20 de soluții de depozitare pentru baie, ca să faci loc pentru orice ai nevoie
publicat pe 17 aug. 2021Organizarea băii poate fi singura sarcină casnică mai puțin distractivă decât curățarea ei, dar chinul ăsta îți aduce în final și beneficii. Până la urmă, dintre toate camere din casă, baia ar trebui să fie cea mai curată și igienică, lucru care nu prea e posibil fără spații de depozitare adecvate.
În plus, cu cât e mai puțin clutter, cu atât te vei simți și tu mai bine și curățenia o vei face mai rapid. Fie că renovezi baia sau vrei să ai o baie mai bine organizată, uite 20 de soluții de depozitare pentru baie ca să profiți inteligent de spațiu, inspirate de la House Beautiful.
1. Folosește o etajeră
O modalitate bună de a integra mult spațiu de depozitare fără să-ți găurești pereții este să folosești o etajeră cu picioare pentru diverse lucruri esențiale din baie, cum ar fi prosoape și cosmetice. Un astfel de corp de mobilier te poate ajuta și dacă ai o baie mult prea mică ca să mai încapă și un dulap.
2. Spațiu de depozitare în perete
Dacă îți reamenajezi baia și schimbi faianța, poți să vorbești cu echipa de muncitori să-ți facă un spațiu de depozitare în zona dușului, chiar în perete. Îți vei putea ține acolo produsele pentru îngrijire și nu va mai trebui să montezi alte accesorii.
3. Depozitare pentru baie: Draperie pentru chiuvetă
O altă soluție ingenioasă pentru un spațiu fără locuri de depozitare construite: pune o draperie scurtă în jurul chiuvetei. Oferă dimensiune spațiului, aduce un plus de culoare și, cel mai important, va ascunde recipientele cu produse de curățenie fără să te coste o avere.
4. Alege recipiente drăguțe pentru produsele de îngrijire
Problema cu produsele de îngrijire este că vin ambalate în ambalaje de diverse forme și cu etichete care de care mai colorate și mai diferite, iar asta poate aglomera vizual și cea mai organizată baie. Cei cărora nu le place să vadă un amalgam de culori și etichete le depozitează de obicei într-un dulap.
Dar există o soluție și dacă nu ai loc în baie pentru spații de depozitat. Cumpără recipiente drăguțe pentru produsele de îngrijire și nu va mai fi nevoie să le ascunzi. Iar ca să ajuți și planeta, poți să-ți iei șampon, săpun și balsam eco de la magazinul Zero Waste, unde sunt vândute vrac. Doar vii cu recipientele tale și faci refill.
5. Depozitează lucrurile mici pe tăvi
Nu numai că tăvile adaugă un plus de stil amenajării, dar te ajută și să păstrezi ordinea. Folosește o tavă ca să depozitezi pe ea produse pentru machiaj, parfum și creme și să ai acces rapid la ele.
6. Folosește spațiul de pe bazinul toaletei
Dacă ai bazinul de toaletă jos, te poți folosi de spațiul de pe el. Asta nu înseamnă să-l umpli cu toate mărunțișurile, dar poți depozita câteva recipiente pentru care nu ai loc altundeva.
7. Montează cuier cu cârlige
Poți elibera spațiul de pe podea dacă în loc de dulap montezi un cuier (sau mai multe) cu cârlige pe perete. Așa vei avea loc să-ți atârni prosoapele, halatul de baie și orice alte lucruri care pot fi depozitate astfel. În plus, prosoapele tale vor fi mai aerisite și se vor usca mai repede după ce faci baie.
8. Integrează un scaun de bar
Când nu ai destul spațiu de depozitare în baie și nu intenționezi să reamenajezi prea curând, e momentul să devii creativă. Poți folosi, de exemplu, un scaun de bar sub care să pui un coș, iar partea superioară să o folosești pe post de măsuță. Nu ocupă mult spațiu, costă mult mai puțin decât un dulap și îl poți oricând să-l folosești din nou pentru scopul lui inițial.
9. Tavă pentru cadă
Tava pentru cadă te va ajuta să-ți depozitezi câteva produse și să ai parte de o baie relaxantă, demnă de un spa. Este și spațiu de depozitare și accesoriu pentru confort. Cu ajutorul ei vei avea acces rapid și la paharul de vin și la cartea pe care o citești.
10. Coș pentru hârtia igienică
Hârtia igienică poate că nu e prea drăguță, dar arată mult mai bine dacă este depozitată într-un coș drăguț, poziționat în apropiere de toaletă. În plus, coșul este și obiect decorativ, deci îți poți completa și amenajarea cu el.
11. Depozitare pentru baie: Reutilizează o vitrină
Dacă nu vrei să-ți montezi rafturi din orice motiv (costul renovării, nu-ți permite proprietarul sau ține de stilul personal) ia în considerare reutilizarea unui obiect de mobilă neconvențional, cum ar fi o vitrină, dacă îți permite spațiul. Îți va oferi mult loc pentru depozitare și vei schimba și look-ul băii. Dacă ai chef de un proiect de upcycling, poți recondiționa o vitrină veche ca să o faci să arate ca nouă.
12. Construiește dulapuri built-in
Când renovezi baia poți păstra podeaua liberă dacă faci la comandă dulapuri încastrate în pereții laterali, ca în imaginea de mai sus. Îți va oferi spațiu destul pentru toate obiectele din baie și nu va mai trebui să investești în alt mobilier.
13. Folosește o scară pentru prosoape
Introdu un spațiu extra de depozitare pentru prosoape cu ajutorul unei scări. Aduce mai multă dimensiune băii decât rafturile și arată mai bine. Se potrivește de minune în orice fel de amenajare (în funcție de ce model de scară alegi), dar arată foarte bine în amenajări rustice, boho și scandinave.
14. Depozitare pentru baie: Raft sub chiuvetă
Dacă ideea cu perdeaua pentru chiuvetă nu te-a atras și ți s-a părut prea de pe vremea bunicii, organizează-ți mai bine spațiul cu un raft montat sub ea. Ia dimensiunile spațiului și apoi alege o poliță care să se potrivească.
15. Rafturi pentru prosoape
Dacă ai citit până aici, știi că nu ai nevoie neapărat de un dulap pentru prosoape, ci poți improviza ceva potrivit spațiului. Poți monta o etajeră suspendată pentru prosoape și astfel să economisești spațiul de pe podea, fără să rămâi cu gaură în portofel. Singurul dezavantaj este că va trebui să ai grijă la praf, deci încearcă să te ții de curățenia săptămânală în baie.
16. Sertare fără mânere
Alege corpuri de mobilier pentru depozitare fără mânere. Oferă amenajării un aer ordonat și minimalist, în timp ce-ți păstrează depozitate lucrurile din baie. Un alt avantaj al sertarelor fără mânere este că nici nu te vei mai lovi de ele când ești prea grăbită.
17. Depozitare pentru baie: Căruciorul pentru bar
Ai un cărucior pentru servire pe care nu-l prea folosești? Dacă dimensiunea și stilul lui se potrivesc cu baia, folosește-l acolo ca să depozitezi pe el diverse obiecte. Pe spațiul de jos poți pune câteva prosoape, iar sus cosmetice sau/și o vază cu flori care să aducă un plus de prospețime amenajării.
18. Ordine în dulapul cu uși de sticlă
O modalitate de a face baia nu numai să fie, ci și să arate foarte organizată, este să folosești un dulap cu uși, iar în el să depozitezi lucruri în coșuri și recipiente care să se potrivească cromatic.
19. Coș pentru rufe
Ca să nu deranjezi vizual spațiul cu un morman de rufe pentru spălat, un coș dedicat pentru asta te va ajuta. Alege un model cu capac și care se potrivește cu restul amenajării.
20. Montează un alcov îngust
Asta e o altă idee care merge de minune dacă ești în proces de renovare a băii. Gândește spațiul în așa fel încât să ai un loc între două bucăți de perete unde să montezi rafturi. Va ține loc de dulap și vei profita la maxim de spațiu în mod inteligent.
Produsele din acest articol au fost selectate de echipa Lovedeco în mod independent, iar prețurile afișate sunt valabile la data publicării.
-
DESIGN INTERIOR
Cum afli dacă poți monta un dressing în perete la tine acasă și câteva idei super cool pentru o astfel de amenajare
-
UTILE
Cum se păstrează produsele lactate mai mult timp la frigider sau la congelator
-
UTILE
Cum păstrezi salata la frigider: metode care o țin proaspătă pentru mai multe zile
-
LIFE
Ce semnificație are bufnița în Feng Shui. Unde se pune această amuletă în locuință
Locul în care o pui în casă poate stimula și mai mult puterile amuletei.
-
LIFE
Ce semnificație are elefantul cu trompa în jos. E bine sau nu să ai acest simbol în casa ta?
Prezența lui în casă chiar poate canaliza energiile pozitive.
-
Case
Un cuplu de români și-a amenajat casa de lângă Londra cu mobilier gândit și construit pe cont propriu
Linii clasice și inspirație farmhouse.