

  curățenie generală de primăvară clanțe
  Nu uita să cureți și clanțele de la exterior

  Deși le atingem de nenumărate ori în fiecare zi, mulți dintre noi uităm de ele atunci când facem curățenie generală. Ca să le cureți poți aplica aceeași modalitate de curățare folosită la întrerupătoare. Nu uita să cureți și clanțele dinspre exterior și cele de la ușa de la balcon sau terasă.

  3. Mânerele electrocasnicelor

  Și mânerele electrocasnicelor, în special cele folosite în bucătărie, sunt pline de bacterii, cum sunt și clanțele. Le atingem des și apoi se depune și praful peste ele. Pulverizează direct pe mânere un detergent universal și lasă soluția să acționeze un minut. Apoi șterge cu o cârpă sau cu o lavetă curată și uscată.

  4. Locuri pe care uiți să le cureți când faci curățenie generală: ușile

  curățenie generală de primăvară uși
  O dată pe an merită să aspiri și să cureți în profunzime ușile

  Dacă la un moment dat te vei urca pe o scară și te vei uita deasupra ușilor, vei fi surprinsă de stratul de praf și mizerie de pe ele. Același lucru e valabil și în locurile unde se îmbină modelul de la geamul ușii. Întâi aspiră fiecare parte din ușă și apoi spală ușa de sus în jos cu apă caldă cu săpun și o lavetă. La final, șterge bine de apă ușa.

  5. Gurile de aerisire

  După ce ai folosit aspiratorul pentru uși, aspiră și gurile de aerisire și de ventilație. Acolo se strâng foarte mulți acarieni și praf. Dacă după aspirare tot ți se par prea murdare, scoate plăcile și spală-le cu apă calduță și săpun. Lasă-le să se usuce înainte să le pui la loc.

  6. Locuri pe care uiți să le cureți când faci curățenia generală de primăvară: plintele

  curățenie generală de primăvară plinte
  Poți șterge plintele ș/i cu șervețele umede pentru multisuprafețe

  Cu aspiratorul poți să scapi de grosul de praf și firele de păr de la animalele de companie de pe plinte. Apoi înmoaie o lavetă curată în apă cu caldă cu săpun, stoarce-o și șterge plintele cu ea. Poți folosi și șervețele pentru multisuprafețe sau pentru mobilă.

  7. Pervazurile și ramele ferestrelor

  Deși spălatul geamurilor este mereu pe lista lucrurilor de făcut în curățenia de primăvară, se întâmplă des, mai ales când se instalează oboseala sau graba, să uităm de pervaz și rama geamului. Ca să le cureți în profunzime, aspiră cu atenție pervazul și cadrul geamului și apoi șterge cu o lavetă cu apă caldă și detergent toată murdăria care ți-a scăpat când ai spălat geamul. Stoarce laveta înainte ca să nu picuri apă cu detergent în jur.

  8. Locuri pe care uiți să le cureți când faci curățenie: tapiseriile

  curățenie generală de primăvară mobilă
  Curăță în profunzime canapeaua și toată mobila cu tapiserie

  Lăsând la o parte că ai șters praful de pe bibliotecă, dulapuri, mese și birou, canapeaua, fotoliul și alte obiecte de mobilier cu tapiserie rețin tot felul de lucruri pe care poate nici nu le vezi. Aspiră bine tapiseria și pernele. Apoi spală husele și fețele de pernă, conform instrucțiunilor de pe etichetă. Dacă găsești pete, aplică o soluție potrivită pentru pete și curăță bucata respectivă individual. Dacă nu ai făcut-o încă, șterge și praful de pe picioarele și de pe spătarul scaunelor.

   

  Subscribe
  Notify of
  guest
  0 Comments
  Inline Feedbacks
  View all comments
  ULTIMELE ARTICOLE
  icon

  8 locuri și lucruri de care uiți atunci când faci curățenie generală