CURĂȚENIE ȘI ORGANIZARE

Tips&tricks: cum cureți telefonul mobil fără să îi deteriorezi ecranul

    De fiecare dată când atingi mobilul, transferi bacteriile de pe el pe mâini, față și alte suprafețe cu care intri în contact. Igienizarea lui e un obicei care trebuie să-ți intre în reflex în această perioadă. Află cum cureți telefonul mobil cu ajutorul sfaturilor celor de la The Spruce.

    În perioada autoizolării din cauza pandemiei Coronavirus, o mare parte dintre noi depindem și mai mult de tehnologie pentru muncă și desfășurarea activităților zilnice. Telefonul este unul dintre cele mai folosite device-uri și conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Arizona, el este de zece ori mai murdar decât majoritatea capacelor de toaletă.

    Atenție: Nu curăța telefonul mobil cu detergenți casnici, spray-uri cu aerosol, solvenți agresivi (acetonă, benzen, toluen), clor, amoniac, pudre abrazive și peroxid de hidrogen.

    Este necesar să eviți excesul de umezeală când cureți telefonul, fiindcă poți să deteriorezi interiorul elementelor electrice. Iar dacă folosești substanțe agresive când cureți ecranul, riști să-i zgârii suprafața.

    Ai nevoie de: o lavetă din microfibră,  jumătate de ceașcă cu apă distilată, jumătate de ceașcă cu alcool izopropilic de concentrație 70% și bețișoare pentru urechi sau scobitori.

    Cum cureți telefonul mobil în șapte pași

    1. Închide telefonul și scoate accesoriile

    Căștile și încărcătorul trebuie curățate separat. Închide telefonul înainte să te apuci de curățat.

    2. Scoate husa sau carcasa protectoare

    Ca să-ți cureți eficient telefonul mobil trebuie să-l scoți din husa sau carcasa protectoare. Ele trebuie curățate separat înainte să bagi telefonul curat înapoi în ele.

    3. Amestecă apa distilată cu alcool izopropilic de 70%

    Într-un recipient cu pulverizator amestecă o cantitate egală de apă distilată și alcool izopropilic de 70%. Apa distilată este necesară dacă cea de la robinet este prea dură. Apa potabilă dură are minerale microscopice care pot zgâria suprafața telefonului. După ce ai pus cantitățile de apă și alcool în recipient, amestecă bine.

    4. Pulverizează microfibra

    Pulverizează soluția de apă distilată și alcool pe microfibră, dar nu exagera cu cantitatea. Microfibra trebuie să fie doar puțin udă. De asemenea nu pulveriza direct pe telefon.

    5. Șterge telefonul

    Șterge tot telefonul cu microfibra cu mișcări de sus în jos până se duce orice urmă de pe el. Nu uita să cureți și fața și spatele acestuia.

    6. Curăță zonele mici ale telefonului

    Dacă zonele mici ale telefonului, cum ar fi spațiul din jurul camerei, portul usb sau butoanele, au deja murdărie acumulată, este necesar să le cureți separat. Folosește un bețișor pentru urechi sau o scobitoare ca să cureți aceste spații. După ce ai scos toată murdăria din ele, curăță din nou suprafața cu microfibra umedă.

    7. Lasă telefonul la uscat

    Lasă telefonul să se usuce la aer timp de cel puțin 15 minute, înainte să-l pui din nou în husă sau carcasa protectoare.

    Pașii ăștia de curățare ai telefonului mobil trebuie făcuți în mod normal săptămânal, dar în perioada de pandemie ar trebui să-ți cureți telefonul mai des.

    Cum să cureți carcasa de telefon

    Degeaba îți cureți telefonul mobil dacă îl pui la loc într-o carcasă murdară. Fie că sunt făcute din silicon, plastic sau piele, majoritatea modelelor de carcase de telefon au colțuri texturate pentru o mai bună aderență. Uită-te la acele colțuri, probabil că sunt cam murdare.

    Odată ce ai scos telefonul din carcasă, aceasta poate fi spălată într-o soluție cu apă caldă și detergent pentru vase. Folosește o lavetă moale ca să cureți ca lumea colțurile carcasei. Clătește bine și las-o să se usuce la aer, înainte să o pui peste telefon. Pentru curățare zilnică, șterge carcasa cu o lavetă de microfibră umezită cu apă distilată și alcool.

    Pentru carcasele din plastic dur, scoate telefonul și șterge carcasa cu soluția mai sus menționată. Folosește un bețișor pentru urechi îmbibat în apă și alcool ca să cureți orificiile din zona butoanelor și a porturilor. La final, șterge carcasa cu o microfibră uscată și asigură-te că este complet uscată înainte să bagi telefonul în ea.

    Carcasele din piele pentru telefon pentru curățate cu un săpun special pentru acest material și apoi aplicat un balsam protector. Așteaptă să se usuce complet carcasa înainte să pui telefonul în ea.

    Cum să cureți accesoriile pentru telefon

    Pentru accesorii folosește o soluție din apă distilată și alcool ispopropilic pe o lavetă din microfibră ca să ștergi căștile, încărcătoarele și alte accesorii ale telefonului. Nu uita să nu îmbibi laveta în prea multă soluție și să să lași accesoriile să se usuce complet înainte să le folosești.Cum să cureți accesoriile pentru telefon.

    Tips&Tricks ca să-ți menții telefonul curat și dezinfectat

    • Spală-te pe mâini mai des și renunță la statul pe telefon când ești la baie. Cu cât ai mâinile mai curate cu atât și telefonul tău va fi mai igienic.
    • Folosește o husă sau carcasă cu protecție antimicrobiană.
    • Investește într-un aparat de sterilizare cu ultraviolete. În astfel de aparate de dimensiuni mici îți poți dezinfecta eficient telefonul, cheile și alte lucruri de dimensiuni reduse pe care le folosești în fiecare zi. Ultravioletele omoară bacteriile fără căldură excesivă sau umezeală.
    • Curăță telefonul după fiecare contact pe care îl are acesta cu suprafețe nedezinfectate, inclusiv cu mâinile tale neigienizate.

    Acum poți să-ți pui căștile proaspăt dezinfectate și să asculți muzică în timp ce faci curat prin casă sau muncești de la biroul din apartament.

    Foto: Pinterest

    Subscribe
    Notify of
    guest
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ULTIMELE ARTICOLE
    icon

    Tips&tricks: cum cureți telefonul mobil fără să îi deteriorezi ecranul